Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Beata Nicholson: antroji kulinarinė knyga išėjo tiršta (nuotraukos)

Vakaro akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Vakaro akimirka
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ketvirtadienio vakarą žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson artimiausius žmones sukvietė į sostinėje esantį restoraną „Steakhouse Hazienda“. Čia buvo paminėta ypatinga proga – antrosios kulinarijos knygos „Metai Beatos virtuvėje“ pasirodymas.

Antroji Beatos knyga – neabejotinai sunkesnė už pirmąją: 368 profesionaliomis fotografijomis iliustruotuose lapuose tilpo net 168 receptai. Devyniuose skyriuose „Kalėdos“, „Užgavėnės“, „Velykos“, „Piknikai“, „Gimtadieniai mažų ir didelių“, „Joninės“, „Geriausių draugių vakarėliai“, „Derliaus šventė“, „(Ne)eilinis savaitgalio vakaras“ galima rasti įvairių patiekalų ir jų priedų variacijų. „Ši knyga – tikrai labai tiršta“, – šypsojosi Beata.

„Ši knyga turi vienintelį trūkumą – atvertus iš jos nekrinta gatavi patiekalai“, – juokėsi knygos redaktorė Daina Žemaitytė.

Beata savo knygą palygino su įmantriu troškiniu ar morengų pyragu ir pastebėjo, kad šie metai pralėkė labai greitai – atrodo, jog pirmą kulinarijos knygą pristatė tik prieš mėnesį.

„Visas mano ir mano šeimos gyvenimas buvo suplanuotas daugiau mažiau atsižvelgiant į tai, kada vyks fotosesijos. Buvo įkinkyti visi mano draugai, artimieji ir šeima. Mano mylimas vyras, kuris dabar yra Londone su vaikais, sakė, kad maistas mūsų namuose pirmiausiai skirtas fotografijoms, o tik paskui valgyti. Aišku, taip greitai galima įsiutinti išalkusį vyrą“, – apie pastarųjų metų kasdienybę kalbėjo sausio mėnesį į kulinarijos studijas kibsianti moteris.

B.Nicholson teigė, kad galutinis knygos variantas šiek tiek skiriasi nuo pirminės idėjos: liko mažiau skyrių, nei planuota, į ją taip pat nepateko keletas patiekalų. Čia neatsirado vietos ir laidų vedėjo, režisieriaus Vytenio Pauliukaičio silkei bei draugės anytos cepelinams – B.Nicholson tikino knygai atrinkusi tik pačios ne kartą išmėgintus ir labiausiai vykusius patiekalus.

Į antros knygos pristatymą žurnalistės bičiuliai rinkosi su dovanų krepšeliais, kuriuose – saldumynai. Tačiau šie lauknešėliai buvo skirti ne knygos autorei – Beata iš anksto svečių paprašė paaukoti saldumynų „Maisto bankui“. Ypatinga proga kulinarės nepamiršo pasveikinti verslininkės Agnė Armoškaitė, Rasa Martens, aktorė Kristina Savickytė, Livija ir Marijus Gradauskai, Ramunė Repčenkaitė-Majithia ir kiti.

Susirinkusius svečius moteris vaišino pagal savo receptus paruoštais vieno kąsnio sumuštinukais su silke, lašiša, burokėliais, varške ir vyšniniais pomidorais bei sausainiais ir marmeladu.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vakaro akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./B.Nicholson nuo „Gustavo enciklopedijos“ vedėjo Audriaus Rakausko dovanų gavo jo kulinarijos knygą

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt