-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Brolis Astijus: jei per pobūvius eini ne link stalo, o link žmogaus – tai nėra tuščia

„Omnitel 1000 km lenktynės“ sulaukia įvairių žiūrovų ir svečių, bet kai jose pasirodo broliai vienuoliai, vilkintys tamsiai rudus abitus, į juos nukrypsta daugelio susirinkusiųjų akys. Taip nutiko ir per šių metų lenktynėms skirtą priėmimą, kai į VIP palapinę įžengė kunigai iš Mažesniųjų Brolių Ordino.
Brolis Astijus Kungys
Brolis Astijus Kungys / Audrės Domeikaitės / 15min nuotr.

„Aš esu autosporto gerbėjas, bet ne didelis entuziastas. Gaila, kad šiais metais nedalyvauja Arvydas Padvaiskas. Visada sekdavau jo pasirodymą šiose varžybose. Bet neseniai jį aplankiau ir jis pasakė: „Nebedalyvausiu, jau viskas. Tegul jaunesni važiuoja už mane.“, – pasakojo brolis Astijus Kungys, jau kurį laiką gyvenantis Kretingos bernardinų vienuolyne ir rečiau pasirodantis plačiajai visuomenei.

Kunigas neslėpė, kad, kai nebeliko jo favorito, į lenktynes jis atvyksta tiesiog pabendrauti su žmonėmis.

„Nenoriu meluoti, kad labai gilinuosi, kas vyksta šiose lenktynėse. Man atrodo, kad vienas svarbiausių dalykų čia – bendravimas su žmonėmis, – šypsodamasis tikino brolis. – Tokie renginiai, manau, yra svarbūs, nes mes išeiname iš savo atsiskyrimų, užsidarymų. Trečiajame tūkstantmetyje tas buvimas drauge yra naujos formos – susitinkame ir bendraujame su kažkokiais bendraminčiais. Todėl man gera dalyvauti čia, o juk be brolių niekas neįmanoma!“

Paklausus, ar tokiuose pobūviuose nėra tuštybės mugės, kunigas Astijus visiems tokių ir panašių vakarėlių dalyviams palinkėjo daugiau bendrauti su žmonėmis, o ne su vaišėmis.

„Jeigu tu tik geri alų, valgai ir neini į kontaktą su žmonėmis, tada tai yra tuštybė, – aiškino Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras. – Man labai patinka žodis „linkėjimas“. Juk kai mes ko nors linkime, sakome, kad jis turi eiti link kažko. Jeigu tu eini tik link stalo, tada eini link tuščio dalyko. Bet jei tu eini link žmogaus – tai nėra tuščia. Todėl linkiu kiekvienam savo terpėje eiti link žmonių ir mėgautis bendravimu!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius