Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Petrikonytė – apie mitybos paslaptis ir jos bei mylimojo skirtumus: „Čia niekada nėra kompromiso“

Žinomas TV veidas bei modelis Dijora Petrikonytė dievina nuotykius, į kuriuos visuomet neria visu šimtu procentų. Neįveikiamų užduočių jai nėra, o visas jos patirtis nuolatos palydi ir plati merginos šypsena. Tačiau kokia Dijora yra tuomet, kai išsijungia kameros?
Dijora Petrikonytė
Dijora Petrikonytė / S.Čirbos nuotr.

Pastaruoju metu Dijora, kartu su kitais aštuoniais puikiai Lietuvoje žinomais žmonėmis, gyveno šokių ir nuotykių šou „Tangomanai“ ritmu. Pagrindinis visų į Argentiną išvykusių dalyvių tikslas buvo išmokti šokti tango, tačiau Dijorai šis projektas atnešė ir kitokių pamokų, rašoma pranešime spaudai.

„Projekte susidūriau ir su fiziniais iššūkiais. Buvo daug šokių, labai greitas tempas, didžiulis karštis, ir, žinoma, argentiniečių temperamentas. Taip pat projekte patyriau ir traumų, po kurių supratau, kad tikrai neinu jaunyn – mano kaulai retėja ir reikėtų pradėti valgyti maistingesnį bei sveikesnį maistą“, – TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakojo Dijora.

S.Čirbos nuotr./Dijora Petrikonytė
S.Čirbos nuotr./Dijora Petrikonytė

Tolimoji Argentina Dijorą nustebino ne tik savo aistra šokiui, bet ir ypatinga virtuve: „Šios šalies žmonėms mėsa yra numeris vienas. Mane labai nustebino, kad gauti daržovių ten yra ganėtinai sudėtinga. Kadangi esu didelė daržovių mėgėja, man tai buvo lengvas virtuvinis šokas, kad jie valgo vien sumuštinius, batoną ir daug mėsos.“

Dijora ne vienerius metus sukasi modelių pasaulyje – ne kartą esame girdėję, jog konkurencija čia itin didelė, o merginos neretai alina savo dietomis. Vis dėlto Dijora paneigia ir šį stereotipą.

„Labai mėgstu makaronus ir įvairias picas. Žinoma, mėgstu ir daržoves, bet man dažnai jų trūksta vien dėl papildomų spalvų lėkštėje ar pozityvios vasariškos nuotaikos. Su sveika mityba labai dažnai prasilenkiu, tačiau suprantu, kad ilgai tuo piktnaudžiauti nebegalėsiu – su amžiumi lėtėja ir mano medžiagų apykaita“ , – šypsojosi ji.

S.Čirbos nuotr./Dijora Petrikonytė
S.Čirbos nuotr./Dijora Petrikonytė

Visai kitaip nei Dijora maitinasi jos mylimasis – vyras laikosi griežto mitybos plano. Stipriai skiriasi ir jų pusryčių pasirinkimai: „Mano draugo standartiniai pusryčiai yra 8 virti kiaušiniai ir tik du su tryniais. Tuo tarpu aš pusryčiams valgau kažkokį skanų deserčiuką su kava. Taigi, kalbant apie rytinį maistą, čia niekada nėra bendro kompromiso.“

O kartą pora dėl to, kad Dijora pradėtų valgyti sveikiau, netgi buvo susilažinę. Tiesa, priprasti prie kitokių produktų pasirinkimų žinomai merginai nebuvo paprasta.

„Kadangi turiu polinkį visur dalyvauti ir laimėti, su draugu buvome susilažinę, kad pakeisiu savo mitybą. Galiu pasakyti, kad buvo labai sunku, nes tas maistas, pavyzdžiui, tunas iš skardinės ir agurkai, manęs tikrai nesužavėjo. Prisimenu, kaip vieną kartą net išsitraukiau tą produktų sąrašą ir klausiau savo draugo, kodėl aš negaliu valgyti šaltibarščių, jei į juos įeina ir pienas, ir burokėliai bei agurkai?“ – prisiminė ji ir atskleidė savo mylimojo atsakymą.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius