-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainomis pirmiausia gydo save

„InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis visuomet trykšta gera energija ir šypsosi. Šį savaitgalį jis pasakoja apie artimiausius kūrybinius planus, vasaros darbymetį ir tai, kad dainuodamas pirmiausia stengiasi patikti sau.
J.Didžiulis džiaugiasi dėl to, kad vasara jam yra aktyvus koncertinis metas.
J.Didžiulis džiaugiasi dėl to, kad vasara jam yra aktyvus koncertinis metas. / „Scanpix“ nuotr.

– Neseniai pristatėte naują produktą, ruošiate naujus albumus...

– Taip, ruošiame du naujus albumus. Su TWNKL birželio 20 d. gyvai įrašysime pirmąjį albumą „Opus 3" eteryje. Dabar dažniausiai muzika įrašoma muzikantams grojant atskirai, paskui viskas sukarpoma ir sulipdoma kompiuteriu. Mes norėjome išlaikyti tą autentiškumą, tad grosime visi kartu, vienu metu. Aišku, bus sunkiau. Šis albumas pasirodys jau rugpjūtį, tačiau jo nebus įprastose parduotuvių lentynose, jį bus galima įsigyti kitais būdais, kurių kol kas atskleisti negaliu. Taip pat lapkritį turėtų būti išleistas „InCulto“ albumas.

– Jūsų dainos kupinos entuziazmo, energingos ir linksmos. Ar tai būdas pralinksminti surūgusius lietuvius?

– Tai būdas gydyti visų pirma save, o paskui ir aplinkinius. Buvo toks metas, kai grodavome beveidei auditorijai – patikdavome ir senutei, ir 5 metų mergaitei. Tačiau iš šios paauglystės išaugome ir dabar grojame taip, kad patiems būtų malonu. Žinoma, muzika pereina ir per visus meninius filtrus, ją atsirenka žmonės. Manau, ir toliau grosime remdamiesi šiuo principu.

– Festivalio „B2gether“ scenoje ketinate pasirodyti tik su apatiniais. Kodėl?

– Tai jokia savireklama, o tik grynai praktinis dalykas. Grodami labai sukaistame, prakaituojame, todėl dažnai tenka vieną po kito nusimesti drabužius. Jei tą dieną, kai reikės koncertuoti, bus karšta, į sceną išeisime vien su apatiniais. Jei jie bus gražūs – ir mergaitėms patiks.

– Laukiate antro vaikelio. Kaip pavyksta aktyvų visuomeninį gyvenimą, sceną derinti su šeimos gyvenimu?

Kol kas sėkmingai. Kol žmogus neturi vaiko, jis neįsivaizduoja, kiek laiko jis turi. O kai atsiranda vaikas, tada privalai tapti organizuotesnis, nedaryti nereikalingų darbų ir negaišti laiko, nebegali „blūdyti“. Žinoma, tai padaryti buvo sunku, tačiau išėjo į naudą – man tai padėjo, viskam sugaištu mažiau laiko. Žinoma, šio pasikeitimo sąnaudos nemažos, tačiau dėl tokio pelno, kaip kad pabūti su savo vaiku, tikrai verta ką nors paaukoti.

– Ar turėsite laiko šią vasarą atostogoms?

– Tikrai ne, ruošiame du albumus. Norime sausį prasimušti Pietų Amerikoje, todėl turime paruošti gerų produktų. Taip pat vasara – aktyvus koncertų metas.

– Ar jaučiate sunkmetį? Pasiūlykite antikrizinį receptą mūsų skaitytojams.

– Krizę jaučiu. Ir labai gerai jaučiu valdžios nekompetentingumą, ypač mokesčių srityje. Kalbant iš žmogiškosios pusės, krizė – sveikas dalykas. Žmonės gali permąstyti vertybes, pamatyti, kaip svarbu laiką leisti su artimais, brangiais žmonėmis.

– Ką planuojate veikti savaitgalį?

– Koncertuosiu festivalyje „Be2gether“, be to, Kaune vyksiančiame baikerių renginyje. Vasara – koncertų sezonas. Džiugu, kad kažkam patinkame ir kažkas mūsų klauso.

Trumpa J.Didžiulio biografija:

Iš Kolumbijos kilęs J.Didžiulis gimė 1979 m. Su žmona Erica Jennings šiuo metu augina 1,5 metų sūnų Praną Emilijų ir laukiasi antro vaikelio. Nuo 2003 metų yra grupės „InCulto“ solistas. Praėjusiais metais grupė sukūrė savo klubinį projektą TWNKL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius