Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbą pakeitusi Živilė Vaškytė: „Priėmus šį sprendimą atsivėrė daug kelių“

Buvusios TV laidų vedėjos Živilės Vaškytės gyvenime – permainos. Moteris ryžosi darbą valstybinėje įstaigoje išmainyti į kūrybiškesnį ir prisiliesti prie savo didžiosios meilės – kino.
Živilė Vaškytė
Živilė Vaškytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš žiemos šventes Ž.Vaškytė dar darbavosi Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos atstove ryšiams su žiniasklaida. Daugiau nei metus šiame darbe išbuvusi moteris nusprendė pakeisti veiklos sritį, todėl daug nedvejojusi, išėjo iš darbo ir vėliau tapo tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ atstove spaudai.

„Priėmus šį sprendimą atsivėrė daug kelių, išėjusi iš darbo gavau visokių pasiūlymų. Apsisprendžiau dirbti kino srityje, o paskui žiūrėsiu, kaip viskas bus – „Kino pavasaris“ baigsis, tuomet dirbsiu su kitais projektais... Šis darbas man mielas širdžiai, nes kiną labai myliu, lankiau visus festivalius, komandą puikiai pažįstu iš seniau. Labai smagu prisijungti ir dirbti tai, kas patinka, būti tokioje įdomioje srityje. Mane supa įdomūs žmonės, geri filmai. Tai – džiaugsmas, gėris sielai ir širdžiai“, – patikino Ž.Vaškytė.

Viešųjų ryšių srityje dirbanti moteris teigė prisidedanti ir prie kitų projektų, tačiau pagrindinę savo energiją Ž.Vaškytė skiria „Kino pavasariui“.

Buvusi laidų vedėja pasakojo, kad darbas Turizmo departamente reikalavo daug disciplinos, o naujoji veikla yra kūrybiškesnė, joje vyrauja laisvesnė atmosfera.

Apsisprendžiau dirbti kino srityje, o paskui žiūrėsiu, kaip viskas bus – „Kino pavasaris“ baigsis, tuomet dirbsiu su kitais projektais...

„Valdiškoje įstaigoje yra rėmai, kurie įpareigoja, o čia – laisviau. Ten nebuvo galima pasakyti, kad padirbėsiu iki vidurnakčio, o kitą dieną ateisiu vėliau. Bet tikrai nesakau, kad tai kažkas blogo. Tiesiog ateina laikas, kai norisi pokyčių, atsiranda idėjų – reikia jas ir įgyvendinti. Darbas valstybinėje įstaigoje yra išties gera patirtis. Man visada patinka įsilieti į kokią nors naują sritį, surasti ten žmonių, kurie ateityje galėtų praversti. Turiu idėjų tolimesniems projektams, susijusiems su turizmu. Bet kokia patirtis yra naudinga gyvenime. Aš ėjau pabandyti – pabandžiau, manau, visai puikiai atlikau savo darbą“, – kalbėjo Ž.Vaškytė.

Paklausta, ar jai nekirba mintis grįžti į televiziją, Živilė prisipažino turinti ir tokių minčių. 

„Televizija yra narkotikas – pabandai ir viskas, esi priklausomas (juokiasi). Yra minčių... Aš turiu labai daug idėjų, tiesiog manau, kad reikia joms tinkamo laiko. Dabar televizijoms sudėtingas laikas. Manau, kad atsiras kelių, kurie mane atves ten, kur irgi yra labai mieli žmonės ir įdomi veikla, kur visada judesys, pokyčiai“, – vylėsi žurnalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius