-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dianai Vapsvei paviešinus vagystės butike video, klaipėdiečiai kaipmat išaiškino įtariamąjį

Dizainerės Dianos Vapsvės butike Klaipėdoje įvykdyta įžūli vagystė. Užsukęs į parduotuvę vyras, lyg niekur nieko, pasiėmė nuo lentynos du džinsinius švarkus ir ramiai pasišalino. Viską užfiksavo vaizdo kamera. Vagystės vaizdo įrašu socialiniame tinkle pasidalinusi D.Vapsvė iškart sulaukė klaipėdiečių pagalbos.
Vagystė Dianos Vapsvės butike Klaipėdoje
Vagystė Dianos Vapsvės butike Klaipėdoje / G.Varnaitės nuotr. ir stop kadras

15min D.Vapsvė pasakojo, kad filmuotą medžiagą ketvirtadienį perduos policijai. Nors kaltininkas, atrodo, jau išaiškintas – dizainerė džiaugiasi žmonių neabejingumu.

Feisbuke pasirodžius D.Vapsvės įrašui, jau po kelių valandų paaiškėjo, kas galėjo pavogti du moteriškus džinsinius švarkus iš jos butiko H.Manto galerijoje. Vagystės nuostoliai siekia apie 250 eurų.

Man didžiausias džiaugsmas ne dėl to, kad jį atpažino. Žmonių neabejingumas – didžiausia laimė.

„Parašysime pareiškimą ir žiūrėsime. Panašu, kad tai yra pagarsėjęs tokiais darbeliais veikėjas Klaipėdoje, kitos moterys jau jį atpažįsta.... Džiaugiuosi, kad žmonės masiškai dalijosi mano įrašu feisbuke, nors ir neprašiau. Labai greitai paaiškėjo, kas čia toks – net kažkas pamatė, kad vienoje TV laidoje gatvėje atsakinėja į žurnalisto klausimus, – pasakojo D.Vapsvė. – Man didžiausias džiaugsmas ne dėl to, kad jį atpažino. Man patiko žmonių reakcija, kaip jie stengėsi, ieškojo ir norėjo padėti. Žmonių neabejingumas – didžiausia laimė.“

Tiesa, tokia vagystė – jau ne pirma... D.Vapsvė pasakojo, kad iš Vilniaus senamiestyje esančio butiko drabužiai buvo pavogti ne kartą.

„Tokios vagystės vyksta ypač dažnai – ypač vasarą, kai lauke kabyklas sustatai. Prieš kelias savaites pavogė du paltus. Sako, kad čia grupės dirba. Ateina moteris kalbinti pardavėjų, o kita išsineša rūbus. Klaipėdoje tai – pirmas kartas. Šiuo atveju pardavėja pamatė, kad trūksta kelių daiktų. Nuostolis – apie 250 eurų. Bet ne piniguose esmė, tiesiog neturėtų tokie žmonės apskritai užeiti į prekybos centrą...“, – teigė ji.

Stop kadrai/Vagystė Dianos Vapsvės butike Klaipėdoje
Stop kadrai/Vagystė Dianos Vapsvės butike Klaipėdoje

„Man liūdna, kad šį veidą Klaipėdoje daug kas žino, bet visi tyli, o jis toliau vaikšto po prekybos centrus ir „dirba“ savo darbą. Bandysiu kalbėtis su prekybos centru, kad neįleistų jo“, – sakė Diana Vapsvė.

Galbūt po šio įvykio dizainerė imsis didesnių apsaugos priemonių ar įsirengs daugiau kamerų?

„Kas iš tų kamerų... Lygiai taip pat – pamatysiu, kaip išsinešė, ir daiktų nesusigrąžinsiu. O statyti tuos pypsinčius vartus – labai brangu. Neturiu aš didelio butikų tinklo, o kiekvieno drabužio magnetavimas, vartų pastatymas - didelė investicija. Negalime sau to leisti. Visi be vartelių tame prekybos centre, mes irgi be jų...“, – 15min pasakojo D.Vapsvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius