Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiajame „Sostinės dienų“ koncerte – atlikėjai iš trijų Europos šalių ir rudeninio lietaus gaiva

Pirmąjį rudens vakarą festivalis „Sostinės dienos“ miestelėnams dovanojo dar vieną įspūdingą gyvos muzikos ir vaizdo šou. Vilniaus Katedros aikštėje tūkstančiai vilniečių ir miesto svečių mėgavosi latvių grupės „Instrumenti“, lietuvaičių Jazzu ir Leono Somovo dueto bei vakaro žvaigždžių – britų „Chicane“ koncertu.
„Instrumenti“
„Instrumenti“ pasirodymas Katedros aikštėje / Gretos Skaraitienės nuotr.

Norinčių pasimėgauti gyva muzika neišgąsdino net įsismarkavęs rudeninis lietus.

Broliukams dėkojo lietuviškai

Pirmieji miesto širdimi vadinamoje Katedros aikštėje pasirodė kaimynai latviai. Grupę „Instrumenti“ sudaro du talentingi vaikinai Janis Šipkevicas ir Reinis Sejanas. Tarp įspūdingiausių kolektyvo pasiekimų – pasirodymai su atlikėjais Moby, Jamesu Bluntu ir Ebony Jones.

„Labas vakaras, Lietuva“, – švaria lietuvių kalba su susirinkusiais Katedros aikštėje pasisveikino grupės vokalistas Janis, ne kartą stojęs ne tik prie klavišinių, bet ir prie būgnų, kaip ir jo kolega Reinis.

Gretos Skaraitienės nuotr./Instrumenti
„Instrumenti“

Ne be reikalo šis kolektyvas yra tituluojamas kaip vakarietiškiausia Latvijos grupė. Jų pasirodyme netrūko šviesų ir vaizdų žaismo, o elektronikos skambesys ne vieną paskatino pajudėti, nors rankose ir teko laikyti skėčius nuo lietaus. „Ačiū, Vilniau! Yra labai smagu būti čia. Jūs – puiki publika! Ačiū, broliukas”, – į koncertą susirinkusią publiką gyrė Janis ir pats negailėjo plojimų gerbėjams.

Tiesa, tai ne pirmas „Instrumenti“ apsilankymas mūsų šalyje. Muzikantai jau yra koncertavę festivaliuose „Be2gether“ ir „Karklė Live Music Beach“. Šį kartą Vilniuje jie pristatė debiutinį savo albumą „Tru“ ir suplanavo su koncertus: vieną – menų fabrike „Loftas“, kuris įvyko penktadienį, kitą – Katedros aikštėje.

Jazzu sveikinimai prasidėjus naujiems mokslo metams

Gretos Skaraitienės nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu

Po „broliukų“ latvių pasirodymo Katedros aikštę muzikos garsais užliejo mūsų tautiečių Jazzu ir Leono Somovo duetas. „Labas vakaras! Lietus sveikina jus su Rugsėjo 1-ąja, bet nepykit ant tos rugsėjo 1-osios“, – apie prasidėjusius mokslo metus pokštavo Justė Arlauskaitė-Jazzu. Šis šalyje gerai žinomas duetas atliko garsiausius savo kūrinius, kurie tiek vertė šokti, tiek žadino romantišką nuotaiką.

Prieš atlikdama paskutinę dainą Jazzu dar kartą visus pasveikino su prasidėjusiu rudeniu ir pasiūlė visiems, susirinkusiems Katedros aikštėje, sugalvoti norą, nes jie, pasak atlikėjos, pildosi. „Sugalvoki norą“, – taip ir vadinosi paskutinis Jazzu ir Leono Somovo kūrinys.

„Chicane“ ir šėlstanti publika

Vakaro desertui festivalio organizatoriai „patiekė“ daugeliui puikiai žinomų kūrinių autoriaus „Chicane“ koncertą. Po šiuo slapyvardžiu besislepiantis šokių muzikos žvaigždė Nickas Bracegirdle‘as iš Didžiosios Britanijos išgarsėjo prieš daugiau nei 10 metų, besivadindamas „Disco Citizens“ vardu, išleido pirmąjį hitą „Right Here Right Now“. Jis sukūrė ir prodiusavo kūrinius „Offshore", „Halcyon“, „Don't Give Up“, „Stoned in Love“.

Gretos Skaraitienės nuotr./Chicane
„Chicane“

Muzikantas šiuo metu keliauja po pasaulį ir kartu su dainininke Natasha Andrews pristato naujausią savo albumą „Giants“. Koncerte Vilniuje jam pritarė ir gyvo garso grupė.

„Labas vakaras. Labai smagu jūsų tiek daug matyti, nors ir lyja lietus. Visi tie skėčiai atrodo gana romantiškai“, – su publika pasisveikino Natasha ir paragino šiuos skėčius viso koncerto metu kiloti aukštyn-žemyn. Tad pasigirdus muzikai į orą kilo šimtai skėčių.

Festivalis „Sostinės dienos“ vyksta jau 18-ą kartą ir šiais metais prie šios miesto šventės prisijungė festivalis „Vilnius Music Week 2012“. Muzikiniai ir edukaciniai renginiai sostinėje vyks iki pat sekmadienio vakaro. Atlikėjai į mūsų šalį atvyko net iš Azerbaidžano, Estijos, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Gruzijos.

Gretos Skaraitienės nuotr./ Koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./ Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius