Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donato Montvydo mylimoji po šokių laboratorijos atidarymo: „Dabar aš negaliu skųstis, kad Donatas man neskiria dėmesio“

Donatas Montvydas ir jo mylimoji šokėja Veronika Brasaitė penktadienio vakarą norinčius išmokti šokti pakvietė į LAB šokių laboratorijos atidarymą. Trečiąjį sezoną pradėjusi šokių studija nuo šios dienos atrado naujus namus Vilniaus Šermukšnių gatvėje.
Donatas Montvydas ir Veronika Brasaitė
Donatas Montvydas ir Veronika Brasaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Glausdami vienas kitą ir plačiai šypsodamiesi svečiams D.Montvydas ir V.Brasaitė sulaukė ir garbės svečio, studijos įkūrėjus palaikančio choreografo Jurijaus Smorigino vizito. Jis ypač gyrė D.Montvydo pasiekimus Lietuvos scenoje.

„Pajutau pareigą prisidėti prie šio projekto, nors Lietuvoje jie tarsi bus mano konkurentai, rinks šokėjus, bet aišku taip nėra. Čia bus mokoma visai kitų šokio stilių, o vaikų visiems užteks. Man labai patinka, kad Donatas dainuoja su choreografija. Man kartais net norėtųsi, kad tie, kurie šoka jam už nugaros, truputį pakeltų kartelę ir šoktų už jį geriau. Jis gerai šoka kaip dainininkas, bet kai matau, kad choreografas šoka blogiau už jį, man už tą šokėją būna gėda“, – dėstė šokių ekspertas. Tiesa, J.Smorigino teigimu, D.Montvydo negalima vadinti šokėju. „Jis – gerai šokantis dainininkas. Vienintelis toks Lietuvoje. Tai – retenybė, deimantukas“, – gražių žodžių negailėjo choreografas.

Nepabūgo imtis „šeimos verslo“

D.Montvydas ir V.Brasaitė 15min.lt papasakojo, kaip gimė jųdviejų šokių laboratorija, kurios patalpose, beje, įsikūrė ir dainininko studija.

– Kodėl ryžotės atidaryti savo šokių laboratoriją?

Donatas: – Veronika jau dvejus metus turėjo savo šokių studiją, bet joje dirbo kiti žmonės. Šiemet kilo dilema, ar studijos veiklą tęsti, nes žmonės išsiskirstė, o Veronika liko. Kadangi esame dviese, nutarėme tęsti jos veiklą, ieškoti. Kiekvienas turime savo sferą, bet žinome, kad jaunimas ieško studijų su naujais metodais ir geromis sąlygomis. Norime kiekvieną choreografą įvardinti, norime, kad čia kiekvienas būtų asmenybė, o šokėjai galėtų užlipti į sceną, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

– Visgi LAB – šokių studija, o tu, Donatai, dainininkas. Kaip tai susiję?

Donatas: – Čia bus mano įrašų studija, kuri bus glaudžiai susieta su šokių studijos darbais. Stengsimės specialiai miksuoti ar redaguoti muziką.

Veronika – Donatas yra vienintelis Lietuvoje šokantis ir gyvai dainuojantis atlikėjas, bet šokėju paversti aš jo nenoriu.

Norime kiekvieną choreografą įvardinti, norime, kad čia kiekvienas būtų asmenybė, o šokėjai galėtų užlipti į sceną, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.Donatas: – Ji pavers mane geriau šokančiu dainininku. Patirties ir technikos dar tikrai galiu pasisemti, tačiau savo profesijos neatsisakysiu, stengsiuosi padėti sceninėmis žiniomis. Mėginsime motyvuoti šokėjus parodyti save scenoje.

– O ar nebus taip, kad laboratorijos šokėjai uždainuos?

Donatas: – Yra tokia galimybė (šypsosi). Turime įvairių minčių.
Veronika: – Iš tiesų kiekvienas turi būti savo vietoje, šokėjas – šokėjo, o atlikėjas – atlikėjo, tačiau iš to turi susidaryti vienuma. Kai šokėjai tėra stovinčio atlikėjo dekoracijos, jie tampa vienas kitam nebereikalingi. Šokėjus dažnai prilipdo, nes taip lyg bus gražiau, bet dažniausiai taip nėra.

Donatas: – Atlikėjo santykis su šokėju yra menas. Planuojame turėti koncertinę grupę, kurios pavadinimo kol kas nesakysiu.

– Turbūt atidarę savo pačių studiją visai nebeturėsite laisvo laiko...

Abu: – Kaip ir anksčiau (juokiasi).

Donatas: – Šis žingsnis – motyvacija mums patiems, nes be šokio ir dainos mes su Veronika nieko nedarome. Norime pasilikti prie to, ką mylime, norime būti geriausi savo srityse.

– Porai kurti verslą – didelis išbandymas. Neretai net šeimos yra dėl bendro darbo, atsiranda pykčiai, barniai. Jūsų tai negąsdina?

Donatas: – Tame vienareikšmiškai yra tiesos. Tai įdomi patirtis, susiduriame su įvairiomis detalėmis, atsiranda trintis, diskusijos...

Veronika: – Gadina poilsį (šypsosi). Dar neišmokome poilsio atskirti nuo darbo...

Donatas: – Kai dirbame kartu, vienas į kitą investuojame daug dėmesio. Tam, kad šou versle suprastum kitą žmogų, privalai skirti jam daug laiko. Manau, man labiau apsimoka tą laiką skirti Veronikai.

Veronika: – Dabar aš negaliu skųstis, kad Donatas man neskiria dėmesio (juokiasi).

Donatas: – Aišku, laisvalaikis kaip ir išsibraukė, bet tai patirtis mūsų santykiams. Man nuo vaikystės norisi turėti šeimos verslą ir norėčiau, kad mano vaikai užsiimtų kuo nors panašaus karta iš kartos.

D.Montvydas ir V.Brasaitė prisipažino galutinį sprendimą įkurti savo šokių laboratoriją priėmę gegužės mėnesį, ilgą laiką jie ieškojo tinkamų patalpų. Dabar, žengę pirmąjį žingsnį, jie viliasi šokiu suvilioti kuo daugiau jaunų žmonių. Kaip juokavo Donatas – „plotas didelis, reikia susimokėti už šildymą“.

Planuojama, kad artimiausiu metu šokių studijoje vyks ne tik įprastos treniruotės, bet ir pagal specialią programą vykdomos šokių pamokos, skirtos naujo televizijos projekto „Šok ir lieknėk“ dalyviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius