-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Dragūnas gavo svarbų dokumentą: paaiškėjo galutinis sprendimas dėl koncerto Klaipėdoje

Egidijaus Dragūno planai surengti koncertą Klaipėdos vasaros estradoje, rodos, jau buvo žlugę – Klaipėdos savivaldybė uždraudė uostamiestyje rengti šou. Vis tik atlikėjas rankų nenuleido – penktadienį dainininkas pranešė sulaukęs palankaus galutinio sprendimo.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Organizatorių nuotr.

Žinia, kad Klaipėdoje vis dėlto galės surengti koncertą, E.Dragūnas pasidalijo socialiniuose tinkluose. Čia jis paviešino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, leidžiantį grupei „Sel“ pasirodyti vasaros estradoje.

„Leidžiu UAB „Idėjų logistika“ 2023 m. liepos 15 d. nuo 17.00 val. iki 23.00 val. (pasirengti ir įrangai sutvarkyti – nuo liepos 10 d. 20.00 val. iki liepos 17 d. 12.00 val.) Vasaros estradoje ir jos prieigose organizuoti renginį „SEL koncertas Klaipėda“, – rašoma Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme.

Egidijaus Dragūno paviešintas laiškas
Egidijaus Dragūno paviešintas laiškas

Egidijus Dragūnas prašymą organizuoti renginį viešoje vietoje, Klaipėdoje, pateikė 2023 metų sausio 16 dieną. Nors jo pasirodymai pajūryje vyko jau eilę metų, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos siųstame rašte teigiama, kad kaskart būdavo gaunami skundai dėl didelio triukšmo, o taip pažeidžiamas Lietuvos triukšmo valdymo įstatymas. Dėl šios priežasties Klaipėdos miesto savivaldybė E.Dragūnui neišdavė leidimo koncertuoti Klaipėdos vasaros estradoje.

Tuomet atlikėjas Klaipėdos miesto draudimą apskundė ir, panašu, tai davė vaisių. Prieš kurį laiką E.Dragūnas savo instagrame paviešino rašto kopiją, kur teigiama, jog „nustatytų teisinių ir faktinių aplinkybių pagrindu pareiškėjo skundas tenkintinas iš dalies“, o sprendimas neišduoti leidimo koncertui Klaipėdos vasaros estradoje panaikintas.

Išvestiniu skundo reikalavimu buvo prašoma įpareigoti savivaldybę išduoti leidimą 2023 m. liepos 15 d. Klaipėdos Vasaros estradoje organizuoti renginį „SEL koncertas Klaipėda“. Nors draudimas ir buvo panaikintas, iki šiol nebuvo aišku, ar koncertas tikrai įvyks.

„Laukiame Klaipėdos savivaldybės laiško ir planuojame šokdinti publiką“, – prieš kurį laiką dalijosi atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr./SEL koncerto akimirka
Asmeninio albumo nuotr./SEL koncerto akimirka

E.Dragūnas su sekėjais diskutavo ir apie ankstesnį nutarimą neišduoti leidimo. Jis prašė gerbėjų pagalbos.

„Kreipiuosi į klaipėdiečius. Pranešėme, kad Klaipėdoje vyks mūsų koncertas, bet šiandien gavome iš Klaipėdos savivaldybės laišką, kad mūsų koncertas yra neįmanomas, kad savivaldybė baiminasi riaušių, per didelio garso, bet aš suvokiu, kad tai tėra piktybinis pagalių kaišiojimas į ratus. Bet brangūs valdininkai, aš noriu pasakyti jums viena – tai yra bendras Lietuvos tautos turtas ir jūsų sprendimai yra neteisingi, nesąžiningi. Aš prašau Klaipėdos žmonių, kurie klauso mano muzikos, kurie buvo mūsų koncertuose – aš labai dėl jūsų stengiausi daug kartų, pasistenkit šiandien dėl manęs ir apginkit teisybę“, – į klaipėdiečius kreipėsi E.Dragūnas.

„Pabaigai – vienas klausimas: kas valdo? Vienas valdininkas – visą miestą, Kuris uždraus tą vakarą švęsti, kad būtų pilni viešbučiai, žmonės gautų pelno, būtų pilni restoranai, kad žmonės šypsotųsi? Ar tai sąžininga? Pamąstykit“, – vaizdo įraše klausė Selas.

Koncerto bilietus platinusi platforma bilietai.lt tuomet pranešė, kad pasirodymas atšauktas, o pinigai už įsigytus bilietus bus gražinti.

Žmonės.lt primena, kad Egidijus Dragūnas neseniai paskelbė ir apie kitus pasirodymus. Savo feisbuke patalpino vaizdo įrašą, kuriame pranešė planuojantis nemokamą koncertą, jei tik pavyks susitarti su rėmėjais.

Didžiulį šou, kurio metu „švęs visa Žemaitija“, E.Dragūnas ketina surengti tą pačią dieną, kai Klaipėdos vasaros estradoje koncertuos Jessica Shy. Čia liepos 9 dieną turėjo pasirodyti ir pats SEL, tačiau jis sulaukė neigiamo atsako iš Klaipėdos savivaldybės.

„Kol mūsų advokatai aiškinasi Klaipėdos situaciją, mes turim du pasiūlymus iš nuostabių šalia Klaipėdos esančių miestų, bet kol kas neįvardinsiu, kur. Norim padaryti didelį šou. Data aiški – liepos 7 diena. Laukiam žinių“, – kalbėjo SEL.

Socialiniuose tinkluose jis pranešė ir apie kovo 25-ąją naktiniame Alytaus klube „Amigo“ laukiantį koncertą.

Pranešama, kad tą patį vakarą su Sel pasirodys didžėjų duetas ir Kauno „G-Spot“.

Portalas Žmonės.lt susisiekė su „Amigo“ klubu dėl leidimo E.Dragūnui surengti koncertą, tačiau atsiliepęs asmuo patikino, kad šiuo klausimu atsakys vėliau.

Apie 2023-ųjų koncertus Egidijus Dragūnas paskelbė sausio pradžioje. Jis savo instagrame paskelbė, kad pasirodymai bus surengti Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje. Taip pat Sel planuoja nerti ir į tarptautinius vandenis – nurodoma, kad koncertai įvyks Londone, Dubline, Osle, Čikagoje.

Kaip jau anksčiau rašė Žmonės.lt, liepą buvo paviešintas Egidijaus Dragūno tiesioginės transliacijos „Instagram“ platformoje įrašas, kai sekėjų paklaustas apie būsimus koncertus, atlikėjas atrėžė: „Kada koncas? Koncas tada, kai užmušit Valinską ir atnešit man jo galvą.“

Šokiruojantys jo pasisakymai, be jokios abejonės, sukėlė pasipiktinimą socialiniuose tinkluose. Tąkart portalui Žmonės.lt susisiekus su Sel lyderio įraše minimu Arūnu Valinsku, šis svarstė: „Diagnozė viena – nereikia maišyti alkoholio su narkotikais, kita vertus, jei jau tai padarei, tai neviešink jokių įrašų.“

Netrukus A.Valinskas dėl viešų E.Dragūno pasisakymų pasitarė su teisininkais ir nutarė visko taip nepalikti.

„Priėmiau sprendimą. Dabar ruošiama medžiaga ir toliau su Egidijumi kalbės teisininkai“, – tąkart portalui Žmonės.lt teigė A.Valinskas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Egidijus Dragūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Egidijus Dragūnas

Visgi, nors nuo to laiko praėjo jau pusmetis, istorija dar toli gražu nebaigta. Tai laidų vedėjas ir prodiuseris patvirtino portalui lrt.lt duotame komentare.

„Dabar vyksta skundų ir pareiškimų svarstymo stadija ir kol kas aš nelabai daugiau galiu komentuoti. Kol kas vyksta tyrimas“, – teigė A.Valinskas.

Arūnas minėtam portalui taip pat atskleidė, kad dėl E.Dragūno pasisakymų kreipėsi ir į policiją, be to, buvo sulaukęs ir paties E.Dragūno skambučio, tačiau išspręsti situacijos jis nepadėjo.

Primename, kad juoda katė tarp E.Dragūno ir Arūno Valinsko perbėgo kur kas anksčiau – vasarį, kai Sel lyderis publikavo vaizdo įrašą, kuriame kalbėjo apie karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius