-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Montvidas per vasaros karščius dirbo įrašų studijoje

Šią savaitę į Vilnių iš Londono trumpam grįžęs operos solistas Edgaras Montvidas neturėjo laiko ilsėtis. Karčiausiomis vasaros dienomis jis su „Silence“ šeimos nariu Leon Somov užsidarė studijoje ir ten maišė operos arijas su elektronika, teigiama „bomiečių“ išplatintame pranešime spaudai.
Edgaras Montvidas
Edgaras Montvidas / Tomo Kaunecko nuotr.

Muzikantai iš dviejų skirtingų pasaulių – klasikinės ir elektroninės muzikos – ruošėsi bendram „bohemiečių“ ir „Silence“ projektui – elektroninės operos fantazijai XYZ.

Tomo Kaunecko nuotr./Leon Somov
Leon Somov

„Galėčiau tai palyginti su chemijos pamokomis, kai naudoji skirtingus ingredientus ir žiūri, kas išeis. Nerandu vertimo šitam angliškam žodžiui – „excited“. Aš taip jaučiuosi“, – apie naują patirtį kalbėjo E.Montvidas.

Jis džiaugiasi, kad galės ištrūkti iš akademinės aplinkos ir atlikti klasikinę muziką nestandartinėse vietose, ne teatre.

„Klasikinė muzika visada inspiravo įvairius muzikinius stilius, ypač džiazą. Įdomu praplėsti savo akiratį ir pailsėti nuo rimtosios akademinės aplinkos. Mes gyvename tokioje eroje, technologijų amžiuje, kai įdomu sujungti seną su nauju“, – sako solistas.

Muzikantai studijoje dirbo dvi dienas ieškodami naujo skambesio arijoms iš J.Messenet operos „Verteris“, G.Doniceti operos „Meilės eliksyras“ ir duetui  iš G.Verdi operos „Don Karlas“. Šiandien E.Montvidas išvyksta atgal į Londoną, todėl vėliau su Leon Somov kūrinius šlifuos per skaipą.

Tomo Kaunecko nuotr./Lauryna Bendžiūnaitė
Lauryna Bendžiūnaitė

„Edgaras – puikus profesionalas, todėl lengva kartu dirbti. Džiaugiuosi, kad susipažinome. Nors studijoje karštis siekė 40 laipsnių, laikas prabėgo labai greitai“,– sako Leon Somov.

„Idėjos gimsta dirbant. Kuo daugiau bendraujame gyvai, tuo daugiau galiu papasakoti apie patį kūrinį – tada muzikinis partneris automatiškai randa atitinkamas spalvas. Vyksta dialogas: aš paklausau, ką Leonas ar Mario yra sukūrę, tada dainuoju, pasiūlau jiems mintį, jie pasiūlo techninius sprendimus“, – pasakojo E.Montvidas.

Kita studijos viešnia – taip pat iš Londono grįžtanti Lauryna Bendžiūnaitė. Jai artimiausiu metu su Leon Somov ir Mario Basanov teks šiuolaikiškai apdirbti arijas iš G.Verdi operos „Rigoletas“, G.Puccini operos „Bohema“ ir duetą iš L.Delibo operos „Lakmė“.

Pirmasis XYZ pasirodymas rugsėjo 9 d. vyks Vilniuje, Menų fabrike „Loftas“, o rugsėjo 11 d. keliaus į  Klaipėdos „Švyturio menų doką“. Bilietus galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius