-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita Mildažytė: „Neprivalau su Egmontu Bžesku eiti į vakarėlius“

Naujajame Lietuvos televizijos sezone, kuris prasidės rugsėjo 12 dieną, be žiūrovų jau pamėgtų projektų, bus rodomos net aštuonios naujos laidos. Viena iš jų – televizijos veteranės Editos Mildažytės (45) pokalbių šou „Europos vidury“. Žurnalui „Privatu!“ Edita prisipažino besidžiaugianti darbu su prodiuseriu Egmontu Bžesku.
Edita Mildažytė
Edita Mildažytė / LTV nuotr.

Edita, kaip manote, kodėl pastaruoju metu Lietuvos televizijose taip užderėjo pokalbių šou?

Pokalbių laidą pigiau parengti nei bet kokį kitą televizijos projektą. Dažniausiai ji filmuojama televizijos studijoje, todėl nereikia kažkur vykti. Ekonominė pusė čia labai svarbi. Be to, pokalbių šou, kaip ir žinios ar reportažai, visuomet yra populiarūs – tai žanro klasika.

Lietuvos televizija visuomet garsėjo tuo, kad savo projektais šviesdavo žiūrovus. Jūsų pokalbių šou taip pat nebus blevyzgų apie pramogų pasaulio garsenybes – diskutuosite su lietuviais ir mūsų šalyje gyvenančiais užsieniečiais, tiesa?

Taip, kalbėsime įvairiomis temomis. Tiesa, laidos turinys dar tikslinimas ir derinamas, tačiau aišku viena – stengsimės sudominti žmones. Nacionalinio transliuotojo žiūrovai visuomet garsėjo savo išprusimu, intelektu, todėl ir reikalavimai mūsų laidoms keliami kiek kitokie nei komerciniuose kanaluose.

Ar prisidėsite prie pokalbių laidos rengimo, ar būsite tik vedėja?

Kol kas nuspręsta, kad tik vesiu šou, bet privalėsiu įsigilinti į laidos turinį. Taigi – mano indėlis turėtų būti ne toks ir menkas (šypteli).

Projektą „Europos vidury“ kuriate su prodiuseriu Egmontu Bžesku, kuris vadinamas ir puikiu menininku, ir siautulingų vakarėlių liūtu. Ko tikitės iš jūsų bendradarbiavimo?

Paprasto ir normalaus darbo. Juk neprivalau su Egmontu eiti į vakarėlius – užtenka kartu padirbėti. O tai jis daro tikrai puikiai. Egmontas išmano savo darbą. Vis dėlto kur kas svarbiau už bendradarbiavimą su E.Bžesku man yra ryšys su projekto redaktoriais – nuo jų daug kas priklauso.

Ar Lietuvos televizijoje išliks žiūrovų pamėgta laida „Bėdų turgus“?

Išliks, galite būti ramūs. Ar dar nepavargau klausytis svetimų bėdų? Būna visko, tačiau kol turi žiūrovą, kol tavo kuriama laida paklausi, privalai toliau dirbti. Beje, jau susiformavo tam tikros laidos tradicijos, kurios yra svarbios. Galiausiai – dirbti tokį nedėkingą kaip žurnalisto darbą, kai niekam nekenki, o kam nors dar padedi, yra tikra Dievo dovana. Todėl nevalia „žudyti“ tokią laidą.

Kadangi esate televizijos senbuvė, pasakykite, ko reikia, kad projektas sulauktų sėkmės?

Jeigu žinotume šį atsakymą, visi kurtume tik sėkmingas laidas. Aš kol kas to dar neišsiaiškinau (šypteli). Televizininkai sako, kad „reikia, jog projektas spragtelėtų“, tuomet viskas eis kaip sviestu patepta. O jei to nėra, galima daryti, ką nori, net už ausų tempti, – vis tiek nesulauksi sėkmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius