-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Edvardas Žičkus: prie stalo susirinkus visai šeimai...

„Kūčios – man pati didžiausia metų šventė. Tai kur kas svarbiau nei mano gimtadienis, Naujieji metai ar šv. Valentino diena. Nuo vaikystės prisimenu gražią tradiciją – prie Kūčių stalo susirenkame visa šeima.
Edvardas Žičkus
Edvardas Žičkus / I. Korsakaitės nuotr.

Nesu nė karto praleidęs šios šventės. Kartą netgi teko skubėti iš Amerikos, kad namus būtinai pasiekčiau prieš vidurnaktį. Šv. Kalėdų proga mes visada valgome medumi įtrintą ir krosnyje keptą kalakutą. Ši šventė neįsivaizduojama be ypatingos mamos rankomis marinuotos silkės“, – šventiniais įspūdžiais dalijasi laidos „Gyvenimas yra gražus“ prodiuseris.

Mūsų skaitytojams Edvardas (29) pasiūlė du patiekalus, tinkančius ne tik šventiniam, bet ir kasdieniam stalui.

I. Korsakaitės nuotr./Ypatingasis Edvardo pyragas
I. Korsakaitės nuotr./Ypatingasis Edvardo pyragas

Ypatingasis Edvardo pyragas

Reikės:

•    tešlos (sluoksniuotos arba biemielės),  
•    šaukšto vandens,  
•    1 kiaušinio,  
•    po 3 šaukštus razinų,  
•    graikinių riešutų,  
•    medaus,  
•    šaukštelio smulkintų rozmarinų,  
•    ritinėlio (apie 300 g) ožkų sūrio.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Išplakite kiaušinį, sumaišę su šaukštu vandens. Tešlos kraštus ištepkite plakiniu. Razinas, riešutus ir rozmarinus sumaišykite su medumi ir sudėkite ant tešlos per vidurį. Ant jų uždėkite ritinėlį ožkų sūrio. Užlenkite tešlos kraštus, patepkite kiaušinio plakiniu, kad suliptų. Apverstą kepinį dėkite ant kepimo popieriaus, o jį – ant aliejumi išteptos skardos. Kepkite 10 minučių nustatę kaitinimo funkciją iš viršaus ir apačios, likusias 5 minutes – įjungę ventiliatoriaus funkciją, kad pyragas gražiai apskrustų.

I. Korsakaitės nuotr./Burokėlių ir sūrio salotos
I. Korsakaitės nuotr./Burokėlių ir sūrio salotos

Burokėlių ir sūrio salotos

Reikės:   

•    2 ekologiškų burokėlių,  
•    pusės raudonojo svogūno,  
•    120 g ožkų arba mėlynųjų pelėsių sūrio,  
•    100 g graikinių riešutų.

Padažui:   

•    Dižono garstyčių, 
•    šlakelio alyvuogių aliejaus,  
•    raudonojo vyno acto.

Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite tarka, svogūną susmulkinkite. Riešutus pakepinkite orkaitėje. Sumaišykite padažui skirtus produktus. Į lėkštę dėkite burokėlių, sumaišytų su svogūnais, ant viršaus berkite smulkinto sūrio ir riešutų. Salotas apliekite paruoštu padažu.

„Šios salotos yra geriausių Bostono virtuvės šefų žiemos sezono topas. O štai burokėliai išrinkti populiariausiu 2010 metų produktu“, – sako Edvardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius