Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emilis Vėlyvis su šūviais ir sprogimais pristatė savo filmą „Redirected“

Naujausias skandalingojo režisieriaus Emilio Vėlyvio filmas „Redirected“ dar praėjusią vasarą tapo visų diskusijų objektu. Nors tarptautinio lygio filmas, kuriame vaidino ne vienas užsienio aktorius, pasirodys tik 2014 metais, jo pristatymas įvyko pirmadienį.
Andrius Žiurauskas, Emilis Vėlyvis ir Marius Repšys
Andrius Žiurauskas, Emilis Vėlyvis ir Marius Repšys / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pirmosios oficialios filmo „Redirected“ spaudos konferencijos metu buvo pristatyta, koks gi bus naujasis E. Vėlyvio filmas, kaip jis buvo kuriamas, kokie britų ir lietuvių aktoriai jame vaidino ir kokių ambicijų turi jo kūrybinė grupė.

O ir iš tiesų, filmo pristatymas nebuvo įprastas. Visiems ramiai lūkuriuojant, kol pasirodys režisierius, staiga ėmė cypti padangos, o iš mašinos tamsintais langais iššoko dujokaukėmis savo veidą pridengę blogiukai. Tiesa, ne tikri, o tik aktoriai.

VIDEO: Emilio Vėlyvio filmo pristatymas

Sviedę dūmus skleidžiančią bombą jie ėmė šūkalioti, o galiausiai „Audėjo“ gamyklinėse patalpose aidėjo butaforinių pistoletų šūviai ir lūžo stalai. Vėliau atvyko antra mašina, kurioje buvo dar daugiau aktorių, tarp jų Mantas Stonkus, Marius Repšys, Andrius Žiurauskas ir... dvi kiaulaitės – Žibutė ir Gvazdikas. Pabūgusiems, kad paršeliai patyrė streso ar jų laukia ne itin šviesus rytojus, kūrybinė grupė patikino, kad jie „gyvens ilgai ir laimingai“.

Taigi įvykęs surežisuotas konfliktas baigėsi tuo, kad iš mašinos buvo, tikrąja to žodžio prasme, šiurkščiai ištrauktas E.Vėlyvis, su prie rankos prirakintu lagaminėliu. Jame, kaip paaiškėjo vėliau, buvo filmo tyzeris.

„Aš labai apgailestauju, dėl savo paties sukurtų personažų elgesio, – pradėjo konferenciją režisierius, tuo tarpu aktoriai vis dar vaidino banditus. – Taigi filme pasirodė ne tik žinomi lietuviai, bet ir užsienio publika. Paletė aktorių – įvairi ir labai tinkanti filmo konceptui, nes mes kalbame apie tarptautiškumą. Be Vinnie Joneso, pas mus filmavosi australas Gilas Darnellis, britas Scotas Williamsas, rusų aktorius Artūras Aleksejevas, taip pat Oliveris Jacksonas, Anthony Strachanas.“

Mantas Stonkus su Žibute ir Gvazdiku
Mantas Stonkus su Žibute ir Gvazdiku
Filmo prodiuserė Asta Liukaitytė sakė, kad filmavimas atsiėjo nei daug, nei mažai – 3 mln. litų, tačiau tikisi, kad jam pranašaujama sėkmė atpirks visus vargus. „Ką aš galiu pasakyti, filmuojant atrodė, kad tai truks visą amžinybę. Tiesa, dar ne visi darbai yra baigti. Ateinantį penktadienį vyksime į Londoną tęsti filmavimų, ten  jau pasidarėme visus paruošiamuosius darbus. Bus labai malonu ir vėl susitikti su aktoriais ir filmavimo grupe“, – sakė A.Liukaitytė.

Už filmo platinimą atsakinga prodiuserė Daiva Jovaišienė patikino, kad filmas dar nepasirodęs, tačiau jau sulaukė susidomėjimo iš pasaulinių kino industrijos žaidėjų.

 Emilio Vėlyvio filmo Redirected pristatymas
Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ pristatymas

„Mes siekiame, kad filmo premjera būtų pasaulinė. Deramės su Didžiąja Britanija, Prancūzija, JAV ir Kanada. Sunku pasakyti, kaip viskas vyks, nes galutinį filmo variantą turėsime tik vasaros pabaigoje. Tiesa, labai džiaugiamės, kad vos patalpinus filmo aprašą į IMDb, jis iškart susilaukė daug dėmesio. Pavyzdžiui, iš „Universal Pictures“, – tvirtino ji.
Režisierius E.Vėlyvis patikino, kad filmas „Redirected“, pasakojantis apie kriminalinio pasaulio veikėjų nuotykius Lietuvoje, tikrai nebus „Zero 3“. O jo premjera turėtų įvykti 2014-ųjų metų sausį arba vasarį.

Tiesa, apie savo ambicijas režisierius užsiminė mažne prieš dvi savaites, vykusiame „Kino vakare su Izolda“ (jį veda kino kritikė Izolda Keidošiūtė – aut. past.). Režisierius norėtų, kad filmas pradėtų suktis tarptautiniuose kino teatruose.

 Emilio Vėlyvio filmo Redirected pristatymas
Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ pristatymas

Portalas Žmonės.lt jau rašė apie Emilio Vėlyvio filme vaidinusius aktorius: tik radiatoriumi prisidengusį ir po Vilniaus senamiestį laksčiusį Gilą Darnellį, ne vieno užsienietiško filmo žvaigždę Vinnie Jonesą ir kitus.

O dabar visų E.Vėlyvio filmų gerbėjų dėmesiui – „Redirected“ tyzeris:

VIDEO: Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius