-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Festivalio „Galapagai“ vartai atsivėrė: žmonės rinkosi iš vakaro

Šį penktadienį ir šeštadienį Zaraso ežero saloje linksminsis tūkstančiai festivaliautojų, susirinkę į ilgai lauktą „Galapagų“ fiestą. Būrelis prisiekusių šio festivalio gerbėjų prie vartų lūkuriavo jau nuo vakar.
Festivalis „Galapagai“
Festivalis „Galapagai“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Viskas paruošta, sutvarkyta, nuotaikos – festivalinės, saulė šviečia, palapinių miestelis kyla, žmonės renkasi, – pasakojo „Galapagų“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka. – Būrelis atvažiavo jau vakar, laukė dvyliktos valandos, kad atidarytume vartus. Nors oficialiai atsidarome tik 9 val. ryto, jiems negalėjome atsakyti. Mačiau paskui, kad chebra naktį žaidė kamuoliu, klausėsi muzikos. Festivaliniai žmonės!“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Galapagų 2015“ pristatymas
V.Ovadnevo nuotr./Algirdas Barniškis-Blėka

Organizatorius dar kartą atkreipia dėmesį, kad į salą draudžiama įsivežti narkotinių medžiagų ir bet kokios rūšies alkoholinių gėrimų (įvairaus alaus ir sidro bus galima įsigyti vietoje), taip pat draudžiama stiklinė tara. Prie įvažiavimo į festivalį budės pareigūnai su šunimis. „Prašau visų būti protingais ir nekenkti nei sau, nei kitiems“, – kalbėjo Blėka.

Beje, atvykusieji su savo augintiniais būtinai turi pasirūpinti jų antsnukiais, kitaip į aktyviąją zoną gali būti neįleisti. Teritorijoje jų lauks speciali poilsio zona su skanėstais. Šeštadienį „Galapaguose“ vyks šunų lenktynės. Taip pat veiks taromatas, į kurį įmesdamas panaudotą plastikinį bokalą ar skardinę grynųjų pinigų negausi, bet jie keliaus gyvūnų globos namams „Lesė“.

Asmeninė nuotr./Festivalis „Galapagai“
Asmeninė nuotr./Festivalis „Galapagai“

Greta kitų socialinių iniciatyvų veiks įvairios kūrybinės dirbtuvės, vyks loginiai, virtualūs ar sportiniai žaidimai, bus galima išmėginti vandens katapultą, išsinuomoti irklentes, vandens dviračius, užsidaryti paslaptingame kambaryje, įsiamžinti fotobūdelėje ar atsigaivinti dulksnos palapinėje, žaisti megatinklinį, išbandyti tyliąją ar neoninę diskotekas.

Gyvos muzikos bus į valias – per šį savaitgalį „Galapaguose“ pasirodys 80 atlikėjų, tarp jų – „Leon Somov & Jazzu“, „G&G Sindikatas“, „Lilas ir Innomine“, „Beissoul & Einius“, Vidas Bareikis, BA. ir daugybė kitų.

„Galapagų“ nuotr./Jazzu ir Algirdas Barniškis-Blėka
„Galapagų“ nuotr./Jazzu ir Algirdas Barniškis-Blėka

Pagrindiniai svečiai iš užsienio – penktadienio vakarą grosiantys „Gorgon City Live“ ir šeštadienio headlineriai „Milky Chance“. Taip pat atvyks Shakka iš Jungtinės Karalystės ir puikiai žemaičiuojanti Silvana Imam iš Švedijos.

Nesuspėję įsigyti bilietų tai galės padaryti prie įvažiavimo arba festivalio puslapyje galapagai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius