-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Santa“ kūrėjai ir „Mamų unija“ kviečia padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams

Sausio 31 d. visoje Lietuvoje startuoja nacionalinė kino premjera – filmas „Santa“, skirtas kino teatre ne vien pramogauti, žiūrint filmą, bet drauge atjausti šeimą, susidūrusią su sunkia onkologine liga. Prisijungę prie paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ veiklos filmo kūrėjai kviečia žiūrovus aukoti vėžiu sergantiems vaikams.
Filmo „Santa“ plakatas
Filmo „Santa“ plakatas / Kūrėjų nuotr.

Filme „Santa“ pasakojama skaudi, bet šviesi šeimos istorija apie herojų išgyvenamus sunkumus. Tad bendradarbiaudami su organizacija „Mamų unija“, filmo kūrėjai siekia atkreipti dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikučių šeimas ir suteikti galimybę padėti tokioms šeimoms. Juk itin dažnai kitos šeimos ar svetimo žmogaus problema iš pirmo žvilgsnio atrodo tokia tolima.

Apie pastangas suprasti ir padėti artimam kalba ir „Santa“ filmo režisierius Marius Ivaškevičius. „Mane Santos istorijoje pirmiausia domina žmonių artumo problematika, kurią esu ne kartą nagrinėjęs ir prieš tai rašytose pjesėse bei pagal jas režisuotuose spektakliuose. Gyvendami šiuolaikiniame pasaulyje esame atsitvėrę savotiška siena nuo aplinkinių, užsidėję šarvą, kuris mus saugo nuo svetimų problemų ir išgyvenimų. Vadiname tai susvetimėjimu. Žvelgdami į svetimą skausmą sakome sau: „manęs tai nedomina, aš turiu pakankamai savų skaudulių“, – apie filmą pasakoja Marius Ivaškevičius.  

Jeigu žiūrovui filmo finale iškils klausimas, ar vertėjo Jussiui įsimylėti lietuvę Ingą ir pažinti jos mažąjį Vincą, tuomet reikėtų užduoti klausimą, ar vertėjo apskritai gimti? Tad šis filmas yra labiau ne apie baimę mirti, bet apie drąsą gyventi.

Draugaudamas su paramos ir labdaros fondu „Mamų unija“, filmas „Santa“  išleido ligoniukų pieštus atvirukus. Juose nurodytas trumpasis telefono numeris 1670, kuriuo siunčiant SMS žinutę galima paaukoti sunkiai sergantiems vaikams. Telefone reikia surinkti žinutės tekstą ir norimą paaukoti sumą: MU2 – paaukosite 2 litus; MU5 – paaukosite 5 litus; MU10 – paaukosite 10 litų.

„Mamų unija“ nuotr./Ligonių pieštas atvirukas
„Mamų unija“ nuotr./Ligonių pieštas atvirukas
„Mamų unija“ nuotr./Ligonių pieštas atvirukas
„Mamų unija“ nuotr./Ligonių pieštas atvirukas
„Mamų unija“ nuotr./Ligonių pieštas atvirukas
„Mamų unija“ nuotr./Ligonių pieštas atvirukas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius