Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Fotografo Vinco Alesiaus ieškinys Egidijui Dragūnui grąžintas nagrinėti Vilniaus apygardos teismui

Dainininko Egidijaus Dragūno-Selas ir fotografo Vinco Alesiaus konflikte – naujas vingis. Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu, fotografo ieškinį turės priimti Vilniaus apygardos teismas, kuris anksčiau jį nagrinėti buvo atsisakęs.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pareiškęs pretenzijas dėl to, kad dainininkas be leidimo panaudojo jo nuotrauką, fotografas V.Alesius buvo kreipęsis į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu dėl autorinių teisių pažeidimo ir žalos atlyginimo. Teismui atmetus ieškinį, šis nukeliavo į Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyrių. 

Šio ketvirtadienio pavakarę Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Danguolė Martinavičienė nusprendė ieškinį grąžinti pirmos instancijos teismui. Tad ieškinį nagrinėti turės tas pats Vilniaus apygardos teismas.

Kaip Žmonės.lt jau rašė, V.Alesius iš E.Dragūno siekia prisiteisti 10 070 litų turtinės ir neturtinės žalos. 5 tūkst. lt jis nori prisiteisti neturtinės žalos atlyginimui, tai yra už autorinių teisių pažeidimą nenurodant fotografo pavardės, ir 5 070 litų – už turtinių teisių pažeidimą – tokia suma V.Alesius įvertino savo darbą.

„Viskas labai gerai. Toks sprendimas reiškia, kad ieškinys privalo būti nagrinėjamas, prasidės numatyti teisiniai procesai“, – portalui Žmonės.lt ketvirtadienį sakė V.Alesiaus advokatė Vilija Viešūnaitė, sužinojusi apie Lietuvos apeliacinio teismo nutartį.

Advokatė apgailestauja, kad V.Alesiui ir E.Dragūnui nepavyko susitarti taikiai. „E.Dragūnui buvo siųsta pretenzija, bandėme kalbėti gražiai. Pats V.Alesius suprato, kad galėjo būti įsivėlusi klaida. Juk viską reikia pradėti nuo gražaus pokalbio, tačiau šiuo atveju, jis buvo vienpusis“, – sakė ji.

Vincas Alesius
Vincas Alesius

Portalui Žmonės.lt dar anksčiau susisiekus su dainininku Egidijumi Dragūnu, jis pabrėžė, kad fotografas, pateikęs teismui ieškinį, yra neteisus ir siekia iš jo pasipelnyti. Anot Selo, nors su juo sutartis pasirašyta ir nebuvo, „draugišką“ leidimą naudoti fotografiją V.Alesius esą davė.

„Aš kaltas tikrai nesijaučiu ir nieko iš nieko nevogiau. Manau, kad jam prireikė pinigų ir štai jis atsiminė nuotrauką, kurią pats mums davė daugiau nei prieš dvejus metus. Jokių autorinių sutarčių mes, aišku, nepasirašėme, nes viskas buvo paremta draugiškumo principu. Čia lygiai tas pats būtų, jei aš užsimanyčiau gauti pinigų iš filmo „Valentinas vienas“ kūrėjų: jokių sutarčių su jais nepasirašiau, bet mano dainos skambėjo filme. Būtų paprasčiausiai negražu iš mano pusės, jei dabar imčiau reikalauti už jas pinigų“, – portalui Žmonės.lt anksčiau yra sakęs E.Dragūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius