Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiausi Lietuvos aktoriai metė pirštinę Kauno „Žalgiriui“

Artėjančios Tarpautinės teatro dienos proga Kauno „Žalgirio“ arenoje surengtas nuotaikingas minėjimas. Iš visos Lietuvos suvažiavę garsiausi aktoriai krepšinio aikštelėje metė pirštinę Kauno „Žalgirio“ komandai.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į Kauno „Žalgirio“ areną sugrįžo nuotaikingas ir tuo pačiu iškilmingas tarptautinės teatro dienos šventimas, kuriame dalyvavo ne tik Lietuvos teatralai, bet ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Teatralizuotų krepšinio rungtynių metu buvo išsiaiškinti „Velykinės Žalgirteatrokiaušiados“ nugalėtojai.

„Šekspyras prieš Jasikevičių, pomrežas prieš Songailą, Hamletas prieš Jankūną, Pocius prieš Jočį ir visi prieš (už) visus. O konkrečiau – sirgaliai prieš žiūrovus, krepšininkai prieš teatralus, treneriai prieš režisierius, grimeriai prieš masažuotojus, šokėjos prieš balerinas“, – skelbė renginio organizatoriai.

Kiek anksčiau, dienos metu, Kauno rotušėje teatralai išsidalino „Fortūnos“ apdovanojimus, o vakare susirinko į „Žalgirio“ areną kurioje surengė tikrą šventę čia atėjusiems žiūrovams.

Į akistatą su žalgiriečiais stojusi Lietuvos teatrų rinktinė sudaryta iš garsiausių Lietuvos teatro ir televizijos aktorių bei režisierių. Rinktinės sudėtyje buvo tokie aktoriai kaip Rimantas Bagdzevčius, Sakalas Uždavinys, Eglės Jackaitė, Kęstutis Jakštas, Ramūnas Šimukauskas ir kiti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Eglė Jackaitė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Eglė Jackaitė

Pertraukėlėse tarp kėlinių savo pasirodymus dovanojo Povilas Meškėla, Vaida Genytė, Aleksandras Ivanauskas Fara ir Božolė choras.

Kaip ir įprasta šventiniuose krepšinio renginiuose, sirgaliai sulaukė dėjimo konkurso. Kurio nugalėtoju neįdėjus nė vieno kamuolio tapo Sakalas Uždavinys.

Snaiperių konkurse dalyvavusiam Pauliui Jankūnui teko mesti ne tik kamuolius, bet ir gėles, pomidorus, kiaušinius.

VIDEO: Teatro dienai skirtose žalgiriečių ir teatralų rungtynėse triumfavo draugystė

Krepšinio rungtynės trukusios tris kėlinius po devynias minutes baigėsi lygiosiomis. Nuskambėjus fanfaroms po areną pasklido konfeti skelbiantis renginio pabaigą.

Žalgiriečių ir teatralų krepšinio rungtynės prieš keletą dešimtmečių Kaune buvo įprastos. Pažiūrėti aktorių ir krepšininkų kovų į Kauno sporto halę ateidavo tūkstančiai žiūrovų.

„2014-aisiais ši šventė jau debiutavo „Žalgirio“ arenoje, o šiemetinis renginys turėtų įtvirtinti tradiciją ją rengti kasmet“, – žadėjo teatralai.

Tarptautinė teatro diena minima kovo 27 dieną.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius