Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiems žmonėms gaminant salotas, Veronika Povilionienė gavo netikėtą dovaną (nuotraukos)

Vilniaus senamiestyje šeštadienį visus sodo ir daržo mylėtojus traukė tradicinė rudens gėrybių paroda-mugė „Sodo kraitė“. Mugės lankytojus vidurdienį viliojo garsių Lietuvos žmonių gamintos skaniausios salotos, kurių degustatorių tikrai netrūko.
„Sodo kraitėje“, Vilniuje, žinomi Lietuvos žmonės gamino savo salotas
„Sodo kraitėje“, Vilniuje, žinomi Lietuvos žmonės gamino savo salotas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mokytojų namų kiemelio prieigose suaugo medžiai ir krūmai, masindami pirkėjus jau prinokusiais vaisiais, o pačiame kiemelyje visi lankytojai galėjo pasigrožėti, ką mažieji menininkai sugalvojo padaryti iš rudens gėrybių. Įspūdingo dydžio skulptūros iš vaisių ir uogų leido pasigrožėti vaikų ir jų mokytojų fantazija.

Vidurdienį prie salotų gaminimo puodų stojo žinomi Lietuvos žmonės. Šiais metais jiems atstovavo Zita Kelmickaitė, Giedrė Balutytė su dukromis, Eva su sūnumis, Veronika Povilionienė, o vienintelis šiame renginyje turėjęs dalyvauti vyras – saksofonistas Petras Vyšniauskas – matyt pabūgo moteriškos konkurencijos ir į Mokytojų kiemelį neatvyko.

Tačiau organizatoriai greitai išsprendė tuščio stalo klausimą, pakvietę savo improvizuotas salotas pagaminti Oną Valiukevičiūtę. Šioji į „Sodo kraitę“ atlydėjo savo dukterį Giedrę su anūkėmis. Garsi moteris ryžosi atsiraityti rankoves ir pagaminti skaniausias salotas. Vos baigus gaminti, visų garsių moterų konditerijos gaminius puolė ragauti ir vertinti mugės lankytojai, negailėdami gerų žodžių garsiems veidams.

Galbūt įkvėptas skanių salotų, o gal – plačių maisto gamintojų šypsenų, šalia prekiavęs bitininkas nusprendė įteikti dovaną vienai savo favoričių.

„Norėčiau padovanoti dovaną sveikatai savo kraštietei Veronikai Povilionienei. Niekad nemaniau, kad jūs esate ne tik gera dainininkė, bet ir konditerininkė. Tikra maestrė! Būkite sveika!“, – įteikdamas medaus dovaną, nuoširdžiai linkėjo bitininkas.

Na, o papirkta šiltos dovanos, V.Povilionienė visiems „Sodo kraitės“ dalyviams netrukus skyrė muzikinę padėką, kuri skambėjo visame Vilniaus senamiestyje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Sodo kraitėje“, Vilniuje, žinomi Lietuvos žmonės gamino savo salotas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Sodo kraitėje“, Vilniuje, žinomi Lietuvos žmonės gamino savo salotas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius