-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gera žinia Radžiui: teismas atmetė TV3 atstovų skundą istorijoje apie tariamą kraujomaišą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) paskelbė Radžiui Aleksandrovičiui naudingą sprendimą.
Radžis Aleksandrovičius
Radžis Aleksandrovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VAAT penktadienio popietę paskelbė, jog Žurnalistų etikos inspekcija pagrįstai nubaudė bendrovės „Tele 3“ atstovus, kai bulvarinė laida „Žiūrim, ką turim“ pažeidė Radžio Aleksandrovičiaus teisę į privatų gyvenimą.

Teismas padarė išvadą, kad skleisdami informaciją apie tai, esą Radžis yra brolio ir sesers vaikas, žurnalistai pažeidė garsiojo romo interesus.

„Duomenys, susiję išimtinai su vidiniais asmens šeimos santykiais, priskiriami slaptų asmeninių faktų kategorijai, žmogaus privataus gyvenimo sričiai ir juos galima skelbti tik esant žmogaus sutikimui“, – pažymima teismo sprendime.

Teismas konstatavo, jog bendrovės „Tele 3“ atstovai pažeidė teisę į žmogaus privatų gyvenimą.

Anot teismo, informacija apie kraujomaišą neturi visiškai jokios visuomeninės reikšmės, nėra jokio socialinio poreikio visuomenei tokią informaciją žinoti.

Bylą išnagrinėjusios VAAT teisėjų kolegijos supratimu, laidos „Žiūrim, ką turim“ apie Radžį turinį Žurnalistų etikos inspektorius pagrįstai buvo įvertinęs kaip siekį brautis į asmens privatų gyvenimą tam, kad laida įgytų sensacingumo, pikantiškumo ar tiesiog tenkinti žmonių smalsumą.

Šiandienį VAAT teisėjų kolegijos, kurią sudarė Mefodija Povilaitienė (pirmininkė, pranešėja), Liuda Arlauskienė ir Arūnas Kaminskas, sprendimą juo nepatenkinti „Tele 3“ atstovai turi teisę per 14 dienų apskųsti aukštesnės instancijos Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šiame teismo procese trečiojo asmens teisėmis dalyvavusio Radžio advokatas Ąžuolas Čekanavičius jau anksčiau yra prasitaręs, kad palanki šios bylos baigtis leistų jo klientui drąsiai kreiptis į teisėjus ir civiline tvarka – reikalauti šimtatūkstantinės kompensacijos dėl patirtos neturtinės žalos.

15min.lt primena, kad ši laida „Žiūrim, ką turim“ per TV3 buvo parodyta sausio 11 dieną.

„Visi tabore žino, kad Radžio tėvas ir motina yra brolis ir sesuo, tiesiog apie tai viešai niekas nekalba“, – laidos anonse buvo cituojamas Vilniaus Kirtimų taboro baronas Stepas Visockis.

„Žurnalistinį tyrimą“ atlikę laidos kūrėjai pasirankioti paskalų buvo nuvykę ir į Panevėžio romų taborą. Buvo parengti ir interviu su Radžio seneliu Ukrainos romų taboro baronu Viktoru Christovu, mama Raisa Aleksandrovič bei globėja Vida Minevičiene.

Vien pamatęs šiuos anonsus Radžis kreipėsi į televiziją, reikalaudamas uždrausti rodyti tokio turinio siužetą apie jo asmeninį gyvenimą. Tačiau įrašas išėjo į eterį. Balandžio 18 dieną Žurnalistų etikos inspekcija paskelbė, kad tuo buvo pažeistas Visuomenės informavimo įstatymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius