Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausia Lietuvos kino aktore tapusi Valda Bičkutė: „Šią dieną įsirašysiu kalendoriuje raudonomis raidėmis“

Ketvirtadienį sostinėje pasibaigė 18-asis Vilniaus kino festivalis „Kino pavasaris“. Į iškilmingą šio renginio uždarymą susirinko šimtai ištikimiausių kino gerbėjų, kūrėjų ir kritikų. Ant raudonojo kilimo pasirodė ir filmo „Tyli naktis“ aktorė Valda Bičkutė, kuriai šis vakaras tapo ypatingu.
Valda Bičkutė
Valda Bičkutė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Bičkutė šiais metais išrinkta geriausia lietuviško kino aktore – taip nusprendė festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai, balsavę dvi savaites. Apie aktorei tekusį titulą buvo paskelbta festivalio uždarymo vakarą.

„Ta meile, kuria aš bandau dalintis tiek kine, tiek teatre, grįžo man atgal. Linkiu ir visiems tuo dalintis, nes tai – grįžta“ – džiaugėsi konkurso laureatė, kuriai atiteko kelionė į Paryžių.

Vėliau vykusioje spaudos konferencijoje aktorė išdavė, kad ši diena jai ypatinga ne tik dėl laimėjimo.

„Šiandien man tikrai ypatinga diena dar ir dėl to, kad Mažajame teatre įvyko pirmoji spektaklio „Trio“ repeticija su iš Vengrijos atvykusiu režisieriumi. Ji buvo tokia įkvepianti, kad aš net pagalvojau – jei dar vakare laimėsiu geriausios kino aktorės apdovanojimą, kovo 28 dieną įsirašysiu kalendoriuje raudonomis raidėmis“, – džiaugsmu tryško aktorė, po apdovanojimo ceremonijos suskubusi telefonu pranešti svarbią žinią brangiausiems žmonėms.

Geriausios kino aktorės rinkimuose taip pat varžėsi Jurga Jutaitė ir Severija Janušauskaitė, tačiau žiūrovų sprendimas buvo lemtingas būtent Valdai – Vilniaus Mažojo teatro aktorei, kuri sukūrė pagrindinius vaidmenis režisieriaus Mario Martinsono filmuose „Tyli naktis“ ir „Nereikalingi žmonės“ bei antraplanį vaidmenį režisierės Kristinos Buožytės filme „Kolekcionierė“.

Naujausias jos filmas „Tyli naktis“ – subtili erotinė drama. V.Bičkutei teko ne tik apnuoginti sielą, ir kūną – to reikalavo pagrindinis vaidmuo. Viešumą pasiekė ir Algimanto Aleksandravičiaus filmavimo aikštelėje užfiksuoti kadrai, kurie taip pat spinduliavo erotika.

Valda Bičkutė
Valda Bičkutė

„Man labai baisu buvo ne fotografuotis, o pamatyti tas nuotraukas albume, pamatyti rezultatą. Toks jausmas, lyg nuotraukose būčiau ne aš, o kažkas kitas. Tačiau kol kas sulaukiau tik gražių atsiliepimų“, – portalui Žmonės.lt anksčiau yra pasakojusi Valda.

Kino festivalio gerbėja

Valda Bičkutė ketvirtadienį dar prieš apdovanojimą kalbėdama su portalu Žmonės.lt, pasakojo, kad apsilankė ne viename „Kino pavasario“ filme.

„Galima sakyti, kad nuolat buvau filme, kino teatre. Kiek tik leido galimybės, kiek tik turėjau laiko tarp repeticijų ir spektaklių“, – sakė V.Bičkutė.

Per dvi savaites kino festivalyje buvo parodyta 230 filmų, aktorė matė daugiau nei 15. „Aš „Kino pavasaryje“ lankausi nuo pat studijų laidų. Būdami studentai neturėjome tiek galimybių apsilankyti kine, tačiau dabar tai stengiuosi daryti kuo dažniau“, – tvirtino kino mylėtoja.

Paklausta, kaip rinkosi filmus, Valda prisipažino, kad viskas vyko spontaniškai – priklausomai nuo laiko, kompanijos ar tiesiog grafiko. „Tačiau smagiausia eiti kur papuola ir taip atrasti filmus. Juk tai yra šventės esmė – bendravimas, filmų žiūrėjimas“,  – neabejojo aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius