Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitį dievinančių žinomų moterų lietus neišgąsdino – adrenalino jos ieškojo kartingo varžybose

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Plytinės“ kartodrome gaudė motorai ir liejosi moterų juokas – vairuojančių moterų asociacija „Racing Ladies“ audringai atšventė pirmąjį gimtadienį, kurio metu netrūko muzikos, šypsenų ir, žinoma, vairavimo.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Moteris

Kas yra vairavimas? Tik kelionė iš taško A į tašką B ar malonus bei atsakingas užsiėmimas, reikalaujantis nemažai žinių, pagarbos ir atidumo? Moterys, kurioms labiau prie širdies pastarasis apibūdinimas, lygiai prieš metus, gegužės 27 dieną,  susibūrė į vairuojančių moterų asociaciją „Racing Ladies“.

VIDEO: Žinomos moterys dalyvavo damų kartingo varžybose

„Vairuotojų keliuose daug, bet gerų ir atsakingų vairuotojų – gerokai mažiau. Kartu su asociacijos narėmis siekiame, kad kuo daugiau vairuotojų stengtųsi tobulėti ir kelyje pagalvotų ne tik apie save, bet ir apie kitus“, – tvirtino „Racing Ladies“ prezidentė Asta Jonušienė.

Kitos aktyvios asociacijos narės, auginančios vaikus šeimoje, pabrėžė, kad gerus vairuotojus bei vairuotojas svarbu ugdyti nuo mažumės, todėl per metus trunkančią veiklą asociacija organizavo ir aktyviai dalyvavo ne viename renginyje, skirtame ugdyti jaunuosius eismo dalyvius, rengė praktinius mokymus vairuojančioms moterims bei dalyvavo labdaros akcijose „Kviečiu į svečius“, „Ištiesk gerumui ranką“, eitynėse „Mes už šeimą“.

„Ypatingai svarbu, kad vyrai ir moterys ne tik turėtų vairuotojo pažymėjimą, bet ir sugebėtų saugiai važiuoti, saugoti ir gerbti vieni kitus. To išmokti galima ne vien iš rimtų pamokymų, bet ir per netradicinius žaidimus, kaip ratų keitimo varžybos, ar eksperimentus, kaip gesintuvų bandymai“, – sakė aktyvi vairuojančių moterų asociacijos narė dainininkė Ingrida Kazlauskaitė.

Tarp susigundžiusių save išbandyti kartodromo trasoje arba aktyviai palaikyti važiuojančias koleges buvo galima pamatyti Jolantą Leonavičiūtę, Vladą Musvydaitę, Viliją Matačiūnaitę, Ivetą Kazlauskienę, Augustę Vedrickaitę, Milisandrą Radevičienę ir kitas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jolanta Leonavičiūtė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jolanta Leonavičiūtė

Adrenalino ištroškusių moterų neišgąsdino net lietus – jos neatsisakė savo plano išbandyti kartingus. Kai kurios tiesiog apsivilko po kelis kombinezonus ir juokėsi, kad dabar lietus tikrai nebebaisus.

Tiesa, merginos prisipažino, kad kelio danga iš tiesų slidi ir adrenalino tokioje trasoje – dvigubai daugiau. „Tikrai slidu, sunkiau valdyti kartingą“, – šypsojosi J.Leonavičiūtė, sėdusi į vieną iš jų.

Tuo tarpu dainininkė V.Matačiūnaitė už kartingo vairo sėdo pirmąkart, todėl prieš išlėkdama į trasą atidžiai klausėsi instruktoriaus taisyklių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė (kairėje)
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė (kairėje)

Audringas pirmasis gimtadienis

Savo gimtadienį vairuojančių moterų asociacija atšventė išties linksmai – kartodrome svečius pasitiko du „Nissan Juke“ automobiliai, prie kurių moterys susirungė greičiausio rato keitimo rungtyje.

Vairuotojams gero kelio linkėjo policijos kapelionas Algirdas Toliatas, o I.Kazlauskaitė atliko specialiai „Racing Ladies“ asociacijai sukurtą kūrinį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

Renginio svečiai taip pat išvydo choreografės Viktorijos Nenartovič „Show Dance“ bei gatvės šokių studijos „Modus Dance“ pasirodymą, įkūnijantį per automobilio avariją patiriamus jausmus.

Šventės kulminacija tapo moterų susirungimas „De Cuba damų kartingo varžybose“, kuriose dalyvės kovojo ir profesionalių, ir mėgėjų klasėse.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vlada Musvydaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vlada Musvydaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius