Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupės „Vairas“ muzikantas Edmondas Čivinskas laukia gyvybiškai svarbios operacijos

Portalas 15min.lt ir zmones.24.lt jau rašė, kad Kauno klinikų reanimacijoje gulintis grupės „Vairas“ vokalistas ir siela Edmondas Čivinskas kovoja dėl savo gyvybės ir laukia gyvybiškai svarbios kepenų persodinimo operacijos.
Romas Dambrauskas (kairėje) ir Edmondas Čivinskas
Romas Dambrauskas (kairėje) ir Edmondas Čivinskas / „Scanpix“ nuotr.

Geras Edmondo draugas dainininkas Romas Dambrauskas suskubo paraginti žmones finansiškai paremti sergantį grupės „Vairas“ narį.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ tęsia šią temą. „Su malda guluosi ir keliuosi. Tikiu, kad vyras įveiks klastingą ligą, nors jo būklė – labai sunki“, – vakar „Lietuvos rytui“ sakė muzikos grupės „Vairas“ lyderio E.Čivinsko žmona Simona.

Ligą pajuto prieš 4 metus

Pirmus simptomus E.Čivinskas pajuto 2006 metų pavasarį, po Kovo 11-osios proga Šiauliuose vykusio koncerto. Su kitais muzikantais prie šventinės vakarienės stalo sėdusiam dainininkui staiga pasidarė bloga.

„Tyrimus atlikę Klaipėdos medikai greitai nustatė, kad į organizmą yra patekęs hepatito B užkratas, – prisiminė „Vairo“ grupės klavišininkas Rolandas Janušas. – Edmondas nepanikavo, greitai susitaikė su mintimi, kad teks nuolat vartoti vaistus, laikytis griežtos dietos.“

2009 metų pabaigoje liga paūmėjo.

Ligonio žmona įtaria, jog tam įtakos turėjo aktyvus gyvenimo būdas, dažni koncertai. Vos išėjęs iš Klaipėdos ligoninės, kurioje praleido tris savaites, dainininkas išvyko koncertuoti į Kėdainius.

„Prašiau Edmondo, kad nevažiuotų, bet jis neklausė. Sakė, jog jam būtų gėda prieš žmones, kurie jį pakvietė. Pati jį nuvežiau į Kėdainius“, – prisiminė S.Čivinskė.

Dainininkas ištvėrė tik pirmą koncerto dalį – nusilpęs atsiprašė žiūrovų ir išvyko namo. Po kelių dienų jis buvo skubiai paguldytas į Kauno klinikas.

Viltis pasveikti

Dainininkas pajėgia kalbėti, nors žodžius taria sunkiai. Jis beveik nieko nevalgo, nusilpęs kūnas apraizgytas inkstų ir kitų organų veiklą palaikančia aparatūra. Bet atlikėjas į neviltį nepuolė. Jis tikisi pasveikti, domisi gyvenimu už palatos sienų.

Vakar jis susidomėjęs žvelgė į žmonos atnešto nešiojamojo kompiuterio ekraną. Iš ten švietė naujos „Vairo“ muzikos plokštelės, kurią planuojama išleisti po mėnesio, viršelis.

„Nesinori net akimirkos palikti vyro – jis prisipažino, kad regėdamas mane jaučiasi tvirčiau. Edmondą lanko ir du jo vaikai iš pirmosios santuokos“, – sakė dainininko žmona. Registrų centre Mažeikiuose dirbanti moteris ketina išeiti atostogų.

S.Čivinskei savo buto Kaune duris šiomis dienomis atvėrė dainininkė ir aktorė Nijolė Narmontaitė, su E.Čivinsku dalyvavusi muzikos programoje „Cafe Emigrant“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius