-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į dinozaurų parką atvykusios brolių Lavrinovičių šeimos: „Su vaikais laisvalaikį leidžiame aktyviai“

Vilniuje duris atvėrė pirmasis Baltijos šalyse dinozaurų parkas ant stogo. Renginys sutraukė būrį susidomėjusių vaikų su tėvais. Tarp pirmųjų parko lankytojų pasirodė ir Kšyštofas bei Darjušas Lavrinovičiai su savo šeimomis.
Darjušas (kairėje) ir Kšyštofas Lavrinovičiai su šeimomis
Darjušas (kairėje) ir Kšyštofas Lavrinovičiai su šeimomis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ant prekybos ir pramogų centro „Ozas“ stogo įsikūrė apie 40 riaumojančių milžiniškų dinozaurų.

Dinozaurų gerbėjai – ir Darjušo bei Kšyštofo Lavrinovičių vaikai. Krepšininkai į renginį atvyko su savo šeimomis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Agnės Jagelavičiūtės vyras Mantas Volkus su jųdviejų sūnumi pramogavo dinozaurų parke

Kšyštofas Lavrinovičius Žmonės.lt pasakojo, kad jų šeimoje laisvalaikio pramogas siūlo visi, atsižvelgiama į kiekvieno norus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pirmojo Baltijos šalyse dinozaurų parko ant stogo atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kšyštofas Lavrinovičius

„Šįkart už rankos mus atvedė vaikai. Jie nuo mažens labai domisi dinozaurais, prisipirkę daug knygų. Kai sužinojo, kad bus tokia paroda, iškart prašė, jog nuvežčiau. Paprastai su vaikais žaidžiu krepšinį, vykstame prie ežerų, žvejojame, su dviračiais važinėjame – mėgstame tokias vyriškas pramogas.“

Pasak K.Lavrinovičiaus, per mokslo metus sūnūs lanko krepšinį. Kaip tėtis profesionalas vertina jų galimybes? „Aš nevertinu, esu pats užimtas ir ne visada galiu pažiūrėti varžybas. Bet šiaip treneriai sako, kad sūnūs turi perspektyvų. Man svarbiausia, kad būtų sveiki ir nepamirštų mokslų.“

Dabartinė naujoji karta – kompiuterių fanatikai. Kšyštofas teigė, kad jo vaikai irgi ne išimtis.

„Jeigu nieko nesakyčiau, tai jie taip ir sėdėtų visą laiką prie kompiuterio. Bet dažniausiai gražiai sutariame, aš labai laimingas, kad jie vis dar klauso mūsų“, – juokėsi Kšyštofas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kšyštofas Lavrinovičius su žmona Tatjana ir vaikais
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kšyštofas Lavrinovičius su žmona Tatjana ir vaikais

Darjušas Lavrinovičius pasakojo, kad jo vaikai dažnai laiką leidžia su pusbroliais – žaidžia futbolą, krepšinį. Pasak jo, jie visi yra labai aktyvūs, todėl toks yra ir jų laisvalaikis.

„Su šeima labai dažnai aktyviai leidžiame laiką kartu. Prisigalvojame įvairiausių veiklų. Šią vasarą šiek tiek keliavome po užsienį, atostogavome sodyboje. Be to, vaikus mokau žaisti krepšinį. Jie neblogai žaidžia, treneriai juos giria, sako, kad yra talentingi. Aš į tai neatsižvelgiu, nes žaidžiu su jais tik dėl sveikatos. Taip pat tai puiki proga atitrūkti nuo kompiuterių, telefonų. Noriu, kad ne tik animacinius filmukus žiūrėtų, o dar ir sportuotų“, – Žmonės.lt kalbėjo D.Lavrinvičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darjušas ir Edita Lavrinovičiai su vaikais
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darjušas ir Edita Lavrinovičiai su vaikais

Tai daug laiko praleidžia ir prie kompiuterio? „Jeigu leistumėm, tai vaikai turbūt sėdėtų kiekvieną dieną. Bet mes turime taisyklę: jie gali ne ilgiau nei valandą juo žaisti arba žiūrėti televizorių. Nuo mažens pripratinome, tai tapo jau natūraliu dalyku.

O jei jie nusižengia, tai didžiausia bausmė, kai kelioms dienoms uždraudžiame filmukus ir žaidimus“, – sakė Darjušas.

„Šiandien dinozaurus jie mato pirmą kartą, tai jiems didžiulė pramoga, vaikšto išsižioję“, – juokdamasis pridūrė krepšininkas.

Apie parką

17 tūkst. kv. metrų plote ant prekybos ir pramogų centro „Ozas“ stogo įkurdinta apie 40 dinozaurų, tarp kurių šį vakarą debiutavo ir sąsajų su Lietuva turintis pterozauras Domeykodactylus. Prieš milijonus metų gyvenusio, Čilėje atrasto ir ten dirbusio lietuvio mokslininko garbei pavadinto dinozauro modelis parkui ant „Ozo“ stogo pagamintas pagal specialų užsakymą.

„Įkūręs pirmąjį dinozaurų parką Klaipėdoje, nuolat domiuosi jais, paleontologijos naujienomis. Taip pastebėjau straipsnį, kuriame buvo užsiminta apie lietuviškąjį dinozaurą. Deja, bendrai apie jį informacijos turima labai mažai, bet tikrai daug ir plačiai žinoma apie mokslininką Igną Domeiką, kurio garbei pavadintoje vietovėje Čilėje ir rastas šis pterozauras. Buvau tvirtai nusprendęs, jog Lietuva turi turėti savo dinozaurą ir didžiuojuosi šiandien jį pristatydamas sostinėje“, – sako dinozaurų parkų steigėjas ir valdytojas Andrius Aušra.

Nors tikslios informacijos trūksta, manoma, kad lietuviškojo dinozauro sparnų ilgis siekė apie metrą. Duomenų apie jo svorį neturima. Tuo tarpu ant „Ozo“ stogo eksponuojamas Domeykodactylus tesveria 40 kg. Ne daugiau nei džipas sveria ir didžiausi parke pristatomi dinozaurai, pavyzdžiui, diplodokas, kurio aukštis siekia 10 m, ilgis – 20 m, sveria 1300 kg. Kiek mažesnio brachiozauro, kurio aukštis – 9 m, ilgis – 15 m, svoris – 1100 kg.

„Dinozaurų parkui skyrėme visą viršutinių parkavimo aikštelių aukštą. Jame suplanuotos vietos daugiau nei 500 automobilių. Šis skaičius, tikiuosi, padės nuraminti mūsų centro lankytojus, kurių keletas kreipėsi į mus, teiraudamiesi apie prekybos ir pramogų centro konstrukcijų saugumą, viename iš aukštų įkurdinus dinozaurų parką“, – sakė „Ozo“ direktorė Inga Navickaitė.

Pasak jos, parko lankytojų patogumui vienas iš „Ozo“ parkavimo aikštelių aukštų skirtas jų automobiliams statyti. Atvykę lankytojai leidosi į ekskursiją po parką kartu su paleontologu, Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Geologijos ir mineralogijos katedros lektoriumi, dr.Andrejumi Spiridonovu.

Mokslininko pristatytam lietuviškajam dinozaurui Domeykodactylus mažieji renginio svečiai buvo kviečiami sugalvoti lengvai įsimenamą vardą. Jį pasiūlyti gali visi norintys, kurių „Dino parkas Ozas“ laukia kiekvieną dieną, nuo 10 val. Bilieto kaina vaikui – 7 Eur, suaugusiam – 8 Eur. Įsigyjęs jį ir atvykęs į parką, lankytojas čia gali praleisti neribotą laiką su galimybe išeiti į prekybos ir pramogų centrą ir vėl grįžti. Vilniaus gyventojų ir svečių jame laukia ne tik judantys ir riaumojantys dinozaurai, bet ir poilsio zonos, vaikų – žaidimo aikštelė, animatorių pramogos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius