Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pirmąją klasę dukrą Mariją palydėjusi Ingrida Martinkėnaitė: „Nėra ko slėpti, pradinėse klasėse buvau didelė padauža“

„Tai nauja patirtis ir potyriai tiek man, tiek Marijai“, – prisipažino į pirmąją klasę šį rudenį savo dukrą Mariją vedanti grupės „69 danguje“ dainininkė Ingrida Martinkėnaitė. Kaip ir daugelis pirmaklasių mokinių tėvų, moteris tikina padėsianti dukrai kiekviename žingsnyje, kad mokslo šaknys nebūtų labai karčios.
 Ingrida Martinkėnaitė su dukra Marija
Ingrida Martinkėnaitė su dukra Marija / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Mokyklą sostinės Žvėryno mikrorajone Ingrida su dukra išsirinko jau praėjusiais metais, ten pat lankė ir paruošiamąją klasę. „Iš mokytojos girdėjau tik geriausius atsiliepimus – esą Marija įsilieja į kolektyvą, yra draugiška, sociali, komunikabili ir drąsi. Džiaugiamės, kad ji į pirmąją klasę eis su savo geriausia drauge Lukrecija Duonėlaite“, – portalui Žmonės.lt pasakojo I.Martinkėnaitė.

Dukrą pagrindų mokė pati

Kadangi Ingrida šaltąjį metų laiką su dukra praleido saulėtoje Tenerifėje, būsimą pirmaklasę mokslo pagrindų mokė pati.

 Ingrida Martinkėnaitė su dukra Marija
Ingrida Martinkėnaitė su dukra Marija

„Aš graužiausi, man buvo neramu, kad Marija nespės tinkamai pasiruošti mokyklai, todėl pati daug su ja dirbau – skaičiavome, rašėme, piešėme, skaitėme. Galbūt net persistengiau, nes per dieną net kelias valandas mokėmės. Paskui dukra pradėjo prašytis atostogų, tad, kad nenumuščiau noro, per daug neperspausčiau, nutariau vasarą jai leisti paatostogauti“, – prisipažino atsakingai dukrą naujam startui ruošusi I.Martinkėnaitė. Tai jai padėjo padaryti ir knygos, kuriose sukauptomis žiniomis ji naudojosi.  

Nors kai kurie jos pažįstami tėvai nesistengia vaikui iki mokyklos siūlyti knygų ar skaičiavimo pratimų, Ingrida juokiasi, kad buvo senamadiška. Jos nuomone, dukra patirs mažiau šoko, kai nuėjusi į pirmąją klasę turės bent minimalų žinių bagažą.

Paklausta, ar Marija laukia pirmosios mokslų dienos, Ingrida nusijuokė ir kurį laiką ieškojo, ką į tai atsakyti. Pasirodo, jos atžala šiek tiek išgąsdinta neapgalvotų suaugusiųjų komentarų, esą jos laukia sunkūs 12 metų. Dainininkė stengiasi dukrą įtikinti, kad viskas nėra taip baisu, kaip piešia aplinkiniai.

Iš mamos paveldėjo aktyvumą

Pati Ingrida mokėsi Grigiškių mokykloje, tačiau juokėsi, kad pirmieji metai jai buvo neįdomūs ir mokslu ji nesusižavėjo. „Pradinėse klasėse buvau didelė padauža, turėjau problemų dėl drausmės, nenustygau vietoje. Gaudavau daug pastabų, tėvai bardavosi“, – prisipažino pašnekovė ir neslėpė, kad dukra iš jos paveldėjo šį energingumą.

Marija mėgsta sportuoti, šokti, plaukti, dainuoti, jai nuolat reikia judesio, veiksmo, šurmulio, tad Ingrida jaudinasi, kad jai bus sunku išsėdėti pamokose ir sutelkti dėmesį.

„Bet aš jokiu būdu nespausiu, nebarsiu, galiu tai prižadėti, – kalbėdama su portalu Žmonės.lt patikino I.Martinkėnaitė. – Manau, kad yra protingesnių būdų sudominti vaiką. Prisipirksiu literatūros apie dėmesį, jo koncentraciją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius