Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į skolas įklimpęs Tadas Lukoševičius apie gebėjimą sudarinėti sutartis ir tvarkyti finansus: „Aš tiesiog tai suprantu“

Po daugiau nei mėnesio pertraukos, ketvirtadienį, Kauno apylinkės teisme buvo tęsiamas Tado Lukoševičiaus (26), kaltinamo pasisavinus ir iššvaisčius apie 400 tūkst. litų, bylos nagrinėjimas. Į teismą buvęs vaikinų grupės N.E.O. narys atvyko užsiauginęs barzdą, apsirengęs kukliu madingu kostiumu ir dryžuotais marškiniais, avėdamas sportinius batus
Tadas Lukoševičius teisme
Tadas Lukoševičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismo posėdyje, į kurį neatvyko nei vienas nukentėjusysis, buvo pratęsta T.Lukoševičiaus apklausa ir aptarti surinkti įrodymai.

Prokurorė ir nukentėjusiųjų atstovas teiravosi apie kaltinamojo pajamas, buvusias darbovietės ir įsipareigojimus bankui. Teisininkai stebėjosi, kad tik vidurinę mokyklą baigęs jaunuolis statybų bendrovėje „Blonis“, jo žodžiais, dirbo konsultantu, patarinėjo finansiniais klausimais, ruošdavo sutartis, be to – gaudavo nemažą atlyginimą.

„Aš tiesiog suprantu tai. Kai kiti mano draugai žaisdavo, aš žiūrėdavau finansines laidas. Aš nekaltas, kad buvau sužlugdytas“, – teigė T.Lukoševičius. Jis tikino, kad vienas iš jo kreditorių, Kauno naktinio klubo „Mojo Lounge“ bendraturtis Giedrius Ambrazevičius buvo įkūręs socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą „Tadas Lukoševičius vagis“ ir jį „spaudė“ pasirašyti sutartis didesnėms sumoms nei buvo paskolinęs. „Sakydavo: "Jei pasirašysi, panaikinsiu „Facebook“ puslapį“, – tikino patyręs spaudimą dainininko Obuolio sūnus.

Tadas Lukoševičius teisme
Tadas Lukoševičius teisme

Iškalbos nestokojantis vaikinas taip pat tvirtino, kad jo draugas Saulius Jakutavičius jį pažadėjo įdarbinti bendrovėje „Laisvalaikio pramogos“ ir jam pradžioje mokėti 3 tūkst. litų.

Teisėjos paklaustas, kokio dydžio yra jo skolos, T.Lukoševičius paminėjo 232 tūkst. Lt sumą ir teigė, kad minimos 400 tūkst. Lt skolos yra laužtos iš piršto. Tačiau jis negalėjo atsakyti, kiek yra skolingas DNB bankui, iš kurio ėmė būsto paskolą. Posėdyje dalyvavusi jo mama Dalia Lukoševičienė bandė pagelbėti: „Neišdavė bankas“. T.Lukoševičius sakė, kad kaip tik rytoj turėtų paaiškėti jo įsipareigojimai bankui.

Vaikinas teigė, kad bankas sutinka, kad jis pats ieškotų savo prabangaus butui Vilniuje pirkėjo. Buto niekaip nepavyksta parduoti iš varžytinių.

Kitas teismo posėdis numatytas gegužės vidury.

Portalas Žmonės.lt primena, kad vasario 28 d. žinomo dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus T.Lukoševičius, po trijų areštinėje praleistų mėnesių, vėl buvo paleistas į laisvę. Tačiau jam skirtas namų areštas. Suimti kaltinamąjį nutarta šiam vengiant pasirodyti teismo posėdžiuose ir paskelbus jo paiešką.

Namuose T.Lukoševičius privalės būti nuo 22 iki 12 val. Jis turi vengti viešų vietų, išskyrus parduotuves ir gydymo įstaigas. Namų areštas jam galios šešis mėnesius.

Primename, kad, po ilgų atidėliojimų, T.Lukoševičiaus byla iš esmės pradėta nagrinėti sausio 30 d. Tuomet buvo apklausti du iš keturių nukentėjusiųjų – Audrius Piktys ir Hubertas Baumannas. Vasario 15 d. buvo tęsiama likusių nukentėjusiųjų – Kauno naktinio klubo „Mojo Lounge“ bendraturčio Giedriaus Ambrazevičiaus ir Kauno „daškinių“ gaujos lyderio Remigijaus Daškevičiaus-Daškės našlės Gelijos Vaškūnės – apklausa. Taip pat apklausti liudytojai, tarp kurių – T.Lukoševičiaus mama Dalia Lukoševičienė, dainininko Viliaus Tarasovo mama Laimutė Tarasovienė.

Teisme keturi nukentėjusieji teigia, kad T.Lukoševičius iš viso iš jų pasisavino daugiau nei 220 tūkst. litų. Tuo tarpu antstoliui yra pateikta vekselių už daugiau nei 400 tūkst. litų. Ne visi nukentėjusieji dėl nuostolių kreipėsi į teismą.

Pats Tadas Lukoševičius savo kaltę neigia. Jo teigimu, pinigus jis visada grąžindavo. Negrąžino tik susidūręs su sunkumais versle.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius