-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į „Unicef“ misiją Tanzanijoje su bendraminčiais vyksiantis Giedrius Savickas: „Reikia tai pamatyti, kad dingtų mūsų išpindėjimas“

Penktadienį „Unicef“ atstovybėje Vilniuje buvo pristatyta trečioji misija, į kurią susirengia žinomi Lietuvos žmonės. Šį kartą į tolimąją Tanzaniją leisis kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, aktorius Giedrius Savickas ir „Unicef“ Geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė.
Misijos Tanzanijoje pristatymas
Misijos Tanzanijoje pristatymas / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas

„Unicef“ Lietuva vadovė Jovita Majauskaitė susirinkusiems pasidžiaugė, kad vis daugiau žinomų žmonių prisijungia prie gražios idėjos ir vyksta į tokias misijas.

Jovita Majauskaitė
Jovita Majauskaitė

„Tanzanija yra Rytų Afrikos valstybė, ten didžiausia problema yra vaikų ir motinų mirtingumas. Kiekvieną dieną miršta 390 vaikų. Taip yra dėl prastos mitybos, skiepų nebuvimo, maliarijos, viduriavimo, plaučių uždegimo. Dažnai vaikai net nesulaukia 28 dienų, nes juo gimdo išsekusios motinos, kurios negali jų vėliau net maitinti“, – pasakojo J.Majauskaitė.

G.Savickas, kalbėdamas apie laukiančią misiją, nevyniojo žodžių į vatą. „Reikia tai pamatyti, tai sumažins mūsų išpindėjimą. Čia mes vyriausybės mastu sprendžiame visokios problemos – eiti, neiti kažkam. Aš labai noriu važiuoti į Tanzaniją, nes grąža didelė, jos negausi jokioje maximoje, bet daugiau pakalbėsime, kai grįšime“, – teigė garsus aktorius.

G.Savickas prisipažino, kad keliauti į Afriką su tokia misija buvo jo svajonė, kuri išsipildė po trijų dienų, kai gatvėje sutiko Jovitą ir ši pasiūlė keliauti į Afriką.

Tiek Giedrius, tiek V.Kochanskytė į kelionę imsis po rožinį, o štai knygomis kelionei pasirūpino J.Majauskaitė.

Beata NIcholson
Beata NIcholson

Kulinarinių knygų autorė B.Nicholson dėl šios misijos pirmą kartą šeimą paliks net 10 dienų. „Aš esu labai jautrus žmogus, dėl to tikrai jaudinuosi dėl to, ką ten pamatysiu“, – susirinkusiems sakė Beata. Kvietimą vykti į misiją ji gavo ir praėjusiais metais, tačiau tuomet vykti sutrukdė darbas Londone olimpinėse žaidynėse.

Jai antrino ir J.Majauskaitė, kuri prisiminė misiją Siera Leonėje. „Ten vaikai mirė tiesiog akyse. Jautresnių pirma reakcija būdavo verkimas, tačiau vėliau pradedi veikti, nes problemos tau tiesiog krenta po kojomis, jų ignoruoti negali“, – prisipažino Jovita. „Tad Beata, pirmiausia išsiverk, o tada veik“, – Beatai patarė G.Savickas.

Paklausti, kaip jų šeimos reagavo į pasiūlymą važiuoti į Afriką, Beata pasakojo, kad šeimą ją palaiko. „Mano šeima palaiko, mano vyras turbūt labiausiai. Tuo metu, kai manęs nebus, turi susiorganizavęs savo misiją. Tris dienas praleis pas močiutę Londone. Tikiuosi, kad ši misija mano vaikams padės suprasti, kaip gyvena kitur vaikai. Tikiuosi gerų pokyčių“, – teigė B.Nicholson.

Prie komandos, vyksiančios į Tanzaniją, prisijungė ir buvęs TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas, kuris šį kartą atsakingas už misijos pabaigoje Lietuvoje vyksiantį paramos koncertą. Komanda į Tanzaniją išvyksta ankstyvą šio sekmadienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius