Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indrė Kavaliauskaitė įsiamžino Monikos Budinaitės-Žadeikienės romaną pristatančiame filme „Scriptum“

Ketvirtadienį Vilniaus kino teatre „Pasaka“ Monika Budinaitė-Žadeikienė (27) pristatė antrąjį savo romaną „Knyga ištrintu skyriumi“. Specialiai šiam vakarui buvo sukurtas trumpametražis filmas „Scriptum“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko teisininkė, buvusi laidos „Karamelinės naujienos“ vedėja Indrė Kavaliauskaitė.
Monika Budinaitė-Žadeikienė ir Indrė Kavaliauskaitė
Indrė Kavaliauskaitė (kairėje) ir Monika Budinaitė-Žadeikienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Romaną pristatančiame trumpametražiame filme, kurį režisavo Audrius Žilinskas, I.Kavaliauskaitė įkūnijo pagrindinę heroję Uršulę. Išvysti jos debiuto ir pasveikinti rašytojos į kino teatrą atskubėjo būrys merginų draugų ir artimųjų.

Nešinas puokšte gėlių M.Budinaitę-Žadeikienę sveikino ir jos vyras, Bronislavo Lubio anūkas Adomas Žadeika.

„Pirmąkart galiu drąsiai pasakyti, kad kalbėti man yra daug sunkiau nei rašyti“, – stojusi prieš gausiai susirinkusią publiką sakė M.Budinaitė-Žadeikienė. Iš jaudulio tramdydama ašaras ji tarė savo padėkos žodį: „ačiū“ pasakė visiems, kas palaikė, parėmė, prisidėjo prie knygos gimimo ir buvo šalia.

Debiutavo filme

Dešimties minučių trukmės filmo „Scriptum“, kuriuo pristatyta naujoji M.Budinaitės-Žadeikienės knyga, siužetas žiūrovams atskleidė knygos rašymo ypatumus, viršelio gimimo akimirkas, jame taip pat pateiktos kelių knygos skyrių ekranizacijos.

I.Kavaliauskaitės vaidmuo filme buvo nebylus – mergina žiūrovų dėmesį išlaikyti siekė žvilgsniu ir emocija. Mergina viešai vaidino pirmą kartą, todėl prieš pristatymą neslėpė jaudulio.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Indrė Kavaliauskaitė ir Rimantė Kulvinskytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Indrė Kavaliauskaitė ir Rimantė Kulvinskytė

„Man vaidinti buvo didžiulė avantiūra, kuriai ryžausi dėl smagumo. Tikrai nepretenduoju tapti aktore. Tai buvo mano draugiška pagalba Monikai ir tiek. Juk jei žmogui skauda dantį ir jis sugalvoja išgerti vaistų, dar nereiškia, kad yra dantistas“, – Žmonės.lt su šypsena veide sakė I.Kavaliauskaitė.

Ji neslėpė, kad vaidinti pasirodė sudėtinga: „Tai buvo iššūkis. Sunkiausia buvo vaidinti išsigandusią – man nuolat buvo juokinga.“

I.Kavaliauskaitė tikino iš visų jėgų mėginusi pajausti knygos herojės Uršulės, kurią vaidino, charakterį. „Įsiskaičiau į tas knygos vietas, kurias turėjau suvaidinti. Stengiausi atitikti personažą, kiek įmanoma labiau įsijausti. Jei nesu aktorė, tai galiu būti moteris, kuri meluoja geriau“, – juokėsi ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Budinaitė-Žadeikienė su vyru Adomu
Monika Budinaitė-Žadeikienė su vyru Adomu

Apie rašytoją

M.Budinaitės-Žadeikienės romanas – antrasis. Kaip Žmonės.lt jau rašė, 2010-aisiais moteris išleido debiutinį romaną „Geismo dukterys“, pasakojantį lesbiečių meilės istoriją ir puikiai įvertintą kritikų.

Antrajame Monikos Budinaitės-Žadeikienės romane pasakojama apie vyrą, kuris po žmonos mirties nusprendžia išleisti jos dienoraštį, tačiau derisi su leidykla, kad būtų ištrintas vienas skyrius, – taip prasideda knyga. Dienoraštį Matas gauna iš žmonos Uršulės meilužio, jame visai kitomis spalvomis pamato save ir judviejų vedybinį gyvenimą. O kokį skyrių jis vis dėlto nusprendžia ištrinti, paaiškėja kūrinio pabaigoje.

 „Knyga ištrintu skyriumi“ viršelis
„Knyga ištrintu skyriumi“ / Viršelis

Naująją kūrinį M.Budinaitė-Žadeikienė rašė kiek ilgiau nei pusmetį. Į bene 210 puslapių apimties knygą ji sudėjo jautrią ir dramatišką jaunos šeimos istoriją. „Ši knyga – romanas. Mano akimis, ji – brandesnis kūrinys nei pirmoji knyga: tąsyk rašiau būdama labai jaunutė. Naujame kūrinyje galėsite skaityti apie lietuvių šeimos istoriją: jaunutė šeima, santuoka, krizės, apgavystė...“ – anksčiau Žmonės.lt pasakojo rašytoja.

Rašytoja, scenaristė Monika Budinaitė gimė Kaune. Vytauto Didžiojo universitete baigė Lietuvių filologijos studijas. Gavusi diplomą išvyko į Palangą, ten parašė savo pirmąjį romaną. Įstojo į Klaipėdos valstybinę kolegiją ir gavo kosmetologės diplomą. Baigusi mokslus gyventi persikėlė į Vilnių, kur su šeima gyvena ir dirba iki šiol.

Įsikūrusi sostinėje, M.Budinaitė-Žadeikienė ėmėsi rašytojos ir scenaristės plunksnos – parašė antrąjį romaną „Knyga ištrintu skyriumi“, kuria scenarijus televizijos laidai „Kvieskite daktarą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius