Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Budrienė iki paryčių lepinosi užkandžiais, šampanu ir planavo savo gimtadienio meniu

39-ojo gimtadienio dieną, spalio 1-ąją, renginių organizatorė Inga Budrienė išmėgino save naujame amplua – ruošdama šventinę vakarienę bemaž pusšimčiui svečių. Tuo tarpu žinomas Lietuvos virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, spalio 2-ąją minintis 37-ąjį gimtadienį, parai tapo pokylio vietos dekoratoriumi.
Inga Budrienė
Inga Budrienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Su Ruslanu nutarėme ne tik kartu atšvęsti gimtadienį, bet ir išmėginti vienas kito darbą. Tiek aš retsykiais gaminu maistą, tiek Ruslanas gali papuošti šventės vietą, bet mums tai nėra įprasta“, – tvirtino smagiai nusiteikusi I.Budrienė. 

Ji neslepia gimtadienį pradėjusi švęsti vos laikrodis išmušė vidurnaktį ir rugsėjo 30-oji virto spalio 1-ąja. Sukaktuvininkė, kartu su po tuo pačiu Svarstyklių ženklu gimusiu R.Bolgovu, iki paryčių lepinosi užkandžiais, šampanu ir planavo dvigubo gimtadienio meniu.  Abu šventės kaltininkai antradienio ryte išsiruošė į turgų, iš kur grįžo nešini rudens gėrybėmis: riešutais, šviežiomis bulvėmis, burokais, cukinijomis, moliūgais, agurkais, avietėmis, kriaušėmis, obuoliais...

„Kai kurie įsigyti produktai virto dekoracijomis, o kiti  patiekalais“, – patikino I.Budrienė. Nors savo sričių meistrai stengėsi nevaržyti vienas kito laisvės, vis dėlto jie nesugebėjo išlikti nešališki vienas kito atžvilgiu. Sugalvoję bendrą temą sukaktuvininkai vienas kitam patarinėjo, ką gaminti ar kaip papuošti vaišių stalą.

Vakaro akimirka
Vakaro akimirka

„Mūsų idėja buvo bendra – rudens gėrybės. Tačiau be Ruslano patarimų neišsiverčiau. Ypač gamindama patiekalus iš savo mėgiamų burokėlių“, – atviravo I.Budrienė. 

Būtent taip gimė užkandis iš karamelizuotų burokėlių, pavadintas „Šefo komplimentu“. Taip pat perlinių kruopų ir miško grybų salotos su karšto rūkymo šoninės traškučiais bei bulvių šiaudeliais, pagardintos naminiu majonezu su krienais. Šaltas gimtadienio užkandis – kalakutienos terinas, keptų obuolių muslinas ir baltos duonos traškutis. Karštas patiekalas – vištienos „Cannelloni“, miško grybų štrudelis, svieste kepti  moliūgai ir specialus „Ingutės“ sūrio padažas. 

Ypatingu patiekalu tapo ant klevo lapų kepta naminė duona, o vietoje gimtadienio torto patiekta burokėlių, šokolado ir šaltalankių simfonija. 

„Iš Ruslano daug išmokau. Klausydamasi jo patarimų kaskart stebėjausi jo išmoningumu, žiniomis, talentu. Kai man kas nors nepavykdavo, jis greitai viską išspręsdavo“, – pasiruošimo šventei detalėmis dalijosi I.Budrienė. 

Šventės dekoratoriumi tapęs R.Bolgovas tvirtino, kad jam patiko galvoti gimtadienio idėją. „Prisiminiau, kad ruduo dažnai yra vadinamas „auksiniu“. Būtent todėl visas dekoracijas, net moliūgus ir melionus, nupurškėme aukso spalvos dažais“, – su šypsena veide pasakojo R.Bolgovas. 

Anot jo, dvigubo gimtadienio dekoracijos įrodo, kad įstabią šventės aplinką įmanoma sukurti iš nebrangių ir paprastų dalykų. „Klevo lapai nekainavo nieko, o už moliūgus sumokėjome vos kelis litus“, – pabrėžė R.Bolgovas, pridurdamas, kad sukurdamas nekasdienę aplinką nustebino pats save. 

Inga Budrienė ir Ruslanas Bolgovas
Inga Budrienė ir Ruslanas Bolgovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius