Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irena ir Visvaldas Matijošaičiai: drauge per sėkmes ir nesėkmes

Jie – milijonieriai, dviejų suaugusių sūnų tėvai, dviejų mažų anūkų seneliai ir 35 įmonių įvairiose šalyse savininkai. Nepaisydami solidaus statuso, Irena ir Visvaldas Matijošaičiai kartais pasiduoda rizikingoms avantiūroms. Netgi jei jos prieštarauja sveikam protui ar medikų rekomendacijoms.
Irena ir Visvaldas Matijošaičiai
Irena ir Visvaldas Matijošaičiai / Mariaus Žičiaus nuotr.

Nuo tada, kai įkūrėte savo pirmąją įmonę „Vičiūnai“, pono Visvaldo gyvenimo tempas nė kiek nesulėtėjo. Tačiau ponia Irena neseniai pasitraukė iš verslo. Kas atsitiko?

Irena: Turiu daug problemų dėl sveikatos. Gimiau trumparegė, vaikystę atsimenu lyg migloje, nuo pirmos klasės nešiojau akinius, vėliau juos pakeitė kontaktiniai lęšiai. Regis, kokios tik įmanomos akių bėdos, visas patyriau: buvo glaukoma, katarakta, atšokusi tinklainė, ragenos opa... Man nerekomenduojama naudotis kompiuteriu, net laikraščius skaityti galiu tik radusi tinkamą apšvietimą. Anksčiau abu buvome labai aktyvūs, lekiantys, bet gyvenimas bac ir numetė mane ant grindų. Kurį laiką išgyvenau depresiją, negalėjau išsiversti be vaistų. Save įveikti sudėtingiausia, kitą pamokyti daug lengviau.

Depresija – trečia pagal populiarumą po širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio. Daugybė žmonių ja serga, žudosi netgi šešiolikmečiai, nes artimieji dažnai nepastebi, kad su jais kažkas negero vyksta. Vien dėl to reikia apie tai kalbėti. Kiti stebisi: kokia depresija – pavaikščiok po mišką ir praeis. Nereikia blogos nuotaikos painioti su liga. Ja sergant smegenyse nutrūksta tam tikros cheminės reakcijos, žmogus be vaistų negali savęs valdyti: jam nieko absoliučiai nesinori, viskas pasidaro nebeįdomu. Ir aš perėjau stadiją, kai gulėdavau kelias valandas ant lovos ir tik žiūrėdavau į vieną tašką. Vėliau supratau, kad nieko nebus: reikia gyventi toliau, tvarkytis, prisitaikyti. Tik tas laikotarpis pasirodė gana ilgas.

Plačiau žurnale „Laima“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius