-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš atostogų Tarifoje grįžusiam Jonui Stankevičiui Joninės – dviguba šventė

Rinkodaros specialistui ir modeliui Jonui Stankevičiui birželio 24-oji – dviguba šventė: vaikinas ne tik švenčia savo vardines, bet ir gimtadienį.
Jono Stankevičiaus atostogų akimirka
Jono Stankevičiaus atostogų akimirka / Jono Stankevičiaus nuotr.

„Kažkokių ypatingų tradicijų neturiu, nebent spontaniškumo faktorių – visuomet šventimo vieta išaiškėja paskutinę minutę. O jei dar ir laužų, per kuriuos šokinėti atsiranda, tai išvis fantastika“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Jonas. Vaikinas pasakojo, kad dar nėra aišku, kur šiais metais teks švęsti, bet abejonių nėra – šventė tikrai bus.

Švęsti Jonines modeliui yra tekę Ispanijoje, Italijoje, tačiau jis prisipažino, kad niekur nėra taip linksma kaip Lietuvoje ar Latvijoje, kurioje taip pat gajos šios šventės tradicijos. Praėjusiais metais savo dvigubą šventę J.Stankevičius paminėjo būtent kaimyninėje valstybėje, ten jį nustebino latvių širdingumas ir sugebėjimas puikiai organizuoti šią tradicinę šventę.

Paklaustas, kiek Jonų yra jo šeimoje, rinkodaros specialistas teigė, kad jis – vienintelis, tačiau giminėje gausu lietuviškų vardų, o švęsti vardines susirenka visa giminė.

„Tai, kad mano vardinės ir gimtadienis sutampa turi ir teigiamą, ir neigiamą pusę. Gerai todėl, kad nesvarbu, kokia savaitės diena, savo gimtadienį ir Joninių naktį galių švęsti neatidėliodamas ir nenukeldamas į savaitgalį,  tačiau kita medalio pusė – metų laikas. Dauguma draugų būna susiplanavę atostogas ar išvykas, todėl kartais sunku surinkti visus artimus žmones, kuriuos norėtum matyti savo šventėje“, – Žmonės.lt pasakojo J.Stankevičius.

Kelionė į Tarifą

Vos prieš keletą dienų Jonas grįžo iš saulėtosios Ispanijos, su draugų kompanija vyras nusprendė aplankyti pačią piečiausią šalies dalį – Tarifos miestelį, kurį galima vadinti Europos jėgos aitvarų entuziastų Meka.

„Buvome dvi savaites. Išties viskas buvo pakankamai nauja ir įdomu: pradedant ispanų, dirbančių turizmo srityje mentalitetu – jiems viskas taip neįdomu – ir baigiant maisto kokybe, žodis „tragedija“ turbūt būtų it komplimentas“, – įspūdžiais apie kelionę dalijosi J.Stankevičius.

Jono Stankevičiaus nuotr./Jono Stankevičiaus atostogų akimirka
Jono Stankevičiaus nuotr./Jono Stankevičiaus atostogų akimirka

Vaikiną itin nudžiugino gausus paplūdimių pasirinkimas jėgos aitvarų sportu užsiimantiems žmonėms. Pilnesnių, tuštesnių, platesnių ar siauresnių – jų per akis kiekvienam skoniui ir įgeidžiui. „Šis kartas buvo išskirtinis tuo, kad reikėjo kaituoti vilkint hidro kostiumą, kas yra gana keista, juk buvome Ispanijos Pietuose. Atlanto vandenynas ir „oponente“ krypties vėjas diktuoja savo sąlygas – pirmąją savaitę pliaže jautėmės it ankstyvą pavasarį“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Jonas.

Pirmą kartą J.Stankevičius kelionės metu išbandė banglenčių sportą, tačiau gailisi, kad tai padarė kiek per vėlai, kai buvo likusios vos kelios atostogų dienos. Tačiau Jonas tiki, kad sugrįš prie šio sporto artimiausiu laiku.

„Ši kelionė išties buvo išbandymas, atvykome septyniese, o grįžome trise. Niekas nenuskendo, tiesiog po vieną mūsų kelionės kompanionus iškirto ligos ar traumos“, – kiek nelinksmą kelionės dalį prisiminė vaikinas. Jonas prisipažino, kad vos atvykus miestelis didelio įspūdžio nepadarė, nes pasaulyje apstu vietų, kur renkasi jėgos aitvarų sportu užsiimantys žmonės. Tačiau kelionės antroje pusėje nuomonė kardinaliai pasikeitė.

„Miestelis tapo tiek savu, kad iki parduotuvės galėdavai nueiti net basas ir puikiai jausdavaisi. Tarifos besikeičiantis vėjas kažką įpūtė: gal ispanišką „manjaną“, gal vandenyno sielą, o gal šiaip supratimą, kad nei iš gamtos, nei iš savęs nereikia reikalauti daugiau, nei tau pakanka tą akimirką“ , – pokalbį baigė Jonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius