-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškilmingoje 21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijoje – šimtai išsipuošusių kino gerbėjų

Artimiausias dvi savaites gero kino mėgėjai leis kino teatrų salėse – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje ketvirtadienį oficialiai paskelbta 21-ąjį kartą rengiamo filmų festivalio „Kino pavasaris“ pradžia. Ceremonijos svečiai, kurių pakviesta net keli šimtai, į šventę žengė raudonu kilimu, juos pasitiko festivalio rengėjai.
21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos raudonasis kilimas
21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos raudonasis kilimas / J,Kalinsko ir I.Gelūno nuotr.

Į festivalio atidarymo ceremoniją susirinko kviestiniai svečiai, kurių – net per kelis šimtus. Kvietimuose buvo nurodyta paisyti „black tie“ aprangos kodo: damos pasipuošė puošniomis ilgomis suknelėmis ar deriniais, ponai – solidžiais kostiumais.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos svečiai
I.Gelūno / 15min nuotr./Vida Ramaškienė ir Saulius Jokubaitis, ERGO generalinis direktorius

Kiekvieną svečią kylant į antrąjį filharmonijos aukštą asmeniškai sveikino festivalio direktorė Vida Ramaškienė. Pati ji spindėjo ypatinga elegancija, kuria pasirūpino dizaineris Juozas Statkevičius.

Ceremonijos nepraleido gausus būrys kultūros, verslo, politikos atstovų. Svečiai – ne tik lietuviai, bet ir specialiai dėl festivalio atvykę iš užsienio.

Pavyzdžiui, festivalio atidarymo filmo „Viskas dėl šou“ režisierius, islandų teatro aktorius, rašytojas Benediktas Erlingssonas, filmo „Geismas ir garsas Vakarų Berlyne (1979-1989)“ pagrindinis veikėjas Markas Reederis, režisierius, dėstytojas Nathanas Jurevicius.

Dar prieš renkantis svečiams bendroje nuotraukoje įsiamžino festivalio rengėjai ir savanoriai.

TAIP PAT SKAITYKITE: 21-ąjį „Kino pavasarį“ Vilniuje atidariusi Vida Ramaškienė paskelbė emocijų pavasario pradžią

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonija

Vaizdų filharmonijoje, belaukiant ceremonijos pradžios, tikrai netrūko. Kiekvienas svečias raudonu kilimu žengė itin pasipuošęs, filharmonijos koridoriai tarytum atstojo podiumą.

Viena pirmųjų į ceremoniją atvyko aktorė Nijolė Narmontaitė. Ji kone didžiausia festivalio gerbėja.

„Jau mačiau tris išankstinius seansus. Tiesą sakant, šįmet dėl festivalio net pasiėmiau atostogas – suspendavau spektaklius... Gal man pavyks pagerinti savo rekordą? Man atrodo, kad per vieną festivalį esu pamačius net 74 filmus. Tada festivalis vyko Lietuvos kino teatre, filmus rodė nuo ryto iki vakaro. Dabar juos rodo tik nuo pietų, todėl gal pagerinti rekordo ir neįmanoma... Vis tiek manau, kad būsiu viena tų, kuri pamatys daugiausia filmų“, – Žmonės.lt pasakojo ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Paulius Kovas

Aktorė tikino atsakingai besirenkanti, ką žiūrėti, nes pasiūla – labai didelė. Ir nors pamato daug, mintyse nesusipainioja: „Galiu neprisiminti režisieriaus, aktorių, kurie vaidino, bet emocija lieka. Nėra buvę, kad sumaišyčiau emociją.“

Kartu su dukra Rūta Petronyte į ceremoniją atvyko žurnalistė Edita Mildažytė.

„Žinote, filmus žiūriu labai epizodiškai, nes tikrai nesu scenofilė. Tiesą sakant, gana prastai išmanau kino meną ir, ko gero, tai didžiausia mano išsilavinimo spraga. Bandysiu ją ištaisyti“, – šypsojosi žinoma moteris.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos svečiai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edita Mildažytė su dukra Rūta

Ji jau suplanavo, kuriuos filmus nori pamatyti. Deja, pavyks pažiūrėti nedaug: „Išvykstu, todėl pažiūrėsiu tik tiek, kiek spėsiu. Gal tris? Būtų gerai tiek pamatyti.“

Aktorius Rimantas Bagdzevičius, bendraudamas su Žmonės.lt, apgailestavo, kad šįmet spės pamatyti anaiptol ne visus filmus, kuriuos norėtų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jūratė Vilūnaitė ir Rimantas Bagdzevičius

„Priplanavau daug, tik nežinau, ar spėsiu viską pamatyti. Festivalis kaip visada turtingas filmų. Net pavydas ima, kad kiti galės pamatyti tuos filmus, kuriuos pamatyti noriu ir pats. Drauge su režisieriumi Varnu dabar ruošiamės premjerai, taigi man reikės daug dirbti... Bet, manau, į visus vakarinius seansus aš suspėsiu. Negaliu vadinti savęs tokiu fanu, kuris festivalio praleisti negali. Kartą, pavyzdžiui, buvau išvykęs, kitąkart labai sirgau... Bet jau kai galiu čia būti – viską apčiuopti, matyti, dalyvauti – tada šventė. Ją gera atsiminti“, – šypsosi jis.

Įspūdingą įvaizdį vakaro metu demonstravo modelis Simona Burbaitė, renginiui pasirinkusi dizainerės Aurelijos Beliakaitės kurtą suknelę. Žmonės.lt ji pasakojo esanti aistringa kino festivalio gerbėja.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos svečiai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Simona Burbaitė

„Šįmet jį atidarėme net kiek anksčiau – prieš savaitę žiūrėjome filmą „Klubas“, kurį festivalio rengėjai pristatė iš anksto. Esu numačiusi kelis filmus, kuriuos per šį festivalį labai norėsiu pamatyti. Labai gaila, kad laiko tam tiek nedaug, – norėtųsi spėti pamatyti daugiau“, – kalbėjo S.Burbaitė.

Renginyje pasirodė ir verslininkas Žilvinas Grigaitis su žmona Elle. Jiedu čia atskubėjo ne tik dėl pramogos. „Gali būti, kad jau kitais metais festivalyje matysime ir specialią australiškų filmų programą“, – Žmonės.lt pasakojo Ž.Grigaitis atskleidęs, kad šiuo „tiltu“ tarp Lietuvos ir Australijos rūpinasi pats.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./21-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijos svečiai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis su žmona Elle

Be to, ir lietuviškus filmus į Australiją jis svajoja „nuvežti“: „Yra minčių padaryti specialią lietuviškų filmų programą ten.“

Iki renginio pradžios visi susirinkę buvo kviečiami pasivaišinti šampanu ir pasimėgauti bendravimu. O daugiausia kalbų, žinoma, liejosi apie kiną...

Atidarymo ceremoniją vainikavo filmas „Viskas dėl šou“.

Apie 21-ąjį „Kino pavasarį“

„Oskarams“ nominuoti, prestižiniuose kino festivaliuose apdovanoti filmai, pirmą kartą rengiamos hibridinių filmų ir muzikinių klipų programos, pagal Shakespeare'o kūrinius pastatytų filmų retrospektyva, iškilių kino kūrėjų naujausi darbai – tai tik keletas naujienų iš kovo 31-ąją Vilniuje, o balandžio 1 d. Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje prasidėsiančio 21-ojo „Kino pavasario“ stovyklos. Festivalis visuose miestuose tęsis iki balandžio 14 d.

Tarp ryškių šių metų festivalio filmų – „Oskarui“ nominuota danų drama „Karas“ („A War“, rež. Tobias Dyrholm), prancūzų-turkų „Mustangės“ („Mustang“, rež. Deniz Gamze Ergüven) ir britų „Kerol“ („Carol“, rež. Todd Haynes), taip pat totalitarinę Šiaurės Korėjos sistemą dokumentuojantis rusų režisieriaus filmas „Čia visad šviečia saulė“ („Under the Sun“, rež. Vitaly Mansky), geriausiu ispanišku filmu pripažintas tragikomiškas „Trumanas“ („Truman“, rež. Cesc Gay), daugiausiai „Gojos“ nominacijų surinkusi aistringoji „Nuotaka“ („The Bride“, rež. Paula Ortiz) ir daugelis kitų.

21-ojo festivalio „Kino pavasaris“ metu žiūrovams bus rodomi ne tik pasaulyje įvertinti ilgametražiai filmai, bet ir papildoma programa: trumpo metro juostų, muzikinių klipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius