-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškritęs iš 5 aukšto žuvo mados fotografas Rokas Baltakys

Vilniuje iškritęs pro langą iš 5 aukšto žuvo 20-metis fotografas Rokas Baltakys, praneša Žmonės.lt. Tragedija įvyko sekmadienį prieš vidurdienį sostinės Naujamiesčio rajone.
Rokas Baltakys
Rokas Baltakys / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Rokas Mirtis

Pirminiais policijos duomenimis, R.Baltakys, prieš įvykstant nelaimei, rūkė sėdėdamas ant palangės, kojas iškišęs į lauko pusę. Įvykio aplinkybes tiria prokuratūra.

Vilniuje Rokas buvo žinomas kaip laisvai samdomas mados fotografas, bendradarbiavo su „bohemiečiais“.

„Labai liūdna žinia. Jis buvo jaunas ir labai talentingas žmogus. Labai gaila“, – Žmonės.lt sakė dizainerė Julia Janus. Su R.Baltakiu menininkei teko dirbti maždaug prieš metus, tuomet jiedu turėjo bendrų projektų.

Pastaraisiais metais R.Baltakys bendradarbiavo ir su režisiere Dalia Ibelhauptaite. Menininkė netruko išlieti skausmo dėl netekties.

Roko Baltakio nuotr./Dalia Ibelhauptaitė
Roko Baltakio nuotr./Dalia Ibelhauptaitė 

„Šio beprotiškai jauno, žiauriai talentingo, trapaus, lengvai pažeidžiamo ir nepaprastai jautraus žmogiuko nebėra mūsų tarpe. Jis buvo didelė bohemiečių kolektyvo dalis paskutiniaisiais metais – svarbi dalis, nes jis mokėjo prasibrauti savo žvilgsniu ten, kur retas, kuris prasibraudavo...

Visus, su kuo susitiko, atskleidė taip, kaip niekas dar nebuvo matęs. Šitas nuotraukas padarėme prieš mėnesį (nuotrauka kairėje – red.)... Jis buvo labai jautrios sielos žmogus ir toks tikras... Susirašinėjome dažnai, bet tai buvo pirmas kartas, kai susitikome, – sėdėjome kartu ant akmens gerą valandą šitoj dykynėj ir tiesiog kalbėjomės...

Jis turėjo liūdną sielą... Žiauriai skaudu, kai tokius talentus likimas pasiima anksčiausiai, – „Facebook“ tinkle rašė D.Ibelhauptaitė. – Ilsėkis ramybėje, Rokai, galbūt tau bus ramiau, lengviau ir šviesiau ten, kur jau niekas nebegali tavęs pasiekti... Mums tavęs labai trūks...“

Iš Utenos kilęs R.Baltakys buvo baigęs Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą. 

Likus kelioms dienoms iki mirties R.Baltakys savo „Facebook“ tinklo paskyroje buvo publikavęs nuotaikingą fotografiją, kurioje pozavo draugų būryje, taip pat kelias asmenukes. 

Lapkričio 25-ąją jaunasis fotografas savo feisbuko anketos viršelio nuotrauką pakeitė užrašu „What if I fall? Oh but baby, what if you fly!“ (liet. „Kas, jei nukrisiu? Bet, mažyti, kas, jei tu skrisi!“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius