-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jeanas Claude'as Van Damme'as Vilniuje davė patarimų tėvams, vartėsi ant žemės ir mokė kvėpuoti

Naktį iš Stambulo į Vilnių atskridęs Jeanas Claude’as Van Damme’as penktadienio vakarą „Siemens“ arenoje, verslo ir lyderystės konferencijoje „Forum One“, skaitė įkvepiantį pranešimą, pavadinęs jį „Mano kova kelyje į viršūnę“.
Jeanas Claude’as Van Damme’as
Jeanas Claude’as Van Damme’as ir moderatorius Rives konferencijoje Vilniuje / „Forum One“ nuotr.
Laimos Penekaitės nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as
Laimos Penekaitės nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as

Sausakimša, susidomėjusių lankytojų pilna arena išdavė: kovinių Holivudo filmų žvaigždė – vienas labiausiai laukiamų konferencijos svečių. Likus dar kelioms valandoms iki susitikimo su juo arenos koridoriuose lankytojai vis garsiau ėmė vieni kitų klausinėti, ar čia atėjo būtent dėl J.C.Van Damme’o.

Po ovacijų ir garsių palaikymo šūksnių jam žengiant į sceną tapo aišku, kad vos prieš savaitę savo 54-ąjį savo gimtadienį atšventęs belgų aktorius vis dar neprarado populiarumo.

J.C.Van Damme’o pranešimas prasidėjo nuotaikingu vaizdo klipu. Įsimintiniausi jo vaidmenys, įtampos kupinos scenos, boksas, karatė ir daug daug veiksmo – taip buvo pristatytas ilgai lauktas svečias.

Į Lietuvą J.C.Van Damme’as atvyko ne tik pasidalinti savo sėkmės istorija ir patirtimi. Čia jį atviliojo ir kilnus tikslas – pasaulinio garso aktorius savo vizitu prisideda prie tarptautinės labdaros organizacijos „Operation Smile“, kuri visos konferencijos metu ir savaitę po jos rinks lėšas su veido nesuaugimais gimusiems vaikams.

Pasaulyje garsaus moderatoriaus Riveso (Johnas G. Rivesas) kalbintas J.C.Van Damme'as pirmiausiai prisiminė mokyklą. Pirmūnas jis nebuvo ir mokytis mėgo ne per labiausiai, tačiau nuo mokyklos laikų itin vertino mėgo knygas. Kaip pats sakė, mėgo viską, kas pakliūdavo į jo rankas, ypač tokius kūrinius, kurių siužetai buvo kupini veiksmo.

Pavel Kel nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as
Pavel Kel nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as

Paauglystė, mokykla, meilės istorijos – visa tai aktorius prisiminė prieš tūkstantinę auditoriją Vilniuje. Jis pasakojo kadaise mylėjęs vieną mergina, tačiau apgailestavęs, kad ji, kad ir kokia žavi bebūtų buvusi, jam simpatizavo tik iš gailesčio.

Kiekvieną savaitgalį tėvai jį išveždavo pas senelius kartu su drauge augusiu vokiečių aviganiu. „Jie norėjo, kad kvėpuočiau grynu oru, būčiau kuo daugiau gamtoje. Man tai – vienas gražiausių gyvenimo periodų. Jaučiausi saugiai, tačiau nuolat klausdavau savęs įvairiausių klausimų: kas aš esu, ką aš noriu veikti ir panašiai“, – prisiminė jis. Pasak aktoriaus, tiksliai žinoti savo gyvenimo tikslus ir prasmę – itin sudėtinga užduotis.

Sulig šiais pasvarstymais jis paklausė salėje sėdinčių žmonių, kiek iš jų tvirtai gali pasakyti, kuo nori būti gyvenime. Sureagavęs į kelias pakeltas rankas, J.C.Van Damme'as patvirtino savo mintį: savęs tobulinimas yra nuolatinis procesas, todėl atsakymas į klausimą apie tai, kas esi, yra savotiška užtvara tolimesniam tobulėjimui.

Nuolatiniai pasvarstymai privertė jį ieškoti naujų terpių, kuriose galėtų geriau pažinti save. „Tuomet aš įsimylėjau kiną. Herojus jame. Ėmiau įsijausti į jų gyvenimą, įsivaizduodavau save jų kailyje. Užlipdavau ant sofos ir imituodavau šaudymą. Norėjau tapti herojumi ir siekiau visur viską daryti kaip įmanoma geriau“, – juokdamasis vaikystę prisiminė jis.

Organizatorių nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as
Laimos Penekaitės nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as

Pasak jo, nors pasaulis atrodė nuostabus, tačiau tuo pat metu jis jausdavosi taip, tarsi saulė vis nuo jo nusisukdavo. „Šiandien pasaulis yra suš...tas. Jūs turite mokyti savo vaikus išmokti suprasti, kuo jie nori būti gyvenime“, – žodžių į vatą nevyniojo jis.

Aktorius kalbėjo apie tikėjimą, Dievą, gamtą, ryšį su ja. Pasak jo, labai svarbu užmegzti kontaktą su aukštesnėmis materijomis – tai padeda motyvacijai, savęs tobulinimui, judėjimui į priekį. Aktorius itin jautriai pasakojo apie meilę gamtai, visatai, kad vienu momentu jo balsas ėmė virpėti. Ir nors saulės akinius dėvintis aktorius stengėsi nuslėpti sipnumo akimirką, buvo galima jausti, jog kalbėdamas jis susigraudino. „Turėčiau sakyti motyvuojančią kalbą, tačiau, man atrodo, kalbu labai depresuotai“, – pusiau juokais, pusiau rimtai tarė jis.

Be tikėjimo, jis akcentavo dar vieną svarbų dalyką – fizinę veiklą. Žinomas aktorius ir pats ilgus metus aktyviai sportavo, užsiėmė boksu ir Rytų kovos menais, per savo karjerą spėjo pelnyti juodą karatė diržą.

Laimos Penekaitės nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as
Laimos Penekaitės nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as

„Labai svarbu nepamiršti fizinių pratimų. Turime rankas, kojas – reikia jas treniruoti“, – sakė jis ir netrukus nusprendė pademonstruoti vieną iš savo pamėgtų kvėpavimo pratimų. Penkioms minutėms jis tiesiog atsigulė ant žemės ir žiūrėdamas į lubas tylėjo.

Salėje pradžioje pasigirdo kikenimas, ir tai suprantama – juk tokį J.C.Van Damme’ą pavyksta pamatyti ne kasdien. Tačiau aktorius netruko visus apraminti sakydamas, kad tai daro be jokių juokų.

„Prašau nesijuokti, visa tai labai rimta. Be to, gulint tokia (žvaigždės, – Red.) poza užmezgamas geriausias ryšys su gamta. Pabandykite ir jūs – tiesiog atsigulti ir pagulėti. Galiu užtikrinti, kad po penkių minučių pasijusite visai kitu žmogumi“, – sakė jis.

„Forum One“ nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as
„Forum One“ nuotr./Jeanas Claude’as Van Damme’as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius