Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Jelena Tulčina: „Nėra didesnės motyvacijos nei baimė numirti“ (papildyta birželio 18 d.)

Jelena Tulčina
Ievos Korsakaitės nuotr. / Jelena Tulčina.
Šaltinis: „Privatu“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Gydytoja, kurios kabineto slenkstį yra peržengusi ne viena Lietuvos ir užsienio garsenybė, įsitikinusi, kad jos tikslas šioje žemėje – padėti kitiems žmonėms ne tik atsikratyti ligų, bet ir padailinti kūną. O juk tada ir akys ima spindėti, ir grįžta noras gyventi. Tai, ką prieš daugelį metų išgyveno pati Jelena (56), net pikčiausiam priešui nelinkėtume.

„Nenorėčiau grįžti į jaunystę“

„Gimiau labai darnioje šeimoje. Tėvai tarpusavyje gražiai sugyveno ir labai mane mylėjo. Mama buvo mokytoja, o tėtis inžinierius, gyvenome labai kukliai, bet man nieko netrūko. Nuo septynerių metų pradėjau pilnėti, netrukus mano gyvenimą ėmė kartinti ir kiti, mergaitėms itin nemalonūs kūno pokyčiai: veidą ėmė berti dideliais pūlingais spuogais, padidėjo kūno plaukuotumas. Mokykloje visi iš manęs tyčiojosi... Tas ilgas laikotarpis – nuo paauglystės iki 35-erių metų – buvo susijęs su didelėmis nuoskaudomis, mane persekiojo ne viena liga, teko ištverti net penkias operacijas. Galite tikėti, galite ne, tačiau nė už ką nenorėčiau grįžti į jaunystę, nenorėčiau dar kartą viso to išgyventi.

Atėjo diena, kai nusprendžiau ieškoti kelio, nes pavargau nuo skausmo, vaistų ir chirurgo peilio. Nėra didesnės motyvacijos keisti savo gyvenimą nei baimė susirgti ir numirti. Argi gali būti didesnė baimė nei kitą dieną po operacijos nebeišvysti savo vaikų? Taip ir susidomėjau netradicine medicina. Nei tada, nei dabar nėra garantijos, kad sveikai ir sklandžiai nugyvensiu iki paskutinės dienos, tačiau jau trylika metų gyvenu kitaip, nors gydytoja dirbu 34-erius metus. Esu laiminga suradusi kitą kelią ir vis dar trykštu noru savo patirtimi dalytis su kitais žmonėmis“, – sako J. Tulčina.

NE sako mėsai ir alkoholiui

Žvaigždžių gydytoja jau daugiau kaip dešimt metų nevalgo mėsos. „Moksliniai tyrimai nustatė, kad, vartojant gyvulinius riebalus, didėja tikimybė susirgti vėžiu. Baimė susirgti buvo motyvas atsisakyti mėsos. Lygiai taip pat atsisakiau alkoholio, nes išgėrusi jaučiuosi aptingusi, pabrinksta veidas. Be viso šito gyvenu kuo puikiausiai! Aš nesiūlau visiems tapti vegetarais, tačiau nereikia pamiršti, kad žmogaus virškinimo traktas yra kaip žolėdžio gyvūno, todėl reikia savo protu pasverti ir įvertinti tai, ką dedate į burną. Netrukus planuoju pereiti prie gyvo maisto vartojimo – noriu misti tik termiškai neapdorotais augalais“, – sako gydytoja.

Jei, tarkim, užsukate į vakarėlį, kuriame matote ant stalų lėkštėse paserviruotus rūkytus gaminius, keptus viščiukus ir paršiukus, garuojančius kepsnius, Jums netįsta seilė?

Visiškai ne! Sąžiningai pasakysiu: tos vaišės manęs nevilioja. Kartais pažvelgiu į antsvorį turinčius žmones, prisikrovusius pilnas lėkštes maisto, ir tenka save tramdyti, kad neprieičiau ir nepaklausčiau: žmogau, ką tu darai? Kodėl save žaloji? Aš vietoj žalingų produktų renkuosi įvairias salotas, žuvį (jos valgau 2 kartus per savaitę). Retkarčiais leidžiu sau suvalgyti gabaliuką torto, bet puikiai suvokiu, kad kasdien šito daryti negaliu. Kadangi patyriau ne vieną operaciją ir man pašalino kelis svarbius organus, dalyvaujančius medžiagų apykaitos procese, esu linkusi storėti. Norėdama pasiekti idealų svorį, turėčiau valgyti tik augalus.

Kiek daugiausia esate svėrusi?

87 kilogramus (Jelenos ūgis 160 cm – red. past.). Dabar sveriu 63, o norėčiau pasiekti 58 kg svorį – tada jausčiausi puikiai. Bet saldumynai kartais pakiša koją...

Nerekomenduojamų produktų sąrašas

Jelena yra vienintelė Lietuvoje pacientams siūlanti atlikti maisto netoleravimo testą, kurio metu nustatoma, kokių produktų žmogus privalo atsisakyti norėdamas atsikratyti antsvorio, išsigydyti įvairias ligas, alergiją bei kitus negalavimus. Tačiau net ir be testo rezultatų J. Tulčina gali pasakyti, ko kiekvienam žmogui reikėtų vengti arba, jei labai sunku, bent smarkiai apriboti.
  Kuo mažiau pieno produktų. Tai žmogaus organizmui visiškai svetimas produktas, silpninantis mūsų imunitetą. Kalbos, kad tik iš pieno galime pasisavinti kalcį, tėra mitas.

Kuo mažiau miltinių patiekalų. Juose yra baltymo, labai neigiamai veikiančio mūsų žarnyno gleivinę.

Kuo mažiau saldumynų. Cukrus – labai stiprus konservantas, atsiradęs Europoje prieš 300 metų. Kadaise tik turtuoliai galėjo valgyti cukrų ir jie pirmieji susirgo dantų kariesu.

Kuo mažiau gyvulinių baltymų. Mes esame ne plėšrūnai, o žolėdžiai. Kuo toliau, tuo daugiau ligų susergama dėl per didelio gyvulinių baltymų vartojimo. Net maži vaikai ne tik kenčia nuo alerginių ligų, diabeto, bet ir nuo nutukimo.

Kuo mažiau alkoholio. Kalbos, kad saikingai vartojami svaigalai yra naudingi organizmui, nes praplečia kraujagysles, tėra mitas. Labiausiai nuo jo kenčia mūsų smegenys ir kasa.

Pavyzdinis J. Tulčinos dienos planas

  •   Keliuosi 8 val.
  •   Išgeriu iš vakaro paruoštą stiklinę vandens.
  •   Padarau mankštą – penkis tibetiečių pratimus, kurie atveria čakras.
  •   Pusvalandį arba valandą plaukioju ežere.
  •   Dirbu nuo 12 iki 20 valandos.
  •   Pusryčiams išgeriu greipfrutų sulčių arba suvalgau obuolį, 12 val. pasimėgauju šviežių daržovių salotomis, į darbą įsidedu vaisių. Vakarienei valgau troškintų arba ant grotelių keptų daržovių.
  •   Labai mėgstu daržoves pagardinti prancūzišku padažu: lygiomis dalimis sumaišau medų, balzaminį actą, garstyčias, pagal skonį įberiu druskos ir pipirų.
„Privatu“
Komentarai
Temos Birželis, Baimė
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt