Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeronimas Milius: Baku sužavėjo karštis, nuvylė alaus kainos

Po sėkmingų gastrolių iš Azerbaidžano į Vilnių grįžęs dainininkas Jeronimas Milius (25) sako, kad jam prireikė kelių dienų atsigauti. „Ten labai karšta, o kai parskridome į Vilnių, buvo žiauriai vėsu“, – teigia atlikėjas.
Jeronimas Milius Azerbaidžane
Jeronimas Milius Azerbaidžane / Asm. albumo nuotr.

Įvertino vietos elitas

Pagrindinis Jeronimo ir dar kelių Lietuvos atlikėjų kelionės į Azerbaidžano sostinę Baku tikslas buvo pasirodyti roko operoje „Paryžiaus katedra“. Pasak J. Miliaus, du spektakliai buvo stulbinamai geri, o publika negailėjo dainininkams ovacijų, plojo atsistojusi.  „Azerbaidžano publika labai šilta. Ji po kiekvieno kūrinio plojo! Tokiems žmonėms koncertuoti vienas malonumas“, – gerų žodžių žiūrovams negaili Jeronimas.
„Paryžiaus katedroje“ pasirodė atlikėjai iš Lietuvos, Azerbaidžano, šokėjai iš Lenkijos. Spektaklį stebėjo Azerbaidžano politikos ir kultūros pasaulio grietinėlė.

Asm. albumo nuotr./Jeronimas Milius, Deivis Norvilas, Povilas Meškėla, Viktoras Malinauskas
Asm. albumo nuotr./Jeronimas Milius, Deivis Norvilas, Povilas Meškėla, Viktoras Malinauskas

Neišvengė depresijos

Baku Jeronimas su kitais tautiečiais praleido savaitę. Bene labiausiai vaikinui įstrigo tai, kad ten nuolat tvieskia saulė. „Esu karščio mėgėjas, todėl +45 ºC temperatūra mane visada džiugina ir gerai nuteikia, o ypač kai žinai, kad tuo metu Vilniuje tik +12 ºC... Grįžęs namo, kelias dienas buvau paniręs į depresiją“, – atvirai sako pašnekovas.
Laisvu nuo pasirodymų ir repeticijų laiku Jeronimas su kompanija aplankė žymias vietas, grožėjosi įspūdingo dydžio kalnais ir šilta Kaspijos jūra, kurioje atidarė maudynių sezoną.

Viskas trigubai brangiau

„Baku mane sužavėjo parkai, kurių ten apstu, skverai, fontanai. Labai daug gražių gėlių. Be to, visur ypatinga tvarka. Įdomu, jog vietos gyventojai daug dėmesio skiria miesto apšvietimui – ne taip, kaip pas mus, kai kas trečia lempa šviečia“, – ironizuoja Jeronimas.
Tačiau ne viskas J. Milių džiugino Azerbaidžano sostinėje. Pašnekovas tikina, kad kainos ten labai „kandžiojasi“ – viskas kone trigubai brangiau! „Azerbaidžanas garsėja savo ištekliais, ypač nafta, tad kuras ten nebrangus. Tačiau visa kita sunkiai įkandama. Man labai patinka alus. Parduotuvėje butelis šio gėrimo kainuoja maždaug 5 litus“, – pasakoja J. Milius.

Asm. albumo nuotr./Deivis. Baku mieste apstu parkų, skverų, fontanų.
Asm. albumo nuotr./Deivis. Baku mieste apstu parkų, skverų, fontanų.

Deividas Norvilas Azerbaidžane tapo avienos ekspertu ir pasijuto papuasu

Su Jeronimu bei kitais muzikantais į Azerbaidžaną vyko ir dainininkas Deivis (30). Vyrui didžiausią įspūdį paliko pažintis su azerbaidžaniečių virtuve.

„Visada mėgau avieną, tačiau po šios kelionės supratau, kad dievinu šią mėsą, – pasakoja Deivis. – Pavydžiu azerbaidžaniečiams, nes jie labai dažnai gali valgyti šviežią avieną ir dar po tiek daug!.. Be to, vietos gyventojai itin skaniai moka paruošti šią mėsą. Įdomu, kad ten valgoma ne avies, o avino mėsa. Tik ji pripažįstama, mat avino mėsa esą skanesnė.

Man labai patiko fantastiškasis „Liuli kebabas“. Iš jo tiesiog bėga sultys. Kalbu nė trupučio neperdėdamas. Dar susižavėjau šonkauliukais. Daugelis sako, kad aviena turi specifinį kvapą ir skonį, tačiau azerbaidžaniečiai patiekalus gamina taip gerai, jog nieko nemalonaus nejauti.“

Asm. albumo nuotr./Jeronimas Milius ir Deivis Norvilas. Šioje vietoje filmuota legendinė "Briliantinė ranka".
Asm. albumo nuotr./Jeronimas Milius ir Deivis Norvilas. Šioje vietoje filmuota legendinė "Briliantinė ranka".

Mėgstantis suktis virtuvėje Deivis nepraleido progos pasidomėti azerbaidžanietiško maisto gaminimo paveldu, sužinoti šios šalies virtuvės paslapčių. „Daug klausinėjau, domėjausi, į namus parsivežiau įvairių prieskonių. Tačiau specialų skonį jie įgauna tik beriami į vietoje gaminamus patiekalus. Grįžęs namo viriau barščius, bet stebuklo sukurti nepavyko“, – šypteli Deivis.

Azerbaidžane muzikantas lankėsi pirmą kartą. Vyrui patiko, kad vietiniai labai muzikalūs ir turi ypatingą požiūrį į artimuosius.  „Nemačiau šeimos, kurioje būtų tik vienas vaikas. Tai gražu“, – nuomonę išsako pašnekovas.

Tiesa, D. Norvilas neslepia, kad kelis sykius Baku pasijuto nejaukiai. „Vietos gyventojai visada dėvi ilgas kelnes – tokia tradicija. Ten neįprasta, kad vyrai vaikščiotų su šortais, todėl praeiviai dažnai į mane kreivai žvilgčiodavo. Aišku, niekas nieko nesakė, tačiau žmonės labai spoksojo į mano apdarus. Jaučiausi it papuasas“, – prisiminęs juokiasi Deivis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius