-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jono Meko dukra Oona Mekas laukiasi pirmagimės

Visame pasaulyje žinomo filmų kūrėjo, poeto Jono Meko (90 m.) dukra aktorė ir režisierė Oona Mekas (38 m.) su mylimuoju Scottu Cambridge'u ruošiasi tapti tėvais.
Oona Mekas
Oona Mekas / Asmeninio albumo/„Facebook“ nuotr.

Žinią apie nėštumą Los Andžele su mylimuoju gyvenanti Oona Mekas pranešė praėjusį savaitgalį – savo „Facebook“ paskyroje ji paviešino pirmą nuotrauką, kurioje ji užfiksuota su jau nemažu nėščiosios pilvuku.

„Taigi, katė išlindo iš maišo (angl. so, the cat's out of the bag and a little girl bun is in the oven....)“ – po nuotrauka rašė Oona Mekas, taip pat atskleisdama, kad laukiasi mergaitės, o gimdymo data numatyta vasario viduryje.

Netrukus pasipylė gausybė sveikinimų ir gražiausių linkėjimų būsimai mamai.

Kino pasaulyje – nuo vaikystės

Lietuvių kilmės filmų kūrėjo, poeto J.Meko ir fotografės Hollis Melton dukra į kino ir meno pasaulį paniro ir bei jais žavėjosi nuo mažų dienų. Ketverių Oona pradėjo mokytis groti smuiku, vėliau šoko Niujorko miesto balete, bet dar mokydamasi mokykloje svajojo tapti režisiere. Girdėdama kitus pranašaujant aktorės karjerą, paauglė net pykdavo, mat norėjo pati viską kontroliuoti, o ne klausyti, ką ir kaip daryti. Bet kai dukra sugalvojo studijuoti specialioje filmų kūrimo mokykloje, J.Mekas ją paprotino, kad geriausi filmų kūrėjai tokias mokyklas aplenkė. Vėliau menininkė šiuo patarimu tik džiaugėsi. Gimusi ir augusi garsiajame Niujorko menininkų rajone Soho, O.Mekas studijavo laisvuosius menus, pustrečių metų dirbo nekilnojamojo turto kompanijoje grafikos dizainere, tačiau tokia karjera pasirodė ne jai. Sukūrusi keletą eksperimentinių filmų, moteris pradėjo vaidinti, lankyti vaidybos pamokas ir net persikėlė į Los Andželą – arčiau kino industrijos centro. Tiesa, iš pradžių ji aštuonerius metus dirbo bare, bet vėliau visiškai atsidėjo vaidybai – Niujorko ir Los Andželo teatruose, nepriklausomuose filmuose, serialuose ir reklamose.

Aktorė ir režisierė Oona Mekas
Aktorė ir režisierė Oona Mekas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius