-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juras Jankevičius. „Klausimėlio“ herojai – ir bėgliai, ir įkyruoliai

Televizijos žurnalistą J. Jankevičių (41) pažįsta ir vertina visa Lietuva. Šis legendinis Kauno žiniasklaidos atstovas garsėja šmaikštumu, originalumu. Matyt, ne veltui ir Juro laidų pašnekovai būna ne iš kelmo spirti.
Juras Jankevičius
Juras Jankevičius / LRT nuotr.

Jau 11 metų gatvėse ir skersgatviuose Lietuvos žmonėms užduodate įvairius klausimus. Kaip jie į Jus su operatoriumi reaguoja? Ar nebėga į šalį? O gal kaip tik noriai filmuojasi?

Visko pasitaiko. Jei kas bėga, negi vysiesi? Jei kas prašosi, negi atstumsi? Tačiau dažniausiai tiesiog sustojame ir smagiai pasikalbame.

Viešai deklaravote, kad už „originaliausius“ atsakymus savo laidoje pašnekovams niekada nemokėjote, nemokate ir nemokėsite atlygio. Ar nebūna, kad patys pašnekovai prašo kelių litų už juokingus atsakymus?

Jei paprašytų – būtų visai įdomu su žmogumi apie tai pašnekėti: kaip jis supranta, už ką tie pinigai jam turėtų būti mokami, ir kodėl tiek, o ne daugiau ir ne mažiau. Tačiau kol kas niekas nepaprašė, o mes niekam nepasiūlėme. Tebūnie taip ir toliau.

Svetainėje „Youtube“ apstu  „Klausimėlio“ parodijų. Kaip į jas reaguojate – piktai ar su humoru? Gal kaupiate vaizdo įrašus ir bendraujate su jų autoriais?

Dažniausiai smagu pažiūrėti. Tačiau kai autoriai prašo atsiųsti LRT „Klausimėlio“ laidos užsklandą, titrus ar muziką, atsakau: „Susikurkite, susiraskite patys – taip bus dar smagiau, originaliau ir įdomiau.“

Gal esate pastebėjęs, kokiuose Lietuvos miestuose gyvenantys žmonės į Jūsų pateiktus klausimus atsako teisingausiai, o kuriuose kampeliuose tautiečiai dažniausiai sužiba „originalumu“?

Panašu, kad praeivių fantazija labiau priklauso nuo oro nei nuo vietos. Dargana ir stiprus vėjas kažkaip geba išpūsti visą fantaziją iš žmonių galvų, o saulė priešingai – įkvepia.

Ruošdamasis laidai sužinote begalę įvairių dalykų. Ar draugai Jūsų dar nevadina „vaikščiojančia enciklopedija“?

Labai smagu, kad su draugais apie darbą beveik netenka kalbėti. Taigi – nevadina.

Šiuo metu kuriate ne tik „Klausimėlį“, bet ir projektą „Krašto spalvos“. Kokia šios laidos misija?

„Krašto spalvose“ labai įdomu dirbti: čia susijungia žurnalistika ir naujausios televizijos technologijos. Drauge su visa komanda labai smagu pasukti galvą, kaip panaudoti vieną ar kitą naujovę. Kartais pavyksta, o kartais žiūrovams tenka kentėti nuo techninio broko. Tačiau reitingai rodo, kad net ir jis žmonėms patinka. Vėliau ne viena mūsų išbandyta naujovė tampa kasdienybe Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos laidose.

Lietuvos televizijoje dirbate bene kelis dešimtmečius. Ar niekada nenorėjote išbandyti jėgų komerciniame kanale?

Jei tiksliau – netrukus bus 20 metų. Nejaugi likus keliems mėnesiams iki tokios apvalios datos imsi ir pabėgsi (šypteli)?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius