-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kai man buvo 13 metų: Indrė Burlinskaitė bandė išsiskirti išvaizda ir svajojo būti „mise“

Portalas Žmonės.lt tęsia rubriką, kurioje žinomi žmonės dalijasi savo paauglystės nuotraukomis ir prisiminimais. Trumpam nugrimzti į praeitį sutiko ir grupės „Kitokios“ narė bei „Šuolio“ dalyvė Indrė Burlinskaitė (27). Ji prisiminė, kad niekada nenorėjo užaugti, nes paauglystėje, skirtingai negu dabartinės merginos, ji dar žaidė kieme su vaikais ir mėgavosi nerūpestingomis dienomis.
Indrė Burlinskaitė dabar ir paauglystėje
Indrė Burlinskaitė dabar ir paauglystėje / Asmeninio albumo/Žmonės.lt nuotr.

„Prisiminus mokyklą ir paauglystę mane visada apima nostalgija. Tai, be jokios abejonės, buvo patys geriausi mano gyvenimo metai. Kiti norėdavo greičiau užaugti, ištrūkti iš pamokų, o aš kaip tik atvirkščiai – to tikrai nenorėjau“, – portalui Žmonės.lt sakė Indrė, pasidžiaugusi, kad būdama 12-14 metų dar žaidė kieme su kitomis mergaitėmis lauko žaidimus ir nesuko galvos dėl berniukų.

I.Burlinskaitė teigė, kad mama yra sakiusi, jog vaikystėje ji buvo labai geras vaikas, o atėjus paauglystei mergaitę suvaldyti buvo sunkiau. Bet, anot atlikėjos, griežtas tėvų auklėjimas neleido per daug plėstis paaugliškiems kaprizams.

„Tėvai mane auklėjo griežtai – pavyzdžiui, mano draugėms kokiame nors vakarėlyje leisdavo pabūti iki pirmos valandos nakties, o man liepdavo namuose būti dvyliktą. Kad ir kaip prašydavau, vis tiek ilgiau likti neleisdavo. Jeigu pavėluodavau bent penkias minutes – viskas, mama pykdavo, nešnekėdavo su manimi. Tai žinodama net bėgte bėgdavau į namus, kad tik nepavėluočiau“, – prisiminė mergina.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje

Vis dėlto paaugliai nebūtų paaugliai, jeigu nesugebėtų tyliai „apeiti“ tėvų. Indrė irgi prisiminė, kad nors tėvai ir auklėjo griežtai, pokštų buvo prikrėtusi nemažai. Būdama penkiolikos metų ji pamelavo tėvams, kad vyksta į rankinio stovyklą, o iš tiesų su keliomis draugėmis nuvyko pasilinksminti į Trakus. Tai sužinojusi mama labai supyko. „Sakė, kad visos mano draugystės baigsis...“ – šypsodamasi prisiminė Indrė.

Mergina teigė, kad savo „paauglišką maištą“ išreikšdavo per aprangą ir plepumą – stengdavosi būti ryški, pastebima ir neieškoti žodžio kišenėje.

„Buvau labai aktyvi, ryški, žmonės mane įsimindavo. Gal todėl, kad mėgdavau įdomiai rengtis – mokykloje buvau gavusi nominaciją kaip stilingiausia moksleivė. Dievinau ryškias spalvas, pati ką nors pasisiūdavau, močiutė prinerdavo įvairiausių kepuryčių. Mokytojai mane gal iki dabar prisimena – ne todėl, kad buvau bloga, bet labai mėgdavau dėmesį patraukti. Pamokos metu ką nors pasakydavau, kad kiti pasijuoktų arba netikėtai mokytojai rėždavau komplimentą“, – bandymus ieškoti savęs prisiminė Indrė.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje

Pramogų pasaulyje puikiai žinoma mergina prisipažino, kad paauglystėje buvo labai aktyvi ir viskuo domėjosi: „Buvau labai aktyvi, visur dalyvaudavau, labai mėgdavau įvairiausius renginius, klasės vakarėlius, aštuonerius metus lankiau rankinį. Buvau merginų komandos „Geidi“, kurią pačios sugalvojome, organizatorė. Pavadinimą sukūrėm sulipdžiusios kiekvienos komandos narės pirmąsias vardo raides. Visos buvome pačios geriausios draugės.“

„Buvau tokia kiemo vaikų vedlė – išėjusi į lauką susikviesdavau visus vaikus, organizuodavau žaidimus“, – pridūrė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje

Merginos teigimu, paauglystei žavesio pridėjo ir tai, kad mokykloje ji turėjo labai šaunią klasę, kurioje visi vieni su kitais labai gerai sutardavo. „Mokykloje mano klasė buvo tiesiog nuostabi! Mes net kai eidavome į valgyklą, sėsdavome prie vieno stalo, o jeigu visi netilpdavo – grūsdavosi vieni kitiems ant kelių. Buvome labai draugiški – mokiniams iš kitų klasių neleisdavome saviškių skriausti. Nerealu tai prisiminti“, – emocijų neslėpė Indrė.

Pokalbio pabaigoje I.Burlinskaitė patikino, kad paauglystėje nė nenumanė, kad kažkada bus žinomas pramogų pasaulio veidas. „Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad mano gyvenimas pakryps tokia linkme, jog suksiuosi pramogų pasaulyje. Aišku, pasvajodavau apie „Mis Lietuva“ konkursą, kieme su kitomis mergaitėmis žaisdavom „mises“ – prisiminė nemažai komplimentų dėl dailios išvaizdos susilaukianti Indrė.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė paauglystėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius