-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip artėjančiam ligų sezonui ruošiasi žinomi Lietuvos žmonės

Pasirodžius pirmiesiems pranešimams apie sezoninį gripą, itin intensyviai gyvenantys tv ekranų veidai bei aktoriai elgiasi skirtingai: vieni imasi veiksmingų priemonių jau ligai užklupus, kiti stiprina savo organizmą kovai su virusais, teigiama „AZ communications“.
Livija Gradauskienė
Livija Gradauskienė / „Lietuvos ryto“ TV nuotr.

TV laidomis išgarsėjęs „Iki“ virtuvės šefas Linas Samėnas, šiuo metu besifilmuojantis tv seriale „IKI pasimatymo, mama!” sako, kad šiais laikais aktyvus žmogus nebeturi teisės susirgti. Tačiau, nepaisant to, kad virusai prie jo gerokai limpa, pats iš anksto sveikata pernelyg nesirūpina.

„Nenorint susirgti, pirmiausia reikia teisingai maitintis. O aš daug lakstau, maistas man ne pirmoje vietoje, ne visada randu laiko ką nors įsimesti į burną. Susigriebiu, kai jau reikia gydytis. Tada gelbėjuosi vaistais nuo peršalimo, kartais tenka gerti ir antibiotikus, nes nėra galimybių gulėti savaitę lovoje ir gydytis arbatomis“, – sako L.Samėnas. Vis dėlto aktyviai gyvenantis vyras grūdinasi žaisdamas ledo ritulį.

Organizmą, pasak L.Samėno, teigiamai veikia citrinos sulčių, imbiero ir medaus kokteilis.

Labiau besirūpinantiems savo sveikata, virtuvės šefas prieš ligų sezoną pataria nevengti svogūnų, česnakų, svogūnų laiškų, taip pat valgyti daugiau vaisių. Organizmą, pasak L.Samėno, teigiamai veikia citrinos sulčių, imbiero ir medaus kokteilis. Paklaustas, kokiomis dalimis reiktų maišyti šiuos produktus, sako, kad kaip kam skaniau.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ laidos „Burbulas“ vedėja Livijai Gradauskienei akivaizdu, jog iš maisto gaunamų medžiagų ne visada pakanka. Kai artinasi ligų sezonas ir jausdama, kad organizmas yra pasilpęs, tv vedėja, žurnalo „Gala“ redaktorė ir dviejų vaikų mama vartoja imunitetą stiprinantį vitaminų ir mineralų kompleksą su ežiuolėmis.

„Mano darbe iš esmės nepasiimsi darbingumo lapelio, kasdieninės laidos filmavimo ir transliavimo dėl ligos neatšauksi. Todėl į sveikatą žiūriu rimtai ir nenoriu, jog aplinkiniai dėl to turėtų rūpesčių“, 0150  sako Livija Gradauskienė. Taip pat moteris rytais mėgsta šaltą dušą, o kiekvieną dieną po darbo keliauja į baseiną.

Mėgstu viską, kas gaivina, pažadina ir aktyvina. Net jei diena būna sunki, praplaukus valandą baseine, praeina ir nuovargis, ir bloga nuotaika, sako L.Gradauskienė.

„Mėgstu viską, kas gaivina, pažadina ir aktyvina. Net jei diena būna sunki, praplaukus valandą baseine, praeina ir nuovargis, ir bloga nuotaika“, – sako L.Gradauskienė. Pasak jos, kūno išjudinimas gerina ir psichologinę savijautą, o kartu jie didina organizmo atsparumą ligoms.

Jos buvęs kolega laidoje „Myli Nemyli“, Leonardas Pobedonoscevas, šiuo metu vaidinantis teatre ir šokantis naujajame Andželikos Cholinos spektaklyje „Ana Karenina“, sako anksčiau labai daug vargęs su peršalimo ligomis ir išbandęs įvairiausias gydymo priemones – ne tik homeopatinius vaistus, bet ir akupunktūrą. Kartą, kai 39 laipsnių karščiavimo nepadėjo numušti nei antibiotikai, nei injekcijos, jį ant kojų per keturias dienas pastatė būtent ši rytietiška aktyvių kūno taškų stimuliavimo technika.

Kur yra taškai, kuriuos reikia paveikti stiprinant imunitetą, Leo neįvardijo, tačiau pamena, kad aktyvių taškų itin daug ausyse.

Vis dėlto veiksmingiausia priemonė atsikratant limpančių virusų L.Pobedonoscevui buvo anginos pašalinimas – būtent ten slypėjo organizmą silpninančios bakterijos. Po prieš pusantrų metų atliktos operacijos aktorius serga kur kas rečiau ir trumpiau. Be to, jis lieka ištikimas sporto klubui, kur palieka daug prakaito pasikraudamas likusiam dienos laikui, stengiasi vartoti baltą mėsą, žuvį, ūkininkų užauginamas daržoves, kuo mažiau miltinių, bulvinių produktų ir cukraus. Aktorius neretai su savimi pasiima namie pasigaminto maisto ir vartoja daug vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius