Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karolis Sakalauskas parą praleido Egipto kalėjime. „Mane galėjo nušauti“ (papildyta gegužės 29 d.)

Praėjusią savaitę su LNK humoro laidos „Oplia“ komanda Egipte viešėjęs aktorius Karolis Sakalauskas pakliuvo į nepavydėtiną situaciją. Vyras buvo sulaikytas už esą islamo religijos įžeidimą ir patupdytas už grotų. Į Lietuvą grįžęs Karolis žurnalui „Privatu!“ pateikė savo versiją apie Afrikoje įvykusį incidentą.
Karolis Sakalauskas
Karolis Sakalauskas / Viganto Ovadnevo nuotr.

Vardas, pavardė: Karolis Sakalauskas.
Gimimo data, vieta: 1983 01 31, Alytus. 27 m.
Šeiminė padėtis: vedęs; žmona – Jolanta (35), sūnus – Ajus (2), posūnis – Eimantas (15), prieš pusmetį gimusi dukrytė.
Veikla: aktorius ir humoristas.

Grėstų 15 metų kalėjimo

Egiptiečių žiniasklaida praėjusią savaitę ūžė: turistas iš Lietuvos ant žemės metė Koraną ir jį sutrypė, taip įžeisdamas visus musulmonus. Pasirodo, štai toks Egipte buvo aptarinėjamas incidentas, kurio epicentre atsidūrė garsus humoristas K. Sakalauskas. Vyras, anot egiptiečių, viename viešbutyje specialiai ant žemės numetė pagrindinę islamo knygą Koraną ir ją sutrypė. Šį incidentą neva užfiksavo viešbučio vaizdo kameros.
Tačiau į Lietuvą grįžęs Karolis pateikia kitokią šių įvykių versiją.
„Viskas buvo kiek kitaip, nei praneša egiptiečių žiniasklaida. Kišenėje turėjau pasą ir padovanotą Koraną. Imdamas asmens dokumentą, kartu ištraukiau ir Koraną. Padėjau jį ant viešbučio registratūroje buvusio stalo, – tikina humoristas. – Jei tikrai ant žemės būčiau sviedęs Koraną ir jį trypęs, man grėstų 15 metų kalėjimo, nes tokie yra vietos įstatymai. Tačiau aš juk grįžau į Lietuvą, nesu įkalintas.“

Asmeninio albumo nuotr./Karolis Sakalauskas ir Vitalijus Cololo
Asmeninio albumo nuotr./Karolis Sakalauskas ir Vitalijus Cololo

„Nesu degradavęs, kad taip elgčiausi“

Vis dėlto įvykio liudininkams viskas atrodė kiek kitaip. Vietiniai suprato, kad taip lietuvis esą norėjo įžeisti musulmonų bendruomenę, todėl iškvietė policijos pareigūnus. Pastarieji Lietuvos komiką išvežė į areštinę, kur buvo detaliai nagrinėjamas šis nemalonus incidentas.
Sensaciją suskubo paviešinti vietos spauda. „Kad paaštrintų konfliktą, kad sukeltų dar didesnį pyktį Egipto interneto tinklalapiuose, laikraščiuose ir televizijose, buvo pranešama, jog iš Lietuvos atvykęs turistas Koraną numetė ant žemės ir rėkdamas jį trypė... Koks degradavęs turėčiau būti, kad aš, turėdamas šeimą, taip elgčiausi?! Tai absurdas!“ – sako Karolis.

„Buvau išgėręs alaus“

Vis dėlto viešbučio, kuriame įvyko incidentas, darbuotojai teigia turintys vaizdajuostę, kurioje užfiksuotas incidentas. Tačiau Karolis dėl to jaučiasi ramus. „Aš pats viešbučio darbuotojams pasakiau, kad visą situaciją galima pamatyti peržiūrėjus viešbučio filmavimo kameros vaizdajuostę. Aš patariau atidžiai viską ištirti, tačiau jie į mano pasiūlymą nesureagavo. Gal tos vaizdo kameros muliažinės? Gal jos neveikia? Maža to, jei jie tikrai turėtų įrašą, kuriame aš trypiu Koraną, jau sėdėčiau kalėjime ir dabar su jumis nešnekėčiau“, – šypteli pašnekovas.
Paklausus, ar per incidentą aktorius buvo blaivus, Karolis nesigina. „Buvau išgėręs alaus, tačiau tikrai nebuvau girtas ir nesiutinėjau visų ant trijų raidžių. To nebuvo“, – atvirai kalba K. Sakalauskas.

Pasiūlė išvykti iš Egipto

Nemalonumai taip greitai, kaip norėjo Karolis, nesibaigė. Vaikinas beveik parą laiko buvo areštuotas. Laiką jis leido vienutėje.
„Niekam nelinkėčiau ten pakliūti. Kai esi Lietuvoje, nuolat būni informuojamas, kas, kaip ir kodėl vyksta. Yra skiriamas advokatas. O ten buvo kalbos barjeras: jie nešnekėjo angliškai, o aš – arabiškai. Prasėdėjau ten visą dieną ir nežinojau, kas manęs laukia“, – nemalonias akimirkas prisimena pašnekovas.
Vėliau vyras buvo nuvestas pas atsakingus pareigūnus. „Nesupratau, ar policijos atstovas, ar teisėjas atvyko, tačiau buvau pripažintas nekaltu. Sakė, jog esu laisvas ir, pabrėžiu, dėl saugumo jis patarė man išvykti iš Egipto. Aš taip ir padariau“, – pasakoja laidos „Oplia“ aktorius, Egipte palikęs kolegas ir išskubėjęs namo.

„Buvau išgėręs alaus, tačiau tikrai nebuvau girtas ir nesiutinėjau visų ant trijų raidžių. To nebuvo“.

Bijojo būti nušautas

Karolis, grįžęs į Lietuvą, nesigailėjo dėl savo sprendimo. Vyras sako, jog tie, kurie nors kartą susidūrė su musulmonais, turbūt žino karštą jų būdą, ypač tada, kai kalbama apie religiją.
 „Jie mane galėjo nušauti, – svarsto Karolis, tačiau pabrėžia nejaučiantis neapykantos islamą išpažįstantiems žmonėms. – Nesu nusiteikęs prieš musulmonus, prieš jų religiją – tiesiog iš šios situacijos pasimokiau. Gaila, kad nežinojau, jog švelnesnis ar stipresnis Korano numetimas ant stalo gali įžeisti vietos gyventojus... Lietuvoje viskas kitaip. Turime maldaknyges, Bibliją. Už jos numetimą ant stalo mums tikrai niekas negrėstų.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius