-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kartu dainuoti nutarę Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis: „Nesame „šeimyninis duetas“

Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ sausio 20-ąją įvyks projekto „The Ball and Chain“ premjera, skirta būsimam albumui. „The Ball and Chain“ – tai atlikėjai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, pirmąkart pristatysiantys bendrą judviejų kūrybą.
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Vedę, su dviem vaikais ir šunimi. Šios aplinkybės leidžia mums vienas kitą meiliai vadinti „The Ball and Chain“. Metalinis rutulys su besivelkančia grandine dar visai neseniai buvo kalinių atributas – ne visada patogus, tačiau neatsiejamas. Su amžiumi ateina tam tikra sodri branda. Laikas pažymi visus žmones ir visus santykius. Po kelių vedybinių metų drugeliai pilve aprimsta ir širdis nebesustoja išvydus mylimąjį. Narkotiniai įsimylėjimo simptomai pranyksta ir tada lieki su visiškai kitokiu jausmu. Jei tau pasisekė, atsidursi laimingai pririštas prie būties, nuo kurios taip paprastai nenuklysi“, – renginio „Facebook“ puslapyje cituojamas Jurgis Didžiulis.

Atlikėjai šiuo metu ruošia pirmą bendrą albumą, kuris bus išleistas pavasarį. Paklausti, kaip įvardintų savo kuriamą muziką, jie tik tarpusavyje susižvalgo: „Tai, ką kuriame, vadiname miegamojo muzika (angl. bedroom music). Kai pradėjome kurti dainas kartu, supratome, kad ir mūsų muzika toli nenuklydo. Mūsų dainų tekstai atviri, kartais netgi ciniški – ir tik su vos juntama švelnumo, gelbstinčio nuo santykių korozijos, užuomina. Atitinkamai ir muzika yra intymi, remiasi buitiškos aplinkos garsais – kavos aparato šnypštimu, durų varstymu, šaukštelio skimbčiojimu – jais siekėme akustiškai akcentuoti kasdienio intymumo jausmą. Muzika iš miegamojo, skirta miegamajam“.

E.Jennings ir J.Didžiulis nenori būti vadinami šeimyniniu duetu. „Nesame „šeimyninis duetas“. Mes – du savarankiški kūrėjai, kuriems atėjo metas įgyvendinti bendras idėjas. Visas albumo kūrimo procesas buvo labai organiškas – tiesiog taip reikėjo. Dabar norime tuo pasidalinti – pirmajame „The Ball and Chain“ koncerte išgirsite, kuo mes gyvename. Labai daug dėmesio skiriame estetinei pasirodymo pusei. „Tamsta“ tą vakarą labai skirsis nuo tos, kokią visi įpratę matyti – o detalės lai kol kas lieka mūsų scenografo galvoje“, – priduria Erica Jennings.

„The Ball and Chain“ premjera – sausio 20 d. 21 val. Pirmieji 50 bilietų – 20 Lt, kiti – brangiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius