Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kerbedis: raukšlelės manęs kol kas nejaudina! (video)

Kadaise jaunuolis iš Panevėžio traukė „Pienių vyną“, o šiais metais Lietuvos šlagerių karaliumi tituluotas dainininkas Kastytis Kerbedis mini jau 30 metų jubiliejų scenoje. Pasikeitęs tiek dainomis, tiek vidumi, kaip pats sako, po kelerių metų pertraukos atlikėjas nuo šio penktadienio, lapkričio 28 d., leidžiasi į koncertų turą po Lietuvą. „Baisoka vykti gastroliuoti, kai iš visų pakampių klykiamas žodis KRIZĖ. Bet noras susitikti su gerbėjais – didesnis“, – tikino K.Kerbedis.
Kastytis Kerbedis
Kastytis Kerbedis / „JP music“ nuotr./Alvydo Opulskio montažas
Temos: 2 Vynas Pienių vynas

Kaip pats vertinate 30 metų scenoje?

30 metų scenoje – tikrai daug. Bet kai susimąstau apie tokį metų kraitį, laikas prabėgo greitai. Buvo ir auksinių metų, buvo ir ramesnių... Na, o pastaruoju metu gyvenu gana intensyvų muzikinį gyvenimą, nors pats ko nors specialiai nedarau. Tuo džiaugiuosi!

Kaip pasikeitė Kastytis Kerbedis, jūsų akimis, per tuos metus?

Žinoma, Kerbedis per tris dešimtmečius pasikeitė. Tiek dainų turiniu, tiek vidumi – juk su kiekvienais pragyventais meteliais didėja patirtis, kuri atsiliepia ir kūrybai, ir širdžiai, ir suvokimui... Na, o išvaizda, raukšlelių kiekis manęs bent jau kol kas nejaudina...

Ką pasakytumėte jaunuoliams, kurie nežino, kas jūs esate?

Tiems, kurie manęs nežino, siūlyčiau kuo greičiau susipažinti su mano dainomis, žinoma, tikėdamasis, kad mano atliekamos dainos jiems patiks visiems laikams.

 

Kastytis Kerbedis „Ką man mylėt?“.

Kaip jaučiatės tituluotas Šlagerių karaliumi?

Karaliaus titulas man – tik gražus žaidimas. Žinau aš tokių atlikėjų, „prisisegusių“ sau visokiausių titulų ir jais besinaudojančių „rimtu veidu“... Truputį juokinga...

Ar jūsų kūryboje buvo dainų, dėl kurių jums buvo ar yra gėda?

Dėl kai kurių dainų, atsiradusių mano diskografijoje, man ne tai kad gėda – aš jas vertinu kaip nesėkmę. Būna juk kartais, kad daina tiesiog netinka...

Esate sakęs, kad jaunystėje prasirgote žvaigždžių liga. Ar galėtumėte prisiminti jos simptomus? Šią „ligą“ kiekvienas išgyvena savaip ir tik nuo proto priklauso, kada ji praeis ir kokios bus pasekmės.

Jūs esate vienas iš nedaugelio dainininkų, kurie sugrįžo į sceną, prisikėlė. Kaip manote, kas lemia, kiek estrados žvaigždė turi spindėti scenoje ir kada jai protingiau pasitraukti?

Taip, buvau padaręs pertrauką muzikinėje veikloje. Tai labai sveika! Kai supratau, kad noriu sugrįžti, nebuvo labai sunku. Šiais laikais pradėti nuo nulio – kur kas sudėtingiau. Ir jei man būtų reikėję dabar viską pradėti nuo pradžių, abejočiau, ar verta tai daryti. Čia, žinoma, nugali noras muzikuoti – jokiu būdu ne tuštokas troškimas būti žinomam. Kita vertus, kas paragauja tos „duonos“, scenos spindesio, vargu, ar begali to atsisakyti. Tai vis dažniau būdinga staiga sužibėjusiems televizijos eteriuose žvaigždūnams, kurie kartais ir nusivažiuoja... Man tai nebegresia.

Kuo bus ypatingas jūsų koncertinis turas?

Truputėlį baisoka vykti į koncertinį turą, kai iš visų pakampių klykiamas žodis „KRIZĖ“. Bet noras susitikti su gerbėjais – didesnis už bet kokias krizes. Belieka tik džiaugtis, kad mano gerbėjai išgali atsilankyti mano koncertuose ir kartu praleisti kelias nuostabias valandas!

 

 

Kastytis Kerbedis „Skriski“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius