Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kito kampo“ aktorius Audrius Bružas: „Žiūrovams patinka žaidimas“

Pilnutėlė Vilniaus mažojo teatro salė leipo iš juoko. Atrodytų, nedrąsūs lietuviai ne tik noriai gali padiktuoti aktoriams pasirodymo aplinkybes, bet ir patys kone veržiasi užlipti ant scenos. Bent jau taip yra per improvizuotus „Kito kampo“ spektaklius, kuriuose nėra nei scenarijaus, nei režisieriaus, nei surepetuotų siužetų.
Audrius Bružas ir Balys Latėnas
Audrius Bružas ir Balys Latėnas / Luko Balandžio nuotr.

Žiūrovams pageidaujant aktoriai ryžtasi ir itin meiliai elgtis vienas su kitu. Pavyzdžiui, lyžtelėti kaktą. „Turėjau užduotį uostyti plaukus, bet pagalvojau, kiek gi galima, improvizavau“, – kvatojosi  vienas iš spektaklio dalyvių Martynas Nedzinskas.

Pasak gausaus aktorių būrio, sudėtinga nustatyti, kokios yra jų improvizacijos ribos. „Tiek, kiek mato žiūrovai, tiek sau ir leidžiame. Ribas nustato visos mūsų komandos estetiko, skonio suvokimas. Kartais balansuojame ant ribos, tačiau stengiamės pernelyg nepataikauti žiūrovams ir žaisti gražiai“, – sakė „Kito kampo“ aktorius Audrius Bružas. Jo teigimu, juokingiausia būna tiesa, kuriama čia pat, scenoje.

Ką aktoriai daro, jei improvizacijos epizodas nepavyksta? „Einame iki galo, čia toks žanras, kur reikia nebijoti klysti, susimauti ir pasijuokti iš savęs. Kai išlieki geros nuotaikos ir žiūrovui palengvėja. Jei aktorius liktų graužtis, publikai būtų nesmagu. Improvizacijos žanre pasitaiko visiškų fiasko“, – aiškino A.Bružas. Anot aktoriaus, sėkmei scenoje reikia daug treniruotis ir pasitikėti savo komanda.

Televizijos neišsižada

A.Bružo nuomone, gausias „Kito kampo“ žiūrovų minias į teatrą privilioja smagus, žaidybinis žanras. „Žmogaus prigimtis tokia, visi mėgsta gyvenime žaisti. Visi mėgsta azartinius, sportinius, kūrybinius žaidimus. Teatro sporte, improvizacijoje, leisti sau pasirodyti gali ne kiekvienas aktorius, ne visi gali leisti sau žaisti scenoje“, – sakė jis.

Anksčiau su kolegomis aktoriais humoristinės laidos „Dar pažiūrėsim“ kūrybos procese dalyvavęs A.Bružas tikino, kad šiam projektui dingus iš eterio jo ir kitų aktorių gyvenimas niekaip nepasikeitė. „Yra kiti darbai, kiti kūrybiniai siekiai. Su „Kitu kampu“ planuojame kurti muzikinę programą, ją pristatysime rugsėjį. Ten viskas bus nauja, tai bus dalis teatro žaidimų ir muzikinė dalis turinti savo pavadinimą, atskiras koncertinis pasirodymas“, – pasakojo jis.

Tiesa, aktorius su komanda žydrųjų ekranų neišsižada. „Turime minčių, galbūt grįšime su savo komanda, nors tai nebus tik „Kitas kampas“. Televizija nedėkinga laiko, atmosferos kūrimo prasme, tačiau neatmetame tokių idėjų, yra įdomių formatų, kurie kuriami pasaulyje ir juos galima pritaikyti Lietuvai. Kai kuriuos žaidimus galima žaisti ir televizijos eteryje“, – šypsojosi A.Bružas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius