-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kova prieš krūties vėžį: Asta Valentaitė vairuotojoms dalijo „Nedelsk“ kaspinėlius

Ketvirtadienį projekto „Nedelsk“ vedlė Agnė Zuokienė ir būrys garsenybių ištisą popietę stengėsi atkreipti moterų dėmesį į opią sveikatos problemą – krūties vėžį. Vilniaus senamiestyje vairuojančioms moterims jos dalijo ant automobilių klijuojamus „Nedelsk“ kaspinėlius-magnetukus, turinčius paskatinti pasirūpinti savo sveikata.
Asta Valentaitė ir Danguolė Stachura
Asta Valentaitė ir Danguolė Stachura / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Popietė, kurios metu A.Zuokienė ir būrys žinomų moterų – Asta Valentaitė, Viktorija Jakučinskaitė, Agnė Grigaliūnienė, Danguolė Stachura, Eglė Kernagytė, Irena Marozienė, Renata Mikailionytė – siekė paminėti spalio, paskelbto krūties vėžio mėnesiu, pabaigą, prasidėjo „Amatininkų užeigoje“. Čia svečiai pasveikinti projekto atstovų. 

Vėliau moterys išėjo į Vilniaus senamiesčio gatves ir čia pradėjo savo kilnią misiją: Vokiečių gatvėje ir Rotušės aikštėje vairuotojoms dalijo magnetukus. 

Anot akcijos dalyvės A.Valentaitės, tokios magnetukų dalyvos – būdas atkreipti moterų dėmesį į opią sveikatos problemą. „Jokios moters nepriversi, nenuvesi už rankos pasitikrinti, jei ji to nenori. Tokių akcijų tikslas – atkreipti dėmesį, priminti, kad reikia save stebėti, rūpintis savo kūnu, sveikata. Taip pat ir artimaisiais... Tikrintis reikia profilaktiškai, o jei kyla įtarimų – nedelsti. Tačiau pasitikrins ar ne, tai jau kiekvienos asmeninis reikalas“, – Žmonės.lt sakė A.Valentaitė. 

Stilistė ir modelis džiaugiasi, kad jos artimųjų aplinkoje bent kol kas krūties vėžio atvejų nepasitaikė. O tai – jau retenybė: sakoma, kad vienaip ar kitaip su šia liga susiduria dažna moteris.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Asta Valentaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Asta Valentaitė

„Mano artimųjų gretose yra buvę, kad surastų piktybinį ar nebūtinai augliuką, išoperuotų. Ačiū Dievui, niekad nebuvo nieko rimto. Tačiau tai tik parodo, kad tikrintis – būtina“, – tvrtino A.Valentaitė. 

Pati ji tikrinasi reguliariai: „Paskutinįkart tikrinausi gal prieš kokį pusmetį. Stengiuosi tai daryti reguliariai. Žinoma, kaip ir visi kiti, šis tyrimas nėra nei jaukus, nei malonus. Visada su nerimu lauki atsakymo, bet tikiesi geriausio.“

O kadangi pačiai taip rūpi, tai ir kitiems A.Valentaitė padėti nori: kai tik gali, stengiasi dalyvauti „Nedelsk“ projekto akcijose. „Agnė Zuokienė yra labai aktyvi moteris, kuri man nuolat primena apie akciją, pakviečia sudalyvauti. Manau, kad palaikymas yra reikalingas. Taigi jei tik galiu, būtinai dalyvauju“, – sakė ji. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Akcijos akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Akcijos akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius