Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Krepšininkas Calebas Suttonas Lietuvoje sieks muzikanto karjeros: išgirskite, kaip dainuoja

Prieš keletą metų į Lietuvą žaisti krepšinio iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykęs 25-erių Calebas Suttonas pademonstravo ir daugiau talentų. Krepšininkas jau turi savo gerbėjų ratą, kurie iš proto kraustosi dėl jo kuriamos ir atliekamos muzikos.
Calebas Suttonas
Calebas Suttonas / Asmeninio albumo nuotr.

Vienas mėgstamiausių vaikino laisvalaikio užsiėmimų – muzikos kūrimas, o savo išraiškingo, savito vokalo galimybėmis ir charizma Calebas užbūrė Vilniaus karaoke barų svečius.

„Jis turi visas įmanomas asmenines savybes, apie kokias daugelis Lietuvos žvaigždžių tegali pasvajoti. Jis tikrai turi viską“, – apie krepšininką, muzikos kūrėją ir atlikėją yra sakęs vienas populiarus prodiuseris.

„Nors Į Lietuvą atvykau 2014 žaisti krepšinio, šiuo metu intensyviai dirbu kurdamas muziką. Sukūriau dainą draugui, su kuria jis dalyvaus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Būtent tą ir norėčiau veikti toliau – kurti muziką, dainuoti, rengti pasirodymus. Mano galimybės dar ilgiau būti Lietuvoje yra tiesiogiai susijusios su galimybėmis kurti muziką ir dainuoti. Esu atlikėjas, norėčiau publiką nustebinti tokiais dalykais, kokių Lietuvoje anksčiau niekas nedarė. Jei turėsiu šansų parodyti, ką sugebu, be jokios abejonės jais pasinaudosiu“, – pasakojo C.Suttonas.

Asmeninio albumo nuotr./Calebas Suttonas
Asmeninio albumo nuotr./Calebas Suttonas

Calebas Suttonas lietuviams prisistato atlikdamas Jameso Bay kūrinį „Let It Go“. Įrašyti koverį studijoje atlikėjui užtruko apie tris valandas. Atlikėjas norėjo išbandyti, kaip jo stilius ir jo balsas tinka šiam kūriniui.

Asmeninio albumo nuotr./Calebas Suttonas
Asmeninio albumo nuotr./Calebas Suttonas

„Vaizdo klipo kūrimas truko šešias dienas. Filmavome Vilniuje, tačiau daugelio pastatų ir vietų pavadinimų negaliu įvardinti. Turbūt lietuviai, o ypač vilniečiai, tą galėtų pasakyti peržiūrėję klipą (juokiasi). Mano manymu, vaizdai, įamžinti mano klipe, puikiai dera šiai dainai. Visos vietos, kuriose lankiausi filmuodamas, man paliko įspūdį“, – apie klipo kūrimą kalbėjo atlikėjas ir pridūrė, kad pati daina jam siejasi su mylimo žmogaus praradimu.

Anot kūrėjo, šis jausmas turėtų būti pažįstamas daugeliui žmonių, nepriklausomai, ar jie gyvena šioje planetos pusėje, ar kažkur kitur, už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos.

„Šis kūrinys savo idėja gali būti artimas ir daugybei lietuvių, kurių širdis kažkas sudaužė, ir kurie nori išlikti stiprūs. Lietuva man atrodo stipri šalis, siekianti savo užsibrėžtų tikslų, kurioje gyvena puikūs žmonės. Lietuviai gali didžiuotis savo krepšininkais ir jų tarptautine sėkme, mane tai labai įkvepia“, – komplimentų Lietuvai ir jos žmonėms negaili Calebas Suttonas.

Paklaustas, ar jau pramoko lietuviškų frazių, absoliučią klausą turintis atlikėjas tikino, kad atkartoti lietuvių iškartus žodžius, frazes ar sakinius jam yra visiškai paprasta, tačiau atkartodamas tautiečių tartus žodžius Calebas nebūtinai supranta jų reikšmę. Beje, muzikos kūrėjas geba ne tik žodžiu atkartoti žodžius, jis be didelio vargo išgirstas lietuviškas frazes gali užrašyti ranka.

„Moku skaičiuoti lietuviškai iki 100. Galbūt mano akcentas jums ir skamba juokingai, tačiau manau, svarbiausia, kad šį tą galiu pasakyti ir jūsų kalba. Ji nėra lengva, patikėkite, tačiau kai turi noro – viskas tikrai įmanoma. Taip pat moku ir pasisveikinti, ir atsisveikinti“, – juokdamasi lietuviškus skaitmenis ėmė vardinti Calebas Suttonas ir prisiminė lietuviškai mokantis padainuoti Leono Somovo ir Jazzu kūrinį „Ką tu su manim darai?“.

Atlikėjas taip pat neslėpė simpatijų ne tik lietuvių kalbai, bet ir kultūrai, architektūrai. Calebas Suttonas įsitikinęs, kad Lietuva – itin unikali šalis. Kas kartą po apsilankymo Amerikoje, grįžus į Vilnių, atlikėjas pasigroži Gedimino pilimi ir joje iškelta lietuviška vėliava.

„Gedimino pilis, kurioje plevėsuoja lietuviška vėliava, mane užburia kiekvieną kartą. Tai tikrai ypatinga. Man ši pilis atrodo neįtikėtinai graži. Amerikoje tokių dalykų neturime, taip pat nesame patyrę tokių kitos šalies represijų, kokias išgyvenote jūs. Neišmanau apie jūsų istoriją, tačiau man akivaizdu – ši šalis išliko ir sėkmingai gyvuoja tik dėl žmonių atkaklumo. Vienintelis trūkumas – žiemos čia šaltos“, – įspūdžiais dalijosi iš Ilinojaus kilęs, Teksase gyvenęs Calebas

Jūsų dėmesiui – Calebo Suttono vaizdo klipas, kuriame atlikėjas įamžintas atliekantis Jameso Bay kūrinį „Let It Go“:

VIDEO: James bay let it go (Caleb Sutton cover)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius