Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšininko Artūro Javtoko žmonos Akvilės byla stringa dėl pradingusių nuotraukų

Penktadienio rytą Vilniaus apylinkės teisme toliau buvo nagrinėjama administracinių teisės pažeidimų byla, kurioje krepšininko ir verslininko Artūro Javtoko sutuoktinė Akvilė Javtokienė kaltinama dėl avarijos ir tyčinio pasitraukimo iš įvykio vietos.
Akvilė Javtokienė
Akvilė Javtokienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Moteris neigia savo kaltę ir teigia, kad avarijos nebuvo, iš jokio eismo įvykio vietos ji nepabėgo ir byla jai iškelta nepagrįstai. Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis praėjusios bylos posėdyje išklausė nukentėjusiojo „Volvo S60“ savininko Gintaro Blizgio ir įvykį galimai mačiusios liudytojos Birutės Stačinskaitės parodymus.

Penktadienio posėdžio metu teisėjas apklausė liudytojų parodymų metu paminėtą Eglę Konstanciją Gylytę ir pareigūną Romualdą Gasparavičių.

„Šiandien faksu buvo gautas tarnybinis pranešimas iš kelių policijos. Jame teigiama, kad pareigūnai galimai fotografavo atvykę į eismo įvykio vietą, tačiau nuotraukos nebuvo išsaugotos dėl techninių priežasčių“, – perskaitė teisėjas.

„Tik vakar susipažinau su bylos medžiaga. Nukentėjusysis nori surasti žmogų, kuris stūmėsi automobilį, ir pakviesti jį liudyti šioje byloje. Dėsime visas pastangas surasti tą žmogų, todėl prašome dar vieno bylos posėdžio“, – prieš liudininkų apklausą teismo prašė nukentėjusiojo Gintaro Blizgio advokatas Algirdas Čiurlys.

Nuotraukos dėl techninių kliūčių nebuvo išsaugotos

Teisme šiandien liudijo policijos pareigūnas Romualdas Gasparavičius, kuris ir surašė pažeidimo protokolą. Jis patvirtino, kad dėl techninių priežasčių automobilių nuotraukų  nepavyko išsaugoti. „Nelabai prisimenu visų detalių, nes daug bylų turiu. Surašiau protokolą, remdamasis tarnybinio iškvietimo medžiaga ir nukentėjusiojo bei liudininkų paaiškinimais, nubraižiau eismo įvykio schemą. Kiek pamenu, „Volvo S60“ automobilis buvo nubrozdintas gale iš kairės pusės, tai galėjo būti padaryta su veidrodėliu. Vėliau pats bendravau su A.Javtokiene ir fotografavau BMW X5 visureigį, tačiau dėl techninių priežasčių nepavyko tų nuotraukų sukelti į sistemą“, – sakė R.Gasparavičius.

„Prisimenu įvykį, surašėme liudytojų parodymus ir perdavėme paieškai. Apžiūrėjome ir išmatavome apgadinimus. Neturėjome galimybės nufotografuoti sugadinto automobilio, nes neturėjome registratorių. Dėl ko neturėjome, tai nepamenu, nes gali būti, kad tiesiog nebuvo automobilyje arba buvo priduotas garantinei apžiūrai. Viskas vyko sausio mėnesį, todėl negaliu prisiminti“, – kalbėjo kitas pareigūnas, kuris dirbo su G.Gasparavičiumi.

Akvilė Javtokienė
Akvilė Javtokienė

Liudininkė įvykio nematė, bet daro prielaidą

„Buvau biure Stirnų gatvėje ir mačiau, kaip iš garažo išvažiavo automobilis. O gatve „Panoramos“ link važiavo BMW X5 juodas visureigis. Šie abu automobiliai nesusidūrė, tačiau stabdant visureigis kliudė „Volvo S60“. Ar aš mačiau? Aš darau tik prielaidą, kad BMW X5 kliudė, nes girdėjau smūgį, o paskui buvo apgadintas Gintaro automobilis. Mes po smūgio per langą susirašėme numerius. Vairuotoja, ją pažįstu, nes kartu mokėmės vienoje mokykloje, buvo išlipusi iš automobilio, apžiūrėjo visureigio galą ir tada sėdo prie vairo. Nepamenu, kad būtų išlipęs iš garažo važiuojantis automobilio vairuotojas“, – liudijo Eglė Konstancija Gilytė.

„Teismas, išklausęs abi šalis, negali šiandien užbaigti bylos nagrinėjimo, nes reikia iškviesti liudyti jau policijoje nebedirbantį pareigūną Darijaną Skutkų, paieškoti nuotraukų, suteikti nukentėjusiesiems galimybę surasti vairuotoją, kuris stūmėsi automobilį iš garažo“, – pareiškė teisėjas. Bylos nagrinėjimą teisėjas atidėjo iki lapkričio 15 dienos.

Portalas Žmonės.lt skaitytojams primena, kad, bylos duomenimis, prabangaus visureigio BMW X5 ir sedano „Volvo S60“ smulkus susidūrimas dar praėjusią žiemą įvyko sostinės Žvėryno rajone.

Visureigio vairuotoja kaltinama tuo, kad manevruodama kliudė kitą transporto priemonę, ją šiek tiek apgadino, tačiau nekvietė policijos ir pasitraukė iš įvykio vietos. Už tai A.Javtokienei gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 3 metų ir bauda nuo 3 000 litų.

Teismo posėdis
Teismo posėdis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius