-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur dingo „X Faktoriaus“ žvaigždės: Giedrė Vokietytė veterinarijos nekeis į sceną, o Žygimantas Gečas dar nori sugrįžti

Muzikiniai televiziniai šou pastaraisiais metais – ant bangos. Vieni juose dalyvauja siekdami atskleisti talentą, kiti – trokšdami dėmesio ir populiarumo. Tik kaip ilgai tęsiasi televiziniuose šou išgarsėjusius dainininkus užplūdusi šlovė? „X Faktoriaus“ nugalėtojų Giedrės Vokietytės ir Žygimanto Gečo dainos viešai skamba vis rečiau.
Giedrė Vokietytė
Giedrė Vokietytė / TV3 nuotr.

Pirmojo „X Faktoriaus“ sezono nugalėtoja G.Vokietytė išgarsėjo 2012-ųjų rudenį – atpažįstama tapo jau po pirmųjų transliacijų. Išskirtinės išvaizdos ir stipraus balso savininkė šou metu netruko užkariauti žiūrovų simpatijų ir 2013-ųjų pradžioje laimėjo pagrindinį „X Faktoriaus“ prizą – 50 tūkst. litų, kontraktą su „Sony Music“ ir populiarumą.

„Užplūdusio populiarumo, atsiradusio žinomumo nesureikšminau nuo pat pradžių. Visad sakiau, kad norint tapti tikra žvaigžde, reikia dirbti labai ilgą laiką. Yra daug nuomonių – kai kas sako, kad televizijos atneštas populiarumas išvis egzistuoja tik mėnesį“, – Žmonės.lt sakė G.Vokietytė. 

Tačiau pati ji laikosi kitokios nuomonės: kaip pasiklosi, taip išsimiegosi, taigi jei žmogus vertas šlovės ir nusiteikęs dėl jos daug ir aktyviai dirbti, savo pasieks. „Norint, kad populiarumas pasibaigus šou neišblėstų, reikia didelės komandos, kuri padėtų tęsti karjerą. Reikia ir labai daug laiko“, – sako.

TV3 nuotr./Giedrė Vokietytė
TV3 nuotr./Giedrė Vokietytė

Dalyvaudama „X Faktoriuje“ G.Vokietytė tikina daug išmokusi. „Vieniems tai – kelias į populiarumą, kitiems – gyvenimo mokykla, galimybė išbandyti save, įgauti pasitikėjimo. Save priskiriu prie tų antrųjų: dar šou metu supratau, kad popscena nėra man prie širdies. Turiu kitą darbą, kurį labai myliu: esu veterinarė, gydau žirgus. Dirbdama šį darbą jaučiuosi geriau, nes dainavimas tėra mano hobis. Tačiau šiame šou labai daug išmokau: dabar jaučiuosi galinti padaryti kur kas daugiau, nei anksčiau, ir esant reikalui nebijau griebti jaučio už ragų“, – šypsosi ji.

Kodėl G.Vokietytė nebenori lipti į sceną? „Ko gero, didelės įtakos mano pasitraukimui nuo scenos turėjo ir skandalų gausa. Visgi Lietuvoje taip jau yra – skandalų čia daug. O jei nori iš tiesų išgarsėti savo darbais, reikia labai daug laiko ir pastangų – nepakaks dirbti vienerius metus“, – tikina. 

Vis dėlto aplinkinių dėmesį ji pastebi iki šiol: būna, eina gatve ir mato – pastebėjo, nužiūrėjo, pakomentavo. „Aš to nesureikšminu. Būna, kad kartais darbe pasijaučiu keistai – važiuoju gydyti žirgo, o jojikai būna matę mane per televizorių ir nesupranta, kad iš tiesų aš – gydytoja, o ne dainininkė. Tada kur kas mažiau pasitiki“, – sako. 

VIDEO: Giedrė Vokietytė – „Karma is a Bitch“

Vilniuje nepopuliarus

Tokį patį prizą šių metų pradžioje laimėjo antrojo „X Faktoriaus“ sezono nugalėtojas Žygimantas Gečas. Trečius metus finansų ekonomikos specialybės universitete besimokantis vaikinas šiuo metu visai dingęs iš akiračio – nulipęs nuo scenos susitelkė į mokslus. „Po pergalės aktyviai kibau į mokslus – dalyvaudamas šou buvau juos smarkiai apleidęs. Dėl to neliko laiko. Tačiau jau turiu minčių, kaip tęsti karjerą – norėčiau pasirodyti kituose televiziniuose projektuose, reikia tik pasistengti“, – Žmonės.lt sakė Ž.Gečas. 

Tiesa, laisvu laiku jis vis dar karts nuo karto pakoncertuoja, tik ne masiniuose, gausiai lankomuose renginiuose. „Daugiausia koncertų buvo vos pasibaigus šou – tikras bumas. Aišku, nereikėjo net norėti, kad jis tęstųsi amžinai... Dabar koncertų skaičius labai sumažėjo, tačiau jų vis dar yra. Dabar jaučiu, kad viską esu apleidęs. Norėčiau tai susigrąžinti. Manau, pasistengus pavyktų vėl išpopuliarėti“, – tikino.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Žygimantas Gečas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Žygimantas Gečas

Ž.Gečas sako, kad nors viešumoje nesirodo jau kelis mėnesius, žmonės jį vis dar atsimena. Tik Vilniuje vaikinas jaučiasi mažesnė žvaigždė nei kitur. „Pastebėjau, kad Vilniuje sulaukiu kur kas mažiau dėmesio nei kituose miestuose. Jo šiek tiek pastebiu, tačiau kitur – žymiai daugiau. Pavyzdžiui, Kaune. Gal Vilniuje mažiau žmonių žiūrėjo „X Faktorių“? nusifotografuoti kartu dažniausiai, žinoma, nori paauglės, tačiau gero žodžio dažnai sulaukiu ir iš vyresnių. Būna smagu“, – šypsosi. 

Ar verta buvo dalyvauti „X Faktoriuje“? „Dalyvavimas šou man atsipirko dar dalyvaujant jame. Nežinau, kur dar būtų galima patirti tokių emocijų. Už jį galėčiau daug atiduoti“, – sakė Ž.Gečas. 

VIDEO: Žygimantas Gečas - "R U Crazy"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius