-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvą savo balsu pakerėjęs ir pamirštas Ilja Aksionovas: „Dabar turbūt ne mano laikas“

Iš Visagino kilęs angeliško balso savininkas Ilja Aksionovas (16) dar prieš dvejus metus buvo visų dievinamas, mylimas ir nešiojamas ant rankų. Visi norėjo pasiklausyti jo nepaprasto grožio balso, pasikviesti į televizijos laidą ir pakalbinti, juk jis ką tik buvo laimėjęs LNK projektą „2 minutės šlovės“.
Ilja Aksionovas
Ilja Aksionovas / BFL nuotr.

Tačiau netrukus iš žiniasklaidos radaro vaikinas dingo. Jo vietą užėmė kiti atlikėjai, o pats Ilja visą savo dėmesį skyrė mokslams. „Dabar turbūt ne mano laikas“, – pokalbio su portalu Žmonės.lt metu prasitarė jaunasis atlikėjas.

Tą patį sako ir Iljos mama Natalija, kuri prieš kelerius metus su savo vaikais – Ilja ir Polina – iš Visagino persikraustė į Vilnių, kad šie galėtų savo muzikinį talentą puoselėti padedant profesionalams.

LNK nuotr./Ilja Aksionovas su savo mokytoja
Ilja Aksionovas su savo mokytoja

Natalija, dėl Iljos ir jo sesers mokslų M.K.Čiurlionio menų mokykloje iš Visagino persikėlėte į Vilnių. Ar pritapote čia?

Vilniuje gyvename jau trečius metus, tačiau čia esame tik dėl mokslų, todėl net ir nesistengiame pritapti...

Ilja, kaip tau sekasi mokytis?

Sekasi gerai, dabar ruošiuosi egzaminams, nes esu 10 klasėje. Pamokos patinka, nes sužinojau daugybę dainavimo meno gudrybių ir paslapčių. Stengiuosi nepraleisti pamokų, nes balsui reikia nuolatinio krūvio.

Natalija, pasibaigus duetams, kur Ilja dalyvavo su savo mokytoja, jo nebematyti ekrane, niekas apie jį nerašo ir nekalba. Kur dingo tas populiarumas? Sakėte, kad Iljos niekas nebekviečia į koncertus, jis nebesulaukia pasiūlymų, juo nebesidomi.

Televizijoje visada būna tik mėgstamiausi atlikėjai, o dabar, matyt, ne Iljos laikas. Tai neliūdina, nes televizija ne vienintelė galimybė išreikšti save. Jis ir prieš išpopuliarėjimą turėjo ir konkursų, ir pasirodymų televizijoje, ir vaidmenų operoje. Dabar jis turi galimybę ir poreikį susikaupti mokymuisi.

llja, o tu pats, kaip galvoji, kodėl buvai ant rankų nešiojamas, o dabar esi primirštas? Ar nesiilgi to dėmesio, pasirodymų ir koncertų?

Šiaip aš sutinku su savo mama, kad televizijoje dabar gal ne mano laikas, bet mano koncertinė veikla nepasibaigė, tiesiog žmonės apie ją žino mažiau. Iš tikrųjų norėčiau vėl televizijos ir dėmesio, gal tiesiog pasiilgau...

O kaip tavo balsas? Ar jis keičiasi kartu su amžiumi ar patiri mutaciją?

Aišku, kad jis pasikeitė ir dar vis keičiasi. Aš su savo mokytoju (Virgilijumi Noreika – aut. past.) nuolat dirbu tam, kad jį tobulinčiau.

Ką veiki be dainavimo? Koks tavo laisvalaikis?

Dabar mokausi, tiesiog smagiai leidžiu laiką su draugais, mėgstu pasivaikščioti centre, išgerti kavos arba tiesiog pasėdėti namuose ir žiūrėti filmus. Visada surandu, ką nuveikti (šypsosi).

Ilja, kokie tavo ateities planai? Ar jau žinai, ką studijuosi ir kur?

Planuoju toliau mokytis ir tobulintis. Norėčiau studijuoti Didžiosios Britanijos Karališkoje akademijoje, bet viskas dar gali pasikeisti. Mes su mama žiūrime daugybę variantų, kad po to išsirinktume geriausią. Lietuvoje nenoriu likti. Nežinau kodėl... Tai mano tėvynė, bet gyventi aš čia nenorėčiau.

Jūsų dėmesiui – kūrinys „You raise me up“, išgarsinęs Ilją Aksionovą televizijoje:

VIDEO: Ilja Aksionovas - You raise me up
BFL nuotr./Ilja Aksionovas
BFL nuotr./Ilja Aksionovas
Vaida Genytė ir Ilja Aksionovas
Vaida Genytė ir Ilja Aksionovas

 

Luko Balandžio nuotr./Ilja Aksionovas
Luko Balandžio nuotr./Ilja Aksionovas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius