-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvė manekenė – dizainerio Karlo Lagerfeldo mūza

Dizainerio Karlo Lagerfeldo sukurtame filme pagrindinį vaidmenį atliko lietuvė manekenė Edita Vilkevičiūtė, kurią garsusi madų kūrėjas vadina savo įkvėpimo šaltiniu.
19 vieta – lietuvė Edita Vilkevičiūtė
E.Vilkevičiūtė atliko pagrindinį vaidmenį garsiojo dizainerio filme. / style.com nuotr.

Trečiadienį Paryžiaus du Ranelagh teatre įvyko „Chanel” mados namų 2009 metų kolekcijos „Paris-Moscow” pristatymas. Vakaro kulminacija tapo specialiai šiai kolekcijai žymaus Vokietijos dizainerio K. Lagerfeldo sukurtas trumpametražis juodai baltas, begarsis filmas apie bene garsiausią visų laikų Prancūzijos stilistę Gabriellę Coco Chanel. Garbė įkūnyti stilistę teko Lietuvos manekenei Editai Vilkevičiūtei.

Žavisi begarsiu kinu

Dešimties minučių trumpametražis filmas dvi dienas buvo filmuojamas Paryžiuje. „Tai linksmas filmas, nesinorėjo kurti kažko įmantraus. Yra daugybė filmų apie Chanel gyvenimą, tačiau ne visi jų atskleidžia tikruosius istorinius faktus”, – pasirodymo metu užkulisiuose pasakojo dizaineris K. Lagerfeldas. Žymusis stilistas prisipažino, kad dievina begarsį kiną, tad kurti šį filmą jam buvo be galo malonu. „Manau, kad žmonės yra pasiruošę naujai atrasti ir įvertinti begarsių filmų žavesį, nes jie valandų valandas skaito elektroninius laiškus ir trumpąsias žinutes”, – pridūrė dizaineris.

Modeliai tapo aktoriais

Visi filmo aktoriai, kaip ir pasirodymo dalyviai, buvo parinkti paties stilisto. Jie – ateljė darbuotojai ir modeliai. „Tikrieji aktoriai nebūtų mokėję prisiliesti prie drabužių”,  – pasakojo K. Lagerfeldas. Žavingosios ir jaunosios Coco Chanel vaidmuo atiteko Lietuvos modeliui Editai Vilkevičiūtei, kurią dizaineris įvardina savąja mūza. Modelis Bradas Kroenigas ir asmeninis dizainerio apsaugininkas bei sekretorius Sebastienas Jondeau’as  filme virto kilmingaisais rusais.

Rusijos kunigaikštis – Chanel įkvėpėjas

Pirmoje K. Lagerfeldo filmo dalyje pasakojama apie G. C. Chanel pradžią mados pasaulyje. Antrojoje dalyje – ji garsi ir žinoma. Filme nenutylimi ir intriguojantys faktai: Chanel bei Rusijos kunigaikščio Dmitrijaus Pavlovičiaus meilė, kuri įtakojo ir Chanel kūrybą. Stilistė nesidrovėjo nusižiūrėti D. Pavlovičiaus švarkelį ir kailinę mantiją bei „perkelti” juos į moteriškų rūbų spintą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius