Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos įžimybės atrnada naują maisto kokybe pavergiančią vietą – Julijaus Smorigino vadovaujamą „Sensus Grill & Wine“

Kokybiško maisto mėgėjai gali džiaugtis – žingsnis po žingsnio Vilniuje duris vienas po kito atveria puikūs restoranai. Trečiadienį miesto centre oficialiai atidaryta autentiškumu ir nuoširdumu bei išskirtine maisto kokybe pavergianti vieta – „Sensus Grill & Wine“.
Edita Užaitė ir Linas Ryškus
Edita Užaitė ir Linas Ryškus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kokie patys svarbiausi gero restorano komponentai? Kokybiškas maistas, puikus aptarnavimas bei maloni aplinka. „Sensus Grill & Wine“ restorane telpa viskas. Paprastumas ir neperkrautas interjeras paperka iš karto: neįkyrūs tonai, jauki šviesa ir maloniai antrajame aukšte spragsintis židinys. Itin netradiciškai padalintos erdvės leidžia jaustis taip, tarsi būtum užėjęs ne į restoraną, o užklydęs į seniai lankyto draugo namus. Personalas sutinka visus atėjusius taip, tarsi juos pažinotų jau galybę laiko. Bet nei vienas elementas neprilygsta maisto kokybei: šviežutėlė žuvis ir jūros gėrybės, iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas vynas ir... vietoje kepama duona bei čia pat gaminamas paukštienos kepenėlių paštetas, patiekiamas su apelsinų uogiene. Trumpai tariant, jeigu ieškote greitai paruošiamų patiekalų ar pusgaminių, čia eiti neverta.

„Sveikas maistas – vienas svarbiausių geros savijautos elementų. Tad jo kokybė ir šviežumas mums patys svarbiausi“, – restorano meniu komentavo Liutauras Markevičius. Tiesa, kad kartais patiekalo gali tekti palaukti šiek tiek ilgėliau. Bet kantriausiems visad atlyginama su kaupu: skanesnių midijų ar krevečių ko gero nerasite nei vienoje kitoje Vilniaus vietoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Restorano „Sensus Grill & Wine“ atidarymo akimirka
Restorano „Sensus Grill & Wine“ atidarymo akimirka

Akivaizdu, kad užklydus į „Sensus Grill & Wine“ čia norisi pabūti ilgiau ir ilgiau. Regis, būtent taip jautėsi ir į restorano atidarymą susirinkę žymūs Lietuvos žmonės. Paragauti ypatingų patiekalų užsuko laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė, brendį degustavo žurnalo „Versus“ vyriausiasis redaktorius Vidas Rachlevičius, pavėlavusi užsuko pirmagimio besilaukianti aktorė Edita Užaitė. Kiekvienas vakaro svečias buvo apgaubtas išskirtiniu vieno restorano savininkų, L.Markevičiaus dėmesiu, kuris su didžiuliu malonumu aiškino susirinkusiesiems patiekalų subtilybes. O žymiojo Lietuvos choreografo Jurijaus Smorigino sūnus Julijus Smoriginas – „Sensus Grill & Wine“ restorano virtuvės vadovas – pats čiupo peilį į rankas ir ėmė raikyti skandinaviškai paruoštą lašišą.

Atrodo, kad kiekvienas restorano svečias čia jaučiasi kaip namie. Kaip „Sensus Grill & Wine“ komandai tai pavyksta? Atsakymo kodas – paprastumas. Net ir restorano meniu trumpas ir paprastas kaip dvi kapeikos – viskas telpa į vieną atverstą lapą. Bet čia būtent tai, ko reikia – patys gardžiausi įvairiausių pasaulio virtuvių šedevrai. O kaip su mėginimu įtikti tradiciniam lietuvio skoniui?

„Visko gali būti, kad vieną dieną užsukę pietų į „Sensus Grill & Wine“ dienos meniu rasite ir cepelinų. Mėgstame keistis. O kodėl ne?“ – šypsojosi viena personalo merginų. Tačiau pagrindinis restorano meniu ko gero išliks toks pat – nuo puikiausių itališkų užkandžių, kumpio ir mocarelos „bokštų“, iki ypatingosios žuvienės, blynelių su ikrais ir šokoladinio suflė. Na ir žinoma visko, ką tik galima kepti ant grotelių. Ir nenustebkite, kad padavėja gražą jums atneš tikroje jūros kriauklės geldelėje – čia viskas autentiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius